Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019 11:35

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι... αήττητων στη Χώρα μεταξύ Παπαφλέσσα και Δωρίου

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι... αήττητων στη Χώρα μεταξύ Παπαφλέσσα και Δωρίου

 

Ο Παπαφλέσσας και το Δώριο ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στην Α1 τοπική, όντας οι μοναδικές αήττητες, και μετά από 6 αγωνιστικές μοιράζονται την πρώτη θέση στη βαθμολογία...

Οι δύο αυτές ομάδες συγκρούονται μεταξύ τους στο ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί αύριο στη Χώρα.

Η ομάδα του Λυκούργου Ανδρώνη έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής και θέλει το τρίποντο με το Δώριο για να βρεθεί στο +3 και να εκμεταλλευτεί εν συνεχεία το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Από την άλλη ο Δωριέας του Σωτήρη Μπουραντώνη, δίχως... φανφάρες και μεγάλα λόγια έχει βρεθεί στην πρώτη θέση, έχοντας 5 νίκες και μόλις μια ισοπαλία.

Το Δώριο έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 20 γκολ σε έξι αγώνες και θα κοιτάξει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Χώρα.

Σημαντικά ματς σε Ασπρόχωμα και Αρφαρά

Το δεύτερο πιο σημαντικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο του Ασπροχώματος ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή Καλαμάτας και την Ομόνοια.

Η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου υπέστη βαριά ήττα με 4-0 στο Πεταλίδι και θέλει να συνέλθει και να βρεθεί εκ νέου στην προνομιούχο τριάδα.

Η Ομόνοια θα πάει με νέο προπονητή τον Γιώργο Αργυρόπουλο στο κυριακάτικο ματς και σκοπός της είναι να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα για να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος.

Αμφίρροπο ματς θα γίνει και στα Αρφαρά, όπου ο τοπικός Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.

Η ομάδα των Αρφαρών με 9 βαθμούς είναι στην 7η θέση και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Χώρα.

Στον αντίποδα ο Απόλλωνας Πεταλιδίου είδε τον προπονητή του Γιώργο Αργυρόπουλο να αποχωρεί από τον πάγκο και θα πάει με τον Δημήτρη Καλύβα στο αυριανό ματς των Αρφαρών, προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Σουληνάρι ο Χανδριναϊκός θα παίξει με την Θύελλα Χαρακοπιού και θα ψάξει την πρώτη του νίκη για να βγει ενδεχομένως από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Χαρακοπιού πάντως δείχνει αρκετά σοβαρή στις έξι αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, είναι στην 3η θέση και στόχος της είναι να κατακτήσει ένα ακόμη διπλό.

Καλαματιανό ντέρμπι έχουμε στο “Γ. Λουκαρέας” με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας να υποδέχεται τον Α.Ο. Φυτειάς. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ η Φυτειά θα παίξει για δύο αποτελέσματα.

Στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής υπάρχει και δεύτερο καλαματιανό ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο στο γήπεδο των Σφαγείων.

Δύο νεοφώτιστες ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία και μάχονται για την παραμονή. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως αγνοούν τη νίκη και θα τα δώσουν όλα για να την πάρουν.

Τέλος, σήμερα στην Κυπαρσσία ο τοπικός Ηρακλής φιλοξενεί το Νεο Αρι.

Οι φιλοξενούμενοι είναι φαβορί για τη νίκη και θέλουν με διπλό να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της εντός έδρας ισοπαλίας με την ΑΕΚ Καλαμάτας. Απέναντι τους ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που είναι ουραγός και η μόνη ομάδα δίχως βαθμό! Ως εκ τούτου οι Τριφύλιοι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τους πρώτους βαθμούς.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

7η αγωνιστική

Σάββατο 16/11

Ηρακλής Κυπαρισσίας - Νέος Αρις

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ζαρακοβίτης, Ηλιοπούλου, Βανικιώτης

ΑΕΚ Καλαμάτας - Πανιώνιος Καλαμάτας

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων)

Καυκάς, Ρηγόπουλος, Μπασιλάρης

Χανδριναϊκός - Θύελλα Χαρακοπιού

Γήπεδο Σουληναρίου

Γκούμας, Τάγαρης, Λιανός

 

Κυριακή 17/11

Αστέρας Αρφαρών - Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Αρφαρών

Γκούμας, Τσαούση, Μαλαπάνη

Παπαφλέσσας Χώρας – Δώριο

Γήπεδο Χώρας

Ζαρακοβίτης, Διακουμάκος, Γάκης

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φυτειάς

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Τσουλάκος, Γαϊτάνης, Τάγαρης

Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Αθανασοπούλου, Σταυρόπουλος

*Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 6 αγώνες)

1. Δώριο 20-4 16

-. Παπαφλέσσας Χώρας 14-4 16

3. Θύελλα Χαρακοπιού 14-6 15

4. Απόλλωνας Πεταλιδίου 12-5 12

5. Ηρακλής Καλαμάτας 15-8 11

6. Ολυμπιακός Καλαμάτας 11-11 10

7. Νέος Αρις 9-6 9

-. Ομόνοια 9-6 9

-. Αστέρας Αρφαρών 9-7 9

10. Πανιώνιος Καλαμάτας 6-14 6

11. Α.Ο. Φυτειάς 4-10 4

12. ΑΕΚ Καλαμάτας 3-14 2

13. Χανδριναϊκός 3-18 1

14. Ηρακλής Κυπαρισσίας 2-18 0