Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 14:35

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Στη 2η θέση με απίστευτη ανατροπή

Γράφτηκε από τον

 

Τη νίκη της αγωνιστικής και ίσως της... χρονιάς πέτυχε το Σάββατο ο Ακρίτας Κορώνης, καθώς επικράτησε με το “αγγλικό” 4-3 της Εράνης και ενώ στο 20’ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-3!

Ο γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας γύρισαν ένα ματς που φαινόταν χαμένο. Κόντρα μάλιστα σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο στην Α’ τοπική. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τον Ακρίτα μετά το 4-1 με τον Τσικλητήρα και το 3-0 με τη Μεθώνη, με την οποία ανέβηκε στη 2η θέση, έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο και αήττητο Πάμισο. Η Κορώνη με 15 γκολ μπορεί να υπερηφανεύεται και για την κορυφαία επίθεση στην κατηγορία ύστερα από έξι αγωνιστικές.

Ο Τσίκινης εξηγεί το 4-3 με Εράνη

“Μέχρι το 30’ η Εράνη ήταν καλύτερη και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε. Είπαμε με τα παιδιά να ηρεμήσουμε και να παίξουμε την μπάλα μας. Μειώσαμε σε 1-3 και στο ημίχρονο είπαμε να τα δώσουμε όλα. Ξέραμε ότι είναι δύσκολο να το γυρίσουμε, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και έκαναν μεγάλη προσπάθεια”, λέει στην “Ελευθερία” ο Σπύρος Τσίκινης για τη μεγάλη ανατροπή.

Ο προπονητής του Ακρίτα τονίζει στη συνέχεια ότι: “Αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και δείχνει ότι δεν πρέπει να παρατάμε κανένα παιχνίδι. Θα παλεύουμε σε όλους αγώνες για το καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό”.

Για τον Σπύρο Τσίκινη ο στόχος της άνετης παραμονής στην Α’ τοπική δεν αλλάζει παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα.

“Θέλαμε εξ’ αρχής να μείνουμε άνετα στην κατηγορία και να μην είμαστε μια ομάδα ασανσέρ. Συνεχίζουμε με αυτό το σκεπτικό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται”.

Η συνέχεια για τον Ακρίτα τον φέρνει αντιμέτωπο την Κυριακή στην Ανδρούσα με την ομώνυμη ομάδα. Στο εν λόγω ματς ενδέχεται πάντως να παραταχθεί με ελλείψεις, αφού αποχώρησαν τραυματίες λόγω και της υπερπροσπάθειας με την Εράνη οι Μουτζούρης, Σταμάτης και Κρητικάκης.