Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 12:35

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-2: Νέα μέτρια εμφάνιση, δεύτερη σερί ήττα και πτώση από την κορυφή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στη Football League υπέστη χθες η Καλαμάτα στην έδρα της από τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1.

Ετσι έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα βρέθηκε στην 4η θέση, μαζί με άλλες δύο ομάδες!

Και όλα αυτά τέσσερις μόλις ημέρες μετά τον θρίαμβο με 3-0 επί της Λάρισας για το κύπελλο Ελλάδας!

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα πραγματοποίησε άλλη μια μέτρια έως άσχημη εμφάνιση και αυτή τη φορά το πλήρωσε...

Με τον Ιάλυσο και τον Ιωνικό είχε επίσης άσχημη απόδοση, ειδικά στο α’ ημίχρονο, όμως δεν το πλήρωσε...

Στο τρίτο παιχνίδι όμως στο γήπεδο της, δεν έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, είχε πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου και δίκαια ηττήθηκε από μια πολύ ποιοτική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Κομβικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Κωνσταντινόπουλου στο 70’, με την Καλαμάτα να παίζει για 20 και πλέον λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός της “Μαύρης Θύελλας” είδε δύο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά και στο 79’ ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε το δεύτερο γκολ με τον Τσίτα, κάνοντας την ανατροπή.

Πως έπαιξε

Ο Βασίλης Βούζας παρέταξε την Καλαμάτα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στεφανάκος, δεξιά στην άμυνα ο Δήμος, αριστερά ο Κωνσταντινόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Ιντζίδης και Ζαχαρόπουλος. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μπάμπης και Οσμάναγκιτς με τον δεύτερο πιο μπροστά, δεξί εξτρέμ ο Στεργίδης, αριστερό ο Κουιρουκίδης και ο Βουκμίροβιτς πίσω από τον "φουνταριστό" Αλεξόπουλο.

Οι απουσίες των τραυματιών Μάκου, Τσιβελεκίδη και Γαλούπη έφεραν αλλαγές στην 11αδα, με τον Ζαχαρόπουλο να οπισθοχωρεί παίζοντας στο κέντρο της άμυνας.

Προηγήθηκε με τον... καυτό Αλεξόπουλο

Οι “ασπρόμαυροι” παρότι δεν μπήκαν καλά στον αγώνα και είδαν τους φιλοξενούμενους να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες, προηγήθηκαν στο σκορ σε ένα ακόμη ματς, με τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο στο 34’. Ο Μεσσήνιος φορ συνέχισε με... κεκτημένη ταχύτητα από το ματς κυπέλλου με τη Λάρισα, όπου είχε πετύχει χατ τρικ, με ένα άψογο τελείωμα έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ.

Απάντηση με Ντούνη

Ομως οι Βολιώτες κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τον Ντούνη, ένα γκολ που ξεκίνησε από έμπνευση του δραστήριου Κουτσιανικούλη.

Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα πήρε ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι Στεργίδης, Βουκμίροβιτς και Κουιρουκίδης βρέθηκαν σε μέτρια μέρα και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γιδόπουλου. Απεναντίας είχε αρκετά προβλήματα κυρίως στις δύο πτέρυγες με τους Κουτσιανικούλη και Ντούνη να κάνουν φοβερό ματς.

Αποβολή Κωνσταντινόπουλου,

“χρυσή” αλλαγή ο Τσίτας

Ο Βούζας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με κινήσεις από τον πάγκο, όμως οι Τζόκιτς και Ράκιτς δεν βοήθησαν. Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 70’ με την αποβολή του Κωνσταντινόπουλου και μετά από λίγα λεπτά η αριθμητική υπεροχή της ομάδας του Βόλου, μετουσιώθηκε σε γκολ από μια εξαιρετική συνεργασία των Κουτσιανικούλη και Τσίτα.

Στα τελευταία λεπτά, που παίχθηκαν κάτω από έντονη βροχόπτωση, η “Μαύρη Θύελλα” προσπάθησε για την ισοφάριση όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή και έφυγε ηττημένη για πρώτη φορά από το γήπεδο της.

Το φίλμ του αγώνα

7' Πρώτη καλή φάση στο ματς για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Πόζογλου εκτέλεσε το φάουλ, ο Βοσνακίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στεφανάκος απέκρουσε στην αριστερή γωνία.

11' Μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους... Ο Σκοπελίτης βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Ντούνη, έκανε το πλασέ όμως ο Στεφανάκος απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν!

34' Γκολ η Καλαμάτα, 1-0 με Αλεξόπουλο! Ο Δήμος έκανε τη σέντρα, ο Γιδόπουλος έκανε άστοχη έξοδο με τον Κουιρουκίδη να παίρνει την κεφαλιά και ο Αλεξόπουλος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0, μέσα σε αποθέωση από 2.000 και πλέον φίλους της "Μαύρης Θύελλας"!

40' 1-1 ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Ντούνη... Ο Κουτσιανικούλης έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και κάθετη πάσα στον Πόζογλου που πλάσαρε, ο Στεφανάκος απέκρουσε, όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ντούνης από κοντά πρόλαβε τους αμυντικούς και με προβολή έκανε το 1-1.

44' Μακρινό σουτ από τον Οσμάναγκτς, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

62' Σέντρα του Τσιάρα, εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι από τον Πόζογλου και εξαιρετική απόκρουση από τον Στεφανάκο!

65' Κόρνερ Οσμάμαγκιτς, κεφαλιά από τον Δήμο, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70' Αποβολή για την “Μαύρη Θύελλα”... Με 10 παίκτες θα συνεχίσει η Καλαμάτα, λόγω δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Κωνσταντινόπουλος για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσιαρά.

79' Γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου (1-2). Κάθετη πάσα του εξαιρετικού Κουτσιανικούλη στον Τσίτα, που είχε μπει 4 λεπτά πριν στον αγωνιστικό χώρο, και με πλασέ ο υψηλόσωμος φορ νίκησε τον Στεφανάκο.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καδδά (Αχαϊας) και των βοηθών του Βεργέτη (Αρκαδίας) και Οικονόμου (Αχαϊας). Εκτός από την κόκκινη στον Κωνσταντινόπουλο, την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Φαζός, Τσιάρας, Δήμος, Κουιρουκίδης, Ιντζίδης, Λάσκαρης, Μπουτζίκος, Γιδόπουλος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς και Στεφανάκος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Δήμος, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ιντζίδης, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς (80’ Καζβιρόπουλος), Στεργίδης, Κουιρουκίδης (72’ Ράκιτς), Αλεξόπουλος, Μπάμπης (67’ Τζόκιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Βοσνακίδης, Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Μπουτζίκος, Ντούνης (88’ Ρόκας), Πόζογλου (75’ Τσίτας), Σκοπελίτης (46’ λ. τρ. Κόλα), Τσιάρας, Φάζος.

Βούζας: “Υπάρχει κρίση στην ομάδα”

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Βασίλης Βούζας στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα της Καλαμάτας από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε πως η ομάδα του δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου.

“Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε σταθερότητα στην απόδοση μας και αυτό με προβληματίζει. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και να κυνηγήσουμε την άνοδο”, είπε ο κ. Βούζας που χαρακτήρισε “τραβηγμένη” την αποβολή του Κωνσταντινόπουλου και απαντώντας σε ερώτηση παραδέχθηκε πως τον προβληματίζει η όχι καλή απόδοση του Ράκιτς που δείχνει πως δεν έχει προσαρμοστεί, προσθέτοντας ότι “κερδίζουμε έναν σκόρερ, τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο”.

Επίσης ύστερα από ερώτηση για το αν υπάρχει κρίση ο κ. Βούζας απάντησε: “Σίγουρα υπάρχει κρίση στην ομάδα, αφού δεν παίζουμε καλά και έρχονται ήττες. Πρέπει να το διαχειριστούμε και να πάμε μπροστά”.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Σούλης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του και επισήμανε πως η Καλαμάτα έχει βάλει τις βάσεις ώστε αν ανέβει να είναι έτοιμη για την πιο πάνω κατηγορία.

Ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος της Καλαμάτας είπε πως η ομάδα του χάνει σε κάθε ματς το πρώτο ημίχρονο, λέγοντας πως είναι θέμα συγκέντρωσης και πρόσθεσε πως πρέπει να σηκώσουν κεφάλι.

Τέλος, ο “χρυσός” σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου Θωμάς Τσίτας αφιέρωσε τη νίκη στον συμπαίκτη του Σκοπελίτη που τραυματίστηκε στον αστράγαλο και μετέβη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.