Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 14:34

ΕΠΟ: “Το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή”

Γράφτηκε από τον

Το κοινωνικό της ποδόσφαιρο δείχνει η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία για τη συλλογή δειγμάτων σιέλου, τα οποία θα καταλήξουν σε μια παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών-δοτών μυελού των οστών, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Η πρωτοβουλία για τη δράση αυτή έχει το σύνθημα "Το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή" και θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στις 11 το πρωί στον χώρο του αθηναικού ξενοδοχείου, στο οποίο θα καταλύσει η Εθνική μας, πριν το επίσημο παιχνίδι της με την Ιρλανδία στις 12 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Μεσσήνιος γιατρός και πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών "Αρχέγονο Κύτταρο" Γιάννης Αδαμόπουλος. Ο κ. Αδαμόπουλος προσφέρθηκε εθελοντικά τόσο για τη σχετική ενημέρωση, όσο και για τη συλλογή των δειγμάτων σιέλου. Η διαδικασία αποτελείται από μια σύντομη ενημέρωση των δοτών, τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης εθελοντή-δότη και τη συλλογή δείγματος.

Κοινωνική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Γιάννη Αδαμόπουλου

Οι αθλήτριες μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά σε προπονητικές διαδικασίες ή και αθλητικές αναμετρήσεις αμέσως μετά.

Η ιδέα για την υλοποίηση της εκδήλωσης ανήκει στη γιατρό των Εθνικών Ομάδων Γυναικών Αλεξάνδρα Καραβασίλη, αγκαλιάστηκε αμέσως από τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας και υποστηρίχθηκε από τον προπονητή της Αντώνη Πριόνα, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων της Ε.Π.Ο. Π. Παπαχρήστου και τον τεχνικό διευθυντή Εθνικών Ομάδων. Κ. Κωνσταντινίδη.

Στόχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι η αποστολή ενός ακόμα μηνύματος κοινωνικής προσφοράς, με πρέσβειρες αυτή τη φορά τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού συνολικά σε όλες τις εκφάνσεις του εθελοντισμού.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο, πριν τον αγώνα Ελλάδας-Ιρλανδίας, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, γεγονός που συνδέει την εθελοντική πρωτοβουλία της Εθνικής Γυναικών με την επιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Η διαδικασία της συλλογής δειγμάτων σιέλου από τα μέλη της Εθνικής μας Ομάδας Γυναικών αναμένεται έτσι να συνδυαστεί με την παρουσία ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων συλλόγων εθελοντών.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ