Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 12:18

Η κακή Καλαμάτα έχασε 1-0 στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό και βρέθηκε ξανά στο -6 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη Κυριακή η "Μαύρη Θύελλα" ήταν κακή απέναντι στον Μεσσηνιακό, αλλά στο φινάλε του αγώνα φάνηκε τυχερή και πήρε τη νίκη. Χθες στην Τρίπολη η Μεσσηνιακή ομάδα πραγματοποίησε ακόμα χειρότερη εμφάνιση και όπως είναι φυσικό, όταν δεν παίζεις μπάλα δεν είναι δυνατό να σου χαμογελά πάντα η τύχη...


Η Καλαμάτα λοιπόν γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Παναρκαδικό με 1-0, ένα αποτέλεσμα που ελαχιστοποιεί πλέον τις πιθανότητες τίτλου και ανόδου, αφού η Ερμιονίδα βρίσκεται ξανά στο +6 από την "Μαύρη Θύελλα", ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Καλαμάτας αγωνίστηκε έχοντας την συμπαράσταση περίπου 200 φίλων της που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν, σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε έναν ψυχωμένο Παναρκαδικό, ο οποίος είχε περίπου 800 φίλους του στην εξέδρα.
Οι Μεσσήνιοι δυστυχώς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν το ρυθμό τους και γνώρισαν δίκαια την ήττα από τον ανώτερο Παναρκαδικό ο οποίος έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.
Ατομικά λάθη, νευρικότητα (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποβολή Μαρτίνου), ασύνδετες γραμμές, κακή μέρα πολλών παικτών και έλλειψη πάθους, ήταν τα στοιχεία της χθεσινής Καλαμάτας, από την οποία είναι δύσκολο να βρούμε διακριθέντα...
Ο Παναρκαδικός αντίθετα, είχε πάθος, πίστεψε στη νίκη και τελικά την κατέκτησε δίκαια.
Η διαιτησία - για την οποία διαμαρτυρήθηκαν σε αρκετές στιγμές οι Μεσσήνιοι - έδωσε τα... σπόρια στον γηπεδούχο Παναρκαδικό, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την ήττα, καθώς δεν υπήρξε το μεγάλο λάθος.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο 20λεπτο είδαμε παιχνίδι κέντρου, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Οσο περνούσε η ώρα ο Παναρκαδικός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια ενώ η Καλαμάτα προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κυρίως με μακρινές μπαλιές.
Η πρώτη σοβαρή φάση του αγώνα έγινε λοιπόν στο 40' και ο Παναρκαδικός ευτύχησε να την αξιοποιήσει. Μια κάθετη πάσα βρήκε εκτεθειμένο το κέντρο της άμυνας της Καλαμάτας και ο Σαλαπάτας δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0.
Στο β' μέρος η Καλαμάτα ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά όμως δεν είχε λύσεις για να απειλήσει. Αντίθετα, ο Παναρκαδικός, εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και είχε φάσεις να πετύχει και άλλα γκολ. Η Καλαμάτα ουσιαστικά απείλησε σοβαρά στο δίλεπτο 88'-89' όταν θα μπορούσε να "κλέψει" το βαθμό.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σαλαπάτας (16'), Σκαρλάτος (27'), Καραχάλιος (73'), Ι. Κυριακόπουλος (78'), Καντούτσης (79'), Μπούτας (86')
Αποβλήθηκε ο Μαρτίνος με δεύτερη κίτρινη στο 83' (στο 34' η πρώτη κίτρινη).
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) με βοηθούς τους Δόσκορη, Σοφό.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Α. Πετρόπουλος, Μπούτας, Χατζόπουλος, Κωστάκης, Δ. Κυριακόπουλος, Ε. Πετρόπουλος (46' Σταθουλόπουλος), Δήμος, Σαλαπάτας (90' Νάνος), Καδάς, Ι. Κυριακόπουλος (87' Βλάχος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας (72' Σοφός), Κωνσταντόπουλος (55' Καλογερόπουλος), Σκαρλάτος, Μαρτίνος, Καραχάλιος, Σκόνδρας, Οντσβόνγκ (58' Ηλιόπουλος), Πούτσης, Καλαντζής

Το γκολ και οι φάσεις

40’ γκολ ο Παναρκαδικός 1-0. Ο Δήμος έβγαλε κάθετη πάσα στον Σαλαπάτα που απέφυγε τον Σκαρλάτο και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0.
43’ Σέντρα Τσόπελα, κεφαλιά του Καλαντζή απόκρουσε ο Ψυχογιός σε κόρνερ και ο διαιτητής έδειξε άουτ!
44’ Σουτ του Πούτση από καλή θέση η μπάλα άουτ
52’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναρκαδικό, σουτ του Καδά ελάχιστα άουτ.
62’ Νέα ευκαιρία ο Παναρκαδικός, ο Σαλαπάτας στον Ι. Κυριακόπουλο που σούταρε ελάχιστα άουτ.
73’ Σέντρα σουτ του Καδά από αριστερά η μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της Καλαμάτας.
80’ Φάουλ του Καδά η μπάλα έφτασε στον Δήμο που με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ
83’ Αποβλήθηκε ο Μαρτίνος με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.
88’ Σουτ του Ηλιόπουλου, κόντραρε η μπάλα και πέρασε λίγο έξω, κόρνερ
89’ Κόρνερ του Καραχάλιου, κεφαλιά ο Σκαρλάτος ελάχιστα άουτ!

Επεισόδια στο ημίχρονο

Ενταση στην εξέδρα είχαμε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του χθεσινού αγώνα. Κάποιοι φίλαθλοι των γηπεδούχων που ήταν δίπλα στην εξέδρα των Καλαματιανών κάτι είπαν στους φιλοξενούμενους, μετά το γκολ του Σαλαπάτα στο 40'. Οι Μεσσήνιοι ...απάντησαν και τελικά ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομική δύναμη που χώριζε τους φιλάθλους των δύο ομάδων! Μάλιστα είχαμε και χτυπήματα μεταξύ Καλαματιανών φιλάθλων και αστυνομικών αλλά και ρίψη αντικειμένων, μέχρι και ενός κάδου σκουπιδιών! Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.