Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 14:08

Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε ο Μεσσηνιακός και έχασε 0-2 από την Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον

Την 3η εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Ερμιονίδα γνώρισε σήμερα ο Μεσσηνιακός και η υπόθεση παραμονή στη Γ' εθνική γίνεται αρκετά δύσκολη. Οι "πράσινοι"  ήθελαν τη νίκη, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου φάνηκε ότι δεν μπορούσαν. Οι πρωτοπόροι δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση και με δύο γκολ του Βλαχόπουλου σε διάστημα 4 λεπτών (54', 58') πήραν ένα σπουδαίο διπλό με το οποίο ξέφυγαν έξι βαθμούς τόσο από την Καλαμάτα, όσο και από τον Παναργειακό. Γι' αυτό και 100 περίπου φίλαθλοι της Ερμιονίδας που βρέθηκαν στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" φώναζαν μετά το τέλος του ματς "Νάτοι οι πρωταθλητές".


Στο Μεσσηνιακό στοίχησαν οι απουσίες των Αργυρόπουλου, Κουρεντζή, Τσουκάλη,  αλλά και… Τσουλάκου. Ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 11ο λεπτό και ο Μ.Γ.Σ. δεν είχε έναν παίκτη να κρατήσει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου. Ως εκ τούτου έδωσε έμφαση στην άμυνα με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Η ιστορία πάντως θα μπορούσε να γραφτεί διαφορετικά αν ο Ταχματζίδης δεν πετούσε στα.. σκουπίδια την τεράστια ευκαιρία στην εκπνοή του ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ερμιονίδα βρήκε δίχτυα και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί σκόραρε εκ νέου και η σεμνή τελετή.. έλαβε τέλος, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Η ομάδα της Αργολίδας έχοντας και τη ψυχολογία στα ύψη κράτησε το προβάδισμα με το Μεσσηνιακό να απειλεί στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκαν 1000 θεατές που αποχώρησαν απογοητευμένοι από την ήττα, έχοντας ενημερωθεί και για τα άσχημα νέα από την Τρίπολη.

Πρώτα το μηδέν στην άμυνα

Ο Μεσσηνιακός είχε ως βασικό μέλημα να μην δεχτεί γκολ και μέχρι το 20'  δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Σ' αυτό το λεπτό ο Κάρλος δοκίμασε το πόδι του και ο Κυριακόπουλος έδιωξε δύσκολα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.  Τέσσερα λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.
Ο Ταχματζίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Μπιμπίρης έπιασε το σουτ στο β' δοκάρι, αλλά ο Πονηρός απέκρουσε.

Ακυρωθέν γκολ στο 28'

Στο 28' από φάουλ του Στάικου, ο Τσώνης πήρε την κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα τη βρήκε ο Βλαχόπουλος. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη της βοηθού Παυλευρού.
Στο 33' ο Κιοσές σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ με την Ερμιονίδα να έχει ανεβάσει σ' αυτό το διάστημα την απόδοσή της.

Η φάση του αγώνα

Στο 45' ο Βιτάλι άνοιξε την μπάλα δεξιά για τον Ταχματζίδη που μπήκε μέσα στην περιοχή και τετ α τετ με τον Πονηρό πλάσαρε πολύ άσχημα άουτ, ενώ είχε όλο το χώρο και το χρόνο, αλλά και την πιο σωστή επιλογή να πασάρει στους Χελά και Βιτάλι που απλά πρόσμεναν για να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.  Αν ο Μεσσηνιακός πήγαινε με το 1-0 στα αποδυτήρια, θα έβρισκε χώρους και στην επανάληψη που θα ανοιγόταν η Ερμιονίδα για να ζευγαρώσει τα τέρματά του.

Υπόθεση 4 λεπτών

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ερμιονίδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Βλαχόπουλου στο 54'. Ο ίδιος παίκτης στο 58' έκανε σαν σε… προπόνηση το 0-2 έπειτα από σέντρα - "πάρε - βάλε" του Σαμαρά.
Ο Μεσσηνιακός δεν μπορούσε πλέον να επιστρέψει στο ματς, αν και πάλεψε για το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι.
Στο 76' ο Σπανός σέντραρε από δεξιά, αλλά τελευταία στιγμή ο Ιασωνίδης με κεφαλιά και ενώ καραδοκούσαν 3 παίκτες των γηπεδούχων.
Στο 90' ο Σπανός σούταρε από θέση βολής, όμως ο Πονηρός απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 91' από κεφαλιά - πάσα του Μπιμπίρη, ο Μπεγέτης με κοντινή προβολή αστόχησε.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπαστακός, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Σπανός, Ταχματζίδης (70' Κουλουράς), Βιτάλι, Τσουλάκος (11' λ.τρ. Μερκούρης), Χελάς (77' Πουλάκος).
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πονηρός, Σαμαράς, Κιοσές, Τσώνης, Δήμας (80' Σχοινάς), Συμελίδης (88' Μουκίδης), Παπανικολάου, Βλαχόπουλος, Στάικος, Ιασωνίδης, Κάρλος (62' Μαυρόπουλος).