Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 14:45

Θρίαμβος για Καλαμάτα 3-0 τη Λάρισα με μαγικό Αλεξόπουλο!

Γράφτηκε από τον

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά του όνειρα ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος οδήγησε την Καλαμάτα στο θρίαμβο με 3-0 επί της Λάρισας στο πρώτο ματς για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μεσσήνιος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην ΑΕΛ, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το ρεσιτάλ του Αλεξόπουλου ξεκίνησε στο 40', όπου έκανε το 1-0, στο 72' σκόραρε για δεύτερη φορά και στο 94' πέτυχε το τελικό 3-0 εν μέσω αποθέωσης από 2.500 χιλιάδες φιλάθλους. Η παθιασμένη "Μαύρη Θύελλα" πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Λάρισα και έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ταπεινώνοντας μια ομάδα από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

 

93' Χατ τρικ ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος. Ο Βουκμίροβιτς στην αντεπίθεση έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξόπουλο που πλάσαρε ιδανικά για το 3-0!

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 3-0 η Καλαμάτα

90' Σουτ Πινάκα έξω από την περιοχή έδιωξε ο Στεφανάκος.

82' Ο ΓΚόλιας ανέτρεψε τον Αλεξόπουλο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με 10 παίκτες η Λάρισα.

81' Αναγκαστική αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μάκος αποχωρεί τραυματίας και μπαίνει στη θέση του ο Τσιβελεκίδης.

76'  Δεύτερη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Χαρλέπας στη θέση του Κουιρουκίδη.

Ενταση στην κερκίδα των φιλοξενούμενων με τους οπαδούς της Λάρισας να πετούν αντικείμενα.

72΄ Ασίστ Βουκμίροβιτς σε Αλεξόπουλο, ο οποίος από δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης. 

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ

70' Κάθετη πάσα του Ασούμπρε στον Ντάουντα που γλιστρά όμως προ του Στεφανάκου και η μπάλα περνά άουτ.

69' Τρίτη αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Πινάκας στη θέση του Ζίζιτς.

Πολύ καλή η Καλαμάτα, κρατά εύκολα το 1-0, δεν κλείνεται και ψάχνει το δεύτερο γκολ, αλλά τα χαλά στην τελική προσπάθεια.

58' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βουκμίροβιτς πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Γκόλια και σούταρε έξω από την περιοχή για να πέσει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ ο Ρίστιτς.

54' Δεύτερη αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς στη θέση του Μπούστος.

53' Ευκαιρία για την Καλαμάτα, με το σουτ του Κουιρουκίδη να περνά μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Ντάουντα στη θέση του Χαλκιαδάκη.

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Καλαμάτα - Λάρισα 1-0 με γκολ του Αλεξόπουλου στο 40'.

Στο 40' ο γκολκίπερ Ρίστιτς επιχείρησε έξοδο, αλλά συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Ζίζιτς, με αποτέλεσμα ο Κουιρουκίδης να πάρει την μπάλα από πλάγια θέση αριστερά μέσα στην περιοχή, δεν τελείωσε όμως μόνος τη φάση και τη γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Αλεξόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!!!

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0 η Καλαμάτα με Αλεξόπουλο.

35'  Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Σε σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Ζαχαρόπουλος έδιωξε άσχημα και έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στο Νούνιτς, που από πολύ κοντά σούταρε άουτ.

26' Αναγκαστική αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Καζβιρόπουλος αποχωρεί τραυματίας και θα μπει στη θέση του ο Στεργίδης.

Ενταση λόγω της παρουσίας φιλάθλων της Λάρισας, που κάνουν χειρονομίες και ξεσηκώνουν τους φίλους της Καλαμάτας.

Τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και 150 οπαδοί της Λάρισας που πάνε να πάρουν θέση στην εξέδρα με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

16'  Απειλεί  η Λάρισα με το μακρινό σουτ του Φατιόν, με τον Στεφανάκο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Στεφανάκος έχασε την μπάλα, αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.

13' Νέα καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Σε αντεπίθεση ο Οσμάναγκιτς κουβάλησε την μπάλα και τροφοδότησε δεξιά τον Κουιρουκίδη, αυτός άλλαξε παιχνίδι αριστερά για το Βουκμίροβιτς, που σέντραρε στην περιοχή με τον Κουιρουκίδη να κάνει την κίνηση, να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Πρώτη καλή στιγμή για την Καλαμάτα στο 7'. Ο Βουκμίροβιτς από αριστερά, συνέκλινε και έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ολα έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς. Περίπου 1500 φίλαθλοι αυτή την ώρα στο γήπεδο.

Συγκινητική στιγμή στο Δημοτικό Στάδιο. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Καλαμάτας Γιώργο Ράλλη έδωσαν τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμες στην οικογένεια του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη, που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Mε 11 νέα πρόσωπα η Λάρισα σε σχέση με την 11άδα που την Κυριακή αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.

To "Notosport" βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα. Μόλις έγιναν γνωστές οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ; Στεφανάκος, Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Ιντζίδης, Μάκος, Δήμος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς, Καζβιρόπουλος, Κουιρουκίδης, Αλεξόπουλος. 

ΛΑΡΙΣΑ: Ρίστιτς, Μπάλλας, Χαλκιαδάκης, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Μπούστος, Νούνιτς, Φατιόν.