Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 12:52

Ξανά στον πάγκο του Πανιωνίου μετά από 26 χρόνια ο Μηλίτσης!

Γράφτηκε από τον

Το 1993 ένα νεαρό τότε παιδί, ο Γιώργος Μηλίτσης μόλις είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο και έπαιρνε τη σκυτάλη στον πάγκο του Πανιωνίου από το Νίκο Μουλατσιώτη.

Ηταν η αφετηρία της μεγάλης προπονητικής διαδρομής για τον 53χρονο σήμερα Γιώργο Μηλίτση, ο οποίος μετά από 26 χρόνια θα καθίσει ξανά στον πάγκο της καλαματιανής ομάδας. Αυτή τη φορά για να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Χθες ο Μηλίτσης ,που αντικαθιστά τον Παντελή Τσιγαρίδη, έκανε την πρώτη του προπόνηση, ενώ το ντεμπούτο του θα γίνει την Κυριακή με τον Χανδριναϊκό στο “Γ. Λουκαρέας”.

Ο Γιώργος Μηλίτσης στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής είχε φθάσει στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου ο νεανικός Πανιώνιος ηττήθηκε από την σπουδαία Ενωση Παμίσου Μεσσήνης (είχε προκύψει από τη συνένωση Παμίσου – ΑΟΜ) με 3-1 σ’ ένα ματς που διεξήχθη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 3.000 θεατές!

Την επόμενη χρονιά ο Πανιώνιος διεκδίκησε με τον Αστέρα Βαλύρας τον τίτλο και μετά από 2 χρόνια ο Γ. Μηλίτσης αποχώρησε για να αναλάβει τον Τέλλο Αγρα, τον οποίο οδήγησε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στη Μεσσηνία.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει πάρει επίσης πρωταθλήματα με τον Πάμισο και τη Σπερχογεία, οδήγησε στην άνοδο στην Α’ τοπική την Αναγέννηση Παραλίας και έχει εργαστεί με επιτυχία σε πολλές μεσσηνιακές ομάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Εθνικό Μελιγαλά στη Δ’ εθνική, το Πεταλίδι, ενώ ήταν ακόμα στο τεχνικό τιμ του Ακράτητου, της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού.

Η εμπειρία του κάνει τους ανθρώπους του Πανιωνίου να αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα μπορέσει να παραμείνει στην Α1 κατηγορία.

Ο Γ. Μηλίτσης μιλώντας στην “Ελευθερία” για την επιστροφή του είπε ότι θέλει ο Πανιώνιος να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη. Ως νεοφώτιστος γι’ αυτή τη σεζόν το ζητούμενο είναι η σωτηρία και παράλληλα το καλό ποδόσφαιρο. Αναλαμβάνει την ομάδα με 3 βαθμούς (1 νίκη, 4 ήττες) μετά από πέντε αγωνιστικές.