Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 15:52

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-1: Πρώτο διπλό με Γραμματικόπουλο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Το πρώτο του διπλό κατέκτησε χθες το Διαβολίτσι στην Ηλεία απέναντι στον Ολυμπιακό Ζαχάρως...

Ο ΑΟΔ επικράτησε των “ερυθρολεύκων” με 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Γιώργου Γραμματικόπουλου στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής!

Η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, με την ομάδα των Παλαμάρα – Κακαλέτρη να ελέγχει στο μεγαλύτερο διάστημα τον αγώνα και να χάνει ευκαιρίες για μια πιο ευρεία νίκη. Η ουσία είναι όμως πως η Μεσσηνιακή ομάδα έφτασε στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και είναι στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο χθεσινός της αντίπαλος πάντως, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ήταν μια αρκετά αδύναμη ομάδα που μόνο με... θαύμα θα μπορέσει να παλέψει για την παραμονή.

Αυτό το διπλό δηλαδή ήταν επιβεβλημένο για τον ΑΟΔ, που έπαιξε όσο έπρεπε για να το κατακτήσει.

Πως αγωνίστηκε

Το Διαβολίτσι ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δ. Καλογερόπουλος και από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Σταματελόπουλος, Σεντεμέντες, Μπαλόπουλος και Χότζα.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Πιτσιλής και Κυριαζόπουλος, δεξί εξτρέμ ο Γεωργιόπουλος, αριστερό ο Μουλιάτος και ο Βιγιαφάνε σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Γραμματικόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν δυνατά στο ματς, έχαναν πολλές μονομαχίες και επέτρεπαν στον Ολυμπιακό Ζαχάρως να πιστέψει πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23’ για να γίνει η πρώτη καλή στιγμή όταν από σέντρα του Πλαστουργού από δεξιά, ο Σκοτζάι έκανε το κοντρόλ και το σουτ, με τον Σεντεμέντε να βάζει σωτήρια το τάκλιν... Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του πρώην παίκτη της Κυπαρισσίας Φώτη Παναγόπουλου έφυγε ψηλά άουτ.

Στο ημίωρο ο Κώστας Παλαμάρας άλλαξε πτέρυγες στα δύο ακραία χαφ της ομάδας του, με τον Μουλιάτο να πηγαίνει δεξιά και τον Γεωργιόπουλο αριστερά.

Ο ΑΟΔ πάντως ήταν ασύνδετος, δίχως φαντασία και καλή κυκλοφορία και δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς στο 41’... Ο Γραμματικόπουλος από αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε στον Βιγιαφάνε που έπιασε το συρτό σουτ, με τον Καπετανάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στην αριστερή γωνία.

Πρώτο φετινό γκολ για Γραμματικόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΔ μπήκε με ξεκάθαρη επιθετική διάθεση, με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 51’ ο Γραμματικόπουλος με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βιγιαφάνε που ενώ είχε όλο τον χρόνο και το χώρο, σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

Δύο λεπτά αργότερα όμως η υπεροχή του Διαβολιτσίου απέδωσε καρπούς... Ο δραστήριος Γεωργιόπουλος ελίχθηκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα για τον Γραμματικόπουλο που αφού κοντρόλαρε με άψογο πλασέ από κοντά έγραψε το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ για τον Πατρινό επιθετικό, ένα γκολ που το χρειαζόταν για να ανέβει η ψυχολογία του εν όψει της συνέχειας.

Δεν κινδύνευσε

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν την συμπαράσταση 40 περίπου φίλων τους (200 θεατές ήταν συνολικά στο γήπεδο της Ζαχάρως), συνέχισαν να υπερέχουν και να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ. Στο 66’ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Γραμματικόπουλος από πάσα του Βιγιαφάνε από τον κ. Πλέσσα και ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση μέσα αριστερά.

Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Αρη Ρουμελιώτη βγήκε μπροστά και τα έπαιξε όλα για όλα για την ισοφάριση.

Ομως το Διαβολίτσι είχε κλείσει όλους τους χώρους και δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου, από τις αρκετές στατικές φάσεις που είχαν οι γηπεδούχοι.

Μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως σημειώθηκε στο 88’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλαντζή, ο Κακολύρης πήγε να γίνει επικίνδυνος από κοντά, όμως ο Γ. Καλογερόπουλος απομάκρυνε έγκαιρα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Αδαμόπουλου (Ζακύνθου) και του α’ βοηθού Μπάστα από τον ίδιο σύνδεσμο. Πολλά λάθη από τον β’ βοηθό Πλέσσα (Ζακύνθου). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σεντεμέντες, Γεωργιόπουλος, Τσαλάκου, Βιγιαφάνε, Πλαστουργός και Κατελούζος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ: Καπετανάκης, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κατελούζος, Παπαδόπουλος (57’ Κακολύρης), Καλαντζής, Πλαστουργός (63’ Κανάνι), Καπλάνης, Ρούμπος, Παναγόπουλος, Σκοτζάι.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Πιτσιλής, Χότζα, Σεντεμέντες, Μπαλόπουλος, Κυριαζόπουλος, Βιγιαφάνε (74’ Τζανετέας), Μουλιάτος (60’ Τσαλάκου), Γραμματικόπουλος (80’ Αθανασόπουλος), Γεωργιόπουλος (86’ Γ. Καλογερόπουλος).