Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 19:28

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 0-2: Διπλό από το... ημίχρονο με Σούλα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 0-2: Διπλό από το... ημίχρονο με Σούλα (φωτό)

Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Τζουλιάνο Σούλα η Μεθώνη πέρασε νικηφόρα (2-0) το Σάββατο από τους Γαργαλιάνους απέναντι στον Τέλλο Αγρα, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές τις επιδόσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Οι νεοφώτιστοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους “ερυθρόλευκους” στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που σημείωσαν και τα δύο γκολ, και έτσι επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές.

Αυτό ήταν το δεύτερο διπλό για την ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου που παραμένει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και δείχνει πως ο αρχικός στόχος της εύκολης παραμονής, είναι πολύ... μικρός μπροστά στην αξιόλογη ομάδα που έχει δημιουργήσει.

Και αν στη Μεθώνη τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι θετικά, στον Αγρα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού μόνο τέτοια δεν είναι...

Η ομάδα των Γαργαλιάνων αν και προερχόταν από την πρώτη της νίκη επί της Πύλου, εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο σαββατιάτικο ματς και υπέστη την έκτη ήττα στα επτά φετινά ματς!

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, οι αρκετοί πιτσιρικάδες που χρησιμοποιούνται είναι λογικό να μην μπορούν να σηκώσουν άμεσα το βάρος της φανέλας και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και μεταγραφές τον Γενάρη για να σωθεί η χρονιά.

Δύο γκολ για ΑΟΜ και πολλές ευκαιρίες

Ο ΑΟΜ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με καλή κυκλοφορία έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Αγρα. Στο 10’ ο Σούλα ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.

Στο 16’ η κεφαλιά του Σούλα ύστερα από σέντρα του Καγιανά έφυγε λίγο άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 18’ με τον Πουλάκο να βγάζει με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Σούλα που πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη τελική για την ομάδα του Βασίλη Μπλέτσα ήρθε στο 20’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπολούν και σύγχυση στα καρέ, ο Γ. Αναστασόπουλος σούταρε, με τον Μίντζηρα να μπλοκάρει εύκολα.

Η Μεθώνη συνέχισε να υπερέχει και στο 29’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καγιανάς βρήκε με σέντρα τον Σούλα που έκανε το κοντρόλ και σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Μπλέτσας έκανε δύο γρήγορες αλλαγές με τους Κάππο και Τηλεμάχου, όμως η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα.

Στο 42’ η Μεθώνη έβαλε και δεύτερο γκολ που δικαιούταν απόλυτα βάση εμφάνισης... Ο Πουλάκος από αριστερά μετά από ωραία ενέργεια έκανε τη συρτή σέντρα και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Σούλα με πλασέ έγραψε το 0-2.

Πίεσε στο β’ μέρος ο Αγρας δίχως αποτέλεσμα

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν για ένα γρήγορο γκολ και ανέβασαν τις γραμμές τους.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν όμως για τη Μεθώνη στο 53’ με το σουτ του Ηλιόπουλου να μην βρίσκει στόχο.

Ο Αγρας απείλησε στο 65’ με την κεφαλιά του Τάρλεφ, μετά από κόρνερ του Μπολούν, να φεύγει άουτ. Στο τελευταίο 20λεπτο οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν για ένα γκολ κυρίως από στατικές φάσεις.

Στο 74’ ύστερα από κόρνερ του Μπολούν η προβολή του Γεωργόπουλου έφυγε λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Κιεσέ δύο λεπτά αργότερα από καλή θέση.

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τους “βυσσινί” στο 80’ με τον Τομαρά να δίνει έξοχη πάσα στον Σούλι που φάτσα με τον Λάππα σούταρε δυνατά, όμως ο νεαρός γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.

Ο Αγρας τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, μιας και στο 86’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κιεσέ για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαμπάνι.

Παρά τις αρκετές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο διαιτητής Καρβούνης τα πήγε καλά και δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Βοηθοί ήταν οι Τσιλίκας και Μπασιλάρης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λάππας, Γεωργακόπουλος, Γεωργόπουλος, Π. Αναστασόπουλος (63’ Τάρλεφ), Κιεσέ, Μπολούν, Ακασού, Μαρκόπουλος (32’ Κάππος), Λακριντής, Αλεξανδρόπουλος (40’ Τηλεμάχου), Γ. Αναστασόπουλος.

ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Κουτίβας, Παπανικολόπουλος, Τομαράς, Καγιανάς, Παυλόγιαννης (75’ Σούλι), Σαμπάνι, Ηλιόπουλος, Σούλα (81’ Ζόμπολος), Πουλάκος (90’ Μπάμπαλης), Πεϊδης.