Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 18:32

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΕΡΑΝΗ 4-3: Θριαμβευτική ανατροπή από 0-3! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ανατροπή στο σκορ, ο Ακρίτας Κορώνης πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου μια σημαντική εντός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε της Εράνης με 4-3.

Το 0-3 του πρώτου 20λεπτου και το 1-3 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στην επανάληψη έγινε 3-3 και στις καθυστερήσεις 4-3, με τον Ακρίτα Κορώνης να φτάνει στην 3η σερί νίκη του και 4η συνολικά στο πρωτάθλημα, που τον έφερε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής με 13 πόντους.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα σε κάθε ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι και να παίρνουν, με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, προβάδισμα στο σκορ με 3-0 και να δείχνουν ότι θα καταφέρουν να φύγουν από την Κορώνη με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού στο β’ ημίχρονο, οι Φιλιατρινοί δεν παρουσίασαν το ίδιο καλό πρόσωπο με αυτό του πρώτου μέρους.

Ο Ακρίτας, μπορεί να αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλο του στο πρώτο 45λεπτο και να βρέθηκε από νωρίς να χάνει με 3-0, όμως δεν παράτησε το ματς και επιδίωξε να αποσπάσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Αρχικά κατάφερε πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου να μειώσει σε 1-3 και στην επανάληψη, ήταν σαν να βγήκε στον αγωνιστικό χώρο άλλη ομάδα.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ανατροπή ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους και μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Σταθά. Οι προσπάθειες του καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ μέρους είχαν αποτέλεσμα, αφού στο 82’ έφεραν το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 3-3 και από εκεί και μετά έδειξαν ότι είχαν δυνάμεις για να κάνουν την ανατροπή και να οδηγήσουν την ομάδα τους στην νίκη, κάτι που κατάφεραν με γκολ στο 95’. Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και άλλα γκολ, αφού είχαν και άλλες ευκαιρίες, κυρίως με τους Τσάνι, Μάραντο, Διακουμή.

Τα γκολ και το δοκάρι

Στο 7’ ο Α. Χρονόπουλος με σουτ άνοιξε το σκορ και ο Βλαχόπουλος με απευθείας φάουλ από μακριά στο 15’ και στο 20’ έκαναν το 0-3. Στο 40’ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε σε χέρι Παπαγεωργίου, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή και αμέσως ο διαιτητής Καρβούνης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Κουτσουμπός και μείωσε σε 1-3. Στο 65’ από σουτ του Πάλια η μπάλα κτύπησε σε σώματα και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με σουτ μείωσε εκ νέου, κάνοντας το 2-3. Στο 82’ σε σέντρα του Πάλια ο Μπίζος πετάχτηκε στο α’ δοκάρι και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3.

Στο 95’ ο Διακουμής μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με πάσα διαγώνια τροφοδότησε τον Γεωργιόπουλο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε έτσι το τελικό 4-3. Νωρίτερα, στο 60’ ο έμπειρος επιθετικός είχε την ευκαιρία για να σκοράρει, όταν από τη σέντρα σουτ που έκανε η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΚΟΡΩΝΗ: Σταθάς, Μπίζος, Κουτσουμπός, Χοτζόλι, Κρητικάκης (50’ Πάλιας), Τσάνι, Μάραντος, Διακουμής, Γεωργιόπουλος, Μουτζούρης (70’ Παναγιωτόπουλος), Σταμάτης (85’ Τέντες).

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Παπαγεωργίου, Πέππας, Γριβοκωστόπουλος, Ασημακόπουλος, Νικολακόπουλος (80’ Χαραλαμπόπουλος), Χάρμπας, Κώτσος, Α. Χρονόπουλος (61’ Οικονομόπουλος), Βέλλης, Βλαχόπουλος (78’ Αγγ. Γιαννακόπουλος).

ΦΩΤΟ: Αναστασία Χαρά Γεωργακοπούλου