Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 18:35

Παναθηναϊκός: Στα 2.946 εκατ. και επίσημα η τελευταία ΑΜΚ

Γράφτηκε από τον

Στα 2,946 εκατ. ευρώ έκλεισε και επίσημα η τελευταία ΑΜΚ του Παναθηναϊκιού. Τους τελευταίους 15 μήνες, ο Αλαφούζος έχει βάλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω ΑΜΚ πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) καταχωρήθηκε και επίσημα η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την επίσημη ανακοίνωση να βγαίνει την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτή ότι η ΑΜΚ έκλεισε στα 2.946.000 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό, που έπρεπε να καλυφθεί ήταν 5 εκατ. ευρώ.

Από τις 4 Νοεμβρίου και στην Γ.Σ των μετόχων της ΠΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί θα αρχίσει να «τρέχει» η επόμενη ΑΜΚ, που θα έχει δίμηνη διάρκεια και θα είναι και αυτή των 5 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά τα χρήματα, που μπαίνουν πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα πάνε σε τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά και σε διακανονισμούς για τα χρέη.

ΣΕ 15 ΜΗΝΕΣ 31 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Από τον Ιούλιο του 2018 , όταν ο Γιάννης Αλαφούζος άρχισε πάλι την χρηματοδότηση της ΠΑΕ(την είχε διακόψει για ένα διάστημα με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα, όπως αποκλεισμός από Ευρώπη και μη αδειοδότηση της ομάδας), μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 στην ΠΑΕ έχουν μπει μέσω ΑΜΚ συνολικά 31.172.089 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό έχει ανακοινωθεί από το ΓΕΜΗ και έρχεται και η επόμενη ΑΜΚ.

Είναι δεδομένο, ότι αυτά τα χρήματα μπαίνουν, ώστε η ομάδα να μην κάνει και πάλι πισωγύρισμα και κάποια στιγμή να μειώσει τα χρέη.

Όπως λένε στην ΠΑΕ το πλάνο το φετινό αναφέρει, ότι στο τέλος της περιόδου το χρέος θα έχει φθάσει σε μονοψήφιο νούμερο και θα έχει πέσει κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ, εφόσον συνεχίζουν και μπαίνουν τα χρήματα, που πρέπει στις ερχόμενες ΑΜΚ.

Πηγή: sport24.gr