Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 13:55

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 1-0: Με Γεωργιόπουλο η τρίτη σερί νίκη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 1-0: Με Γεωργιόπουλο η τρίτη σερί νίκη! (φωτό)

 

Την πιο δύσκολη και σημαντική φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής σημείωσε το Σάββατο το Διαβολίτσι που έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Ερμιονίδας.

Ο ΑΟΔ παίζοντας με ψυχή, πολύ πάθος και έχοντας ουσία στο παιχνίδι του κατάφερε να επιβληθεί δίκαια μιας ανώτερης ομάδας, που έχει αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ και υψηλότερους στόχους. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Μεσσηνιακή ομάδα μετά από αυτές με Διαγόρα Βραχνέικων και Ολυμπιακό Ζαχάρως. Μια νίκη που την ανέβασε στην 7η θέση του 7ου ομίλου και διατήρησε το +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο... δαιμόνιος Αγγελος Γεωργιόπουλος με άπιαστη κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό! Ο ΑΟΔ στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που είχε σε όλο σχεδόν το παιχνίδι και κινδύνευσε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Και όλα αυτά κόντρα σε μια ομάδα που την περασμένη αγωνιστική είχε... φιλοδωρήσει με 7 γκολ την Θύελλα Πατρών και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Κώστας Παλαμάτας με τον συνεργάτη του Νίκο Κακαλέτρη επέλεξαν να παρατάξουν τον ΑΟΔ με ενισχυμένο κέντρο, έτσι έριξαν στο ματς τον Τζανετέα αντί του Μουλιάτου που ξεκίνησε στη Ζαχάρω πριν μια εβδομάδα. Το Διαβολίτσι έπαιξε με σύστημα 4-3-2-1, με τον Δ. Καλογερόπουλο να είναι κάτω από τα γκολπόστ... Η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούταν από τους Σταματελόπουλο, Σεντεμέντε, Μπαλόπουλο και Χότζα. Στον άξονα ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Τζανετέας, Πιτσιλής και Κυριαζόπουλος, με τον τελευταίο να παίρνει και επιθετικές πρωτοβουλίες. Πιο μπροστά αριστερό χαφ ήταν ο Γεωργιόπουλος, δεξί ο Βιγιαφάνε και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γραμματικόπουλος.

Γκολ από τα... αποδυτήρια

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς μιας και μόλις στο 2’ άνοιξαν το σκορ... Ο Σταματελόπουλος έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Γεωργιόπουλος από το ύψος του πέναλτι με... συστημένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του ΑΟΔ που πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες και με ασφυκτικό πρέσινγκ δεν άφηναν την Ερμιονίδα να κάνει το παιχνίδι της. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και στο 18’ απείλησαν για πρώτη φορά όταν από σέντρα του Παπαεμμανουηλίδη από αριστερά, έδιωξαν προς στιγμήν οι αμυντικοί, με τον Κωτσιαρίδη να σουτάρει και τον Δ. Καλογερόπουλο να αποκρούει με τα πόδια. Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Αργολίδας στο 27’ και από από αριστερά με τον Κωτσιαρίδη να κάνει το γέμισμα, το οποίο έδιωξε σε πρώτο χρόνο ο Μπαλόπουλος και στη συνέχεια ο Τριμπόνιας κόπηκε από τους Τζανετέα και Πιτσιλή πριν προλάβει να γίνει απειλητικός. Το Διαβολίτσι έδινε μπάλα και χώρο στην Ερμιονίδα και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 33’ ο Γεωργιόπουλος έκανε τη σέντρα, με τον Βιγιαφάνε να πιάνει το γυριστό σουτ που κόντραρε σε σώματα και βγήκε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 36’με το φαλτσαριστό σουτ του Καρούτη έξω από την περιοχή να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία ο σταθερός Καλογερόπουλος.

Δεν κινδύνευσε στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βγάζουν πολλά τρεξίματα και να μην αφήνουν τους παίκτες της Ερμιονίδας να πάρουν... ανάσα. Μάλιστα το Διαβολίτσι δεν δέχθηκε από την φιλοξενούμενη ομάδα ιδιαίτερη πίεση και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα η Ερμιονίδα δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία!

Στην καλύτερη λειτουργία του ΑΟΔ συνετέλεσε και η γρήγορη αλλαγή του Μουλιάτου αντί του Τζανετέα. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έπαιξε δεξί εξτρέμ και ταλαιπώρησε την άμυνα της Ερμιονίδας, κρατώντας μπάλα και κερδίζοντας αρκετά φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε μια ανούσια εδαφική υπεροχή, χωρίς να μπορούν να πατήσουν την περιοχή του Καλογερόπουλου.

Στο 58’ η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε ευκαιρία όταν σε γέμισμα του Γεωργιόπουλου οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Κυριαζόπουλος έπιασε το μονοκόμματο σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κύρου.

Τα λεπτά περνούσαν δίχως κίνδυνο για το Διαβολίτσι που στο 75’ έφτασε και πάλι κοντά σε δεύτερο γκολ... Ο Σεντεμέντες εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αθανασόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά και ο Μουλιάτος έκανε το πλασέ, όμως ο Κύρου έδιωξε σε κόρνερ.

Ετσι φτάσαμε στα τελευταία λεπτά όπου ο ΑΟΔ προσπάθησε με... νύχια και με δόντια να κρατήσουν το... χρυσό 1-0, με την Ερμιονίδα να εντείνει την πίεση της.

Στο 92’ μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αθανασόπουλος για σκληρό φάουλ στον Ποζατζίδη και το Διαβολίτσι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες. Εν τέλει το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και αυτή η νίκη, η 4η στο πρωτάθλημα, πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και τους 120 περίπου φιλάθλους.

Ποιοι ξεχώρισαν

Κορυφαίος του Διαβολιτσίου ήταν ο σκόρερ Γεωργιόπουλος που εκτός από το γκολ έκανε τα... πάντα, βοηθώντας πολύ ανασταλτικά και κερδίζοντας πολλά φάουλ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Πιτσιλής που... όργωσε το κέντρο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι κεντρικοί αμυντικοί Σεντεμέντες και Μπαλόπουλος οι οποίοι άφησαν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα τον πρώτο σκόρερ του 7ου ομίλου Χάρη Ποζατζίδη! Αναφορά πρέπει να γίνει και στον Γραμματικόπουλο που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση και ταλαιπώρησε πολύ την αμυντική γραμμή της Ερμιονίδας κρατώντας μπάλα. Καλή ήταν η διαιτησία του Σαφαρίκα (Αχαϊας) και των βοηθών του Κακαφώνη (Αχαϊας) και Τσιλίκα (Χανίων). Εκτός από την κόκκινη στον Αθανασόπ ουλο, την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τριμπόνιας, Σεντεμέντες, Κυριαζόπουλος και Γεωργιόπουλος.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Χότζα (61’ λ. τρ. Λιόλιος), Σεντεμέντες, Μπαλόπουλος, Πιτσιλής, Τζανετέας (55’ Μουλιάτος), Κυριαζόπουλος, Γραμματικόπουλος (73’ Αθανασόπουλος), Γεωργιόπουλος, Βιγιαφάνε (86’ Τσαλάκου).

ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Κύρου, Παναγόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης, Βιρβίλης, Καρτσάμπας, Καρούτης, Τριμπόνιας (59’ Φερνάντεζ), Μπαρμπέρο (86’ Μερκούρη), Ποζατζίδης, Εσκουδέρο, Κωτσιαρίδης (78’ Κατσιαμήτας).