Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 16:57

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Ξεχωριστό φιλικό για τον Εθνικό Μελιγαλά με ομάδα από την Αυστρία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Ξεχωριστό φιλικό για τον Εθνικό Μελιγαλά με ομάδα από την Αυστρία (φωτό)

 

Μια διαφορετική, σε σχέση με τις συνηθισμένες, φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο του Μελιγαλά.

Η ομάδα παλαίμαχων του Εθνικού Μελιγαλά αντιμετώπισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Αυστριακής φαρμακευτικής εταιρίας Boehringer Ingelheim. Τα μέλη της ομάδας από την φαρμακευτική εταιρία που έχει έδρα τη Βιέννη, έχουν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Στη διάρκεια της παραμονής τους, η Αυστριακή αποστολή έχει επισκεφθεί διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στη Μεσσηνία, ενώ ο Μελιγαλάς είναι ένας από τους τελευταίους προορισμούς της παρουσίας τους στη χώρα μας. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία μιας και ο υπεύθυνος της αποστολής Χαράλαμπος Ζαρακοβίτης κατάγεται από το Μελιγαλά και το 1976 έφυγε με προορισμό τη Γερμανία και στη συνέχεια κατέληξε στην Αυστρία και τη Βιέννη. Είναι αδερφός του Γιάννη Ζαρακοβίτη, παλιού ποδοσφαιριστή, προπονητή και προέδρου της ΑΕΚ Μελιγαλά - πλέον έχει αναστείλει εδώ και χρόνια τη λειτουργίας της - αλλά και θείος του διαιτητή Στάθη Ζαρακοβίτη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στη Ελλάδα ο Χαράλαμπος Ζαρακοβίτης θέλησε η ποδοσφαιρική ομάδα της εταιρίας που δουλεύει να δώσει φιλικό αγώνα στο Μελιγαλά.

Ετσι τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε φιλικό στο γήπεδο του Μελιγαλά με αντίπαλο τους παλαίμαχους του τοπικού Εθνικού. Το παιχνίδι ήταν διάρκειας 80’ και νικήτρια αναδείχθηκε η Αυστριακή ομάδα με 6-3.

Στο 11’ ο Πέλιτς με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και στο 13’ ο Μέζιτς με διαγώνιο σουτ “έγραψε” το 0-2.

Στο 28’ ο Δέδες με σουτ και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα, μείωσε σε 1-2. Στο 39’ ο Μουρούσιας με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Στο 42’ ο Κοεμέρτ με σουτ πέτυχε το 2-3 και στο 44’ ο Πέλιτς με μακρινό σουτ σημείωσε το 2-4. Στο 49’ ο Λέρνα εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα και με κοντινό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-5. Στο 58’ ο Παντελής με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε προσωρινά σε 3-5 και ένα λεπτό μετά από σέντρα του Πέλιτς, ο Σβαρτς με τακουνάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-6.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Στάθης Ζαρακοβίτης με βοηθούς διαιτητές τον Γιώργο Βανικιώτη και την Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Παναγιώτης Παντελής, Δημήτρης Καμπούκος, Θανάσης Βλαχόπουλος, Βασίλης Στρατικόπουλος, Τάσος Περδίος, Γιώργος Μπούζας, Ηλίας Μουρούσιας, Παναγιώτης Βούτσας, Χρήστος Στούκας, Βασίλης Παρασκευάς, Αλέκος Δέδες. Επαιξαν και οι Σπήλιος Χαραλαμπόπουλος, Ζαχαρίας Αθανασόπουλος, Χαράλαμπος Ζαρακοβίτης, Γιάννης Ζαρακοβίτης.

BOEHRINGER: Σίνιτσα Ζάρκοβιτς, Κρίστο Ζάρκο, Αντόνιο Καμπρέρα, Πάολο Ροτζέριο Μάτος Καρβάλιο, Σεβερίν Κοεμέρτ, Αντναν Σέτζι, Φλάβιο Καρντελιάνο, Κριστόφ Σβάρτς, Ντάνιελ Πέλιτς, Χαράλαμπος Ζαρακοβίτης, Ερβιν Μέζιτς. Επαιξαν και οι Μάικλ Οφνερ, Κρίστιαν Λέρνα, Αλεξάντερ Σνάϊντεβιντ, Μάριο Φίμπριχ, Γιοχάν Μαγιερχόφερ Σεμπέρα, Αλεξάντερ Πόλτς, Νταβίντ Σμίλιτς.

Ο Χαράλαμπος Ζαρακοβίτης αγωνίστηκε και με τις δύο ομάδες, στο α’ ημίχρονο με την Αυστριακή ομάδα και στο δεύτερο με τους παλαίμαχους του Εθνικού.

Τραπέζι μετά το φιλικό

Μετά τον αγώνα, η Αυστριακή αποστολή έκανε το τραπέζι στους παλαίμαχους σε ταβέρνα στο Μελιγαλά. Εκεί οι Θανάσης Βλαχόπουλος και Βασίλης Στρατικόπουλος εκ μέρους των παλαιμάχων έδωσαν μια τσάντα με τοπικά προϊόντα (τσίπουρο, παστέλι, ελιές, σύκα) σε όλα τα μέλη της φαρμακευτικής εταιρίας, καθώς και ένα λάβαρο με το σήμα των παλαιμάχων του Εθνικού. Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί έδωσαν σοκολατάκια Ζαχατόρτε και αναμνηστικό κύπελλο.

* Να σημειωθεί ότι η Αυστριακή ομάδα συμμετέχει σε πρωτάθλημα επιχειρήσεων στη Βιέννη, δίνει φιλικούς αγώνες στην Αυστρία και σε άλλες χώρες, ενώ συμμετέχει σε εταιρικές διοργανώσεις, αντίστοιχες του Euro και του Μουντιάλ.