Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 12:02

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Εχασε... δικό της ματς και κατρακύλησε στην 9η θέση!

Γράφτηκε από τον

 

Κατρακύλα δίχως... φρένο για την Καλαμάτα...

Η "Μαύρη Θύελλα" γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα στη Football League με 2-1 από την Καβάλα, με συνέπεια μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο Βασίλης Βούζας να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, η οποία και έγινε δεχτή. Ετσι η Μεσσηνιακή ομάδα θα πορευτεί με νέο προπονητή στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

“Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα βρούμε την κατάλληλη λύση για την αγαπημένη μας ομάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο. Εξέλιξη αναμενόμενη, καθώς η Καλαμάτα μετά από 8 αγωνιστικές είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας και το -6 από τις θέσεις της ανόδου.

Χθες στην Καβάλα κατάφερε να χάσει ένα δικό της ματς, μιας και προηγήθηκε στο 22’ με τον Αλεξόπουλο και στο 40’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Παπαστεριανού.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα η “Μαύρη Θύελλα” όχι μόνο δεν τελείωσε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με δεύτερο γκολ, αλλά δεν πήρε ούτε το βαθμό.

Η Καβάλα με ψυχή και πάθος, πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη. Ο Β. Παπαδόπουλος στο 80' ισοφάρισε σε 1-1 και στο 88' ο Μαρκόπουλος με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ με ανάποδο ψαλίδι ολοκλήρωσε την απίστευτη ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Δοκάρι και γκολ στο ξεκίνημα

Η Καλαμάτα ξεκίνησε το ματς με μεγάλη ευκαιρία, αφού στο 3’ η σέντρα – σουτ του Καζβιρόπουλου από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς δεν είχε ρυ8μό στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Καβάλα δεν μπορούσε να απειλήσει και οι Μεσσήνιοι έφθαναν πιο εύκολα έξω από την περιοχή, χωρίς όμως να κάνουν ευκαιρίες. Στο 23’ ωστόσο ο Αλεξόπουλος με εξαιρετική κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο φορ της “Μαύρης Θύελλας” υποδέχτηκε την μπάλα (σέντρα του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά) με πλάτη στην εστία, απέφυγε τον Παπαστεριανό και με πλασέ έκανε το 0-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που στο 33’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ σε φάση διαρκείας με τέσσερα σουτ (έπειτα από φάουλ του Κωνσταντινόπουλου) τα οποία εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος και ο Παπαστεριανός.

Αποβολή στο 40’

Ο αμυντικός της Καβάλας όμως είδε στο 40’ τη 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσοπουλίδη, ο οποίος θεώρησε ότι έκανε “θέατρο” και έπεσε στο έδαφος για να κερδίσει πέναλτι σε φάουλ του Χάντι από αριστερά. Απόφαση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών.

Εκατσε στο.. 0-1 και το πλήρωσε

Η Καλαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε συντηρητικά με σκοπό να υπερασπιστεί και όχι να διευρύνει αυτό το 0-1.

Ετσι η Καβάλα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και την τιμώρησε στο φινάλε γι’ αυτή την προσέγγιση,

Στο 80’ από κόρνερ, ο Γαβριηλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την έστρωσε στον Β. Παπαδόπουλο που μόνος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ έκανε το 1-1. Και σαν μην έφθανε αυτό η Καλαμάτα δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 88’. Σε μακρινή μπαλιά ο Μαρκόπουλος που ήρθε από τον πάγκο είχε την έμπνευση να κάνει ανάποδο ψαλίδι και να “κρεμάσει” τον Στεφανάκο μέσα σε αποθέωση.

ΚΑΒΑΛΑ: Γ. Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης (79' Καθάριος), Αρναούτογλου, Παπαστεριανός Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ (66' Μαρκόπουλος), Ορφανίδης (46' Στίκας), Κουτσούμπας, Χάντι, Β. Παπαδόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης (67' Γκελγκέρια), Κωνσταντινόπουλος, Ιντζίδης, Μάκος, Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος, Καζβιρόπουλος, Κουιρουκίδης (72' λ.τρ. Οσμάναγκιτς), Βουκμίροβιτς, Αλεξόπουλος (83' Τζόκιτς).

Η ανακοίνωση για Βούζα

Το χθεσινό ματς στο “Ανθη Καραγιάννη” ήταν το τελευταίο για το Βασίλη Βούζα στον πάγκο της Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη λύση της συνεργασίας με τον 53χρονο προπονητή αναφέρει τα εξής:

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα με τη δική της ξεχωριστή φιλοσοφία στο άθλημα του ποδοσφαίρου και πρεσβεύοντας κάτι διαφορετικό στον ελλαδικό χώρο, σεβάστηκε την επιθυμία του κ. Βασίλη Βούζα μετά από τις τέσσερις ήττες της ομάδας και αποδέχεται την παραίτηση του.

Τον ευχαριστεί για την συνεργασία τους και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα. Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο μας και ειδικά, από αυτούς τους ηρωικούς οπαδούς μας που ακολούθησαν τη «Μαύρη Θύελλα» στην Καβάλα και να τους υποσχεθούμε, ότι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα βρούμε την κατάλληλη λύση για την αγαπημένη μας ομάδα".