Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 16:19

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για γόητρο και βαθμούς σήμερα στην Αρμενία

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για γόητρο και βαθμούς σήμερα στην Αρμενία

Η Αρμενία είναι η προτελευταία υποχρέωση της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020 σήμερα (19:00 OPEN & COSMOTE SPORT 3) στο Ερεβάν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στο 10ο όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας χάσει εδώ και καιρό κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση, θέλει να ολοκληρώσει την παρουσία του με μια καλή εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα για να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη, δίνοντας ταυτόχρονα συνέχεια στην καλή απόδοση που ξεκίνησε στη Ρώμη απέναντι στην Ιταλία και κορυφώθηκε στο ΟΑΚΑ μερικές ημέρες αργότερα, με αντίπαλο τη Βοσνία.

Η ελληνική ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ζέκα (τραυματίας), εκτός έμεινε και ο τραυματίας Βρουσάι, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο νεαρός ομογενής της Πάντερμπορν, Σεμπάστιαν Βασιλειάδης και κλήθηκε για πρώτη φορά επί Φαν Σιπ ο Μαυρίας. Σε τακτικό επίπεδο, ο Τζον Φαν Σιπ φαίνεται πως θα διατηρήσει το σχηματισμό 4-2-3-1. Την εστία θα υπερασπιστεί κατά πάσα πιθανότητα ένας εκ των Μπάρκα, Βλαχοδήμου. Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Μπακάκης, αριστερά ο Γιαννούλης ή ο Τσιμίκας και στόπερ ο Χατζηδιάκος, με παρτενέρ τον Σταφυλίδη ή τον Σιόβα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ολλανδός εκλέκτορας προσανατολίζεται στο δίδυμο των Μπουχαλάκη - Κουρμπέλη, με ακραίους μεσοεπιθετικούς τους Μπακασέτα, Μασούρα και Λημνιό ή Μάνταλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τη θέση διεκδικούν οι Παυλίδης και Κουλούρης. Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για το παιχνίδι, ο Φαν Σιπ ζητούσε από τους διεθνείς γρήγορη κυκλοφορία και την μπάλα «με τη μία», ανάπτυξη από τις πτέρυγες και αποφυγή των εύκολων λαθών.

Στην αποστολή της Εθνικής μετέχουν οι, Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σιόβας, Τσιμίκας, Κούτρης, Σταφυλίδης, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Λαμπρόπουλος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Βασιλειάδης, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κουλούρης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Δώνης, Λημνιός, Φετφατζίδης, Μασούρας.

Η Αρμενία έδειξε πολύ καλά δείγματα έως τώρα στην προκριματική φάση του Euro 2020, έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων και υπήρξε ανταγωνιστική, αλλά στους δύο τελευταίους αγώνες της (με Λιχτενστάιν 1-1 και Φινλανδία 0-3) «αμαύρωσε» τις καλές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα ο τεχνικός της, Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς, να υποβάλει την παραίτησή του. Στο ΟΑΚΑ είχε νικήσει την Ελλάδα με 3-2, για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Οι Αρμένιοι μετρούν δύο σημαντικές απουσίες εν όψει του αγώνα με την Ελλάδα, τους Μχιταριάν και Γκαζαριάν.
ΑΠΕ - ΜΠΕ