Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 14:11

Κρατά η Ξάνθη κόντρα στον Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον
Κρατά η Ξάνθη κόντρα στον Παναιτωλικό

Ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικά και στοιχηματικά Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε, ενώ ακολουθεί ένα τριήμερο με δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Το πρόγραμμα της Δευτέρας μπορεί να μην είναι τόσο πλούσιο, όπως είναι φυσικό, όσο αυτό των ημερών που προηγήθηκαν, αλλά δε λείπουν οι ευκαιρίες.

 

Δε χάνει η Ξάνθη στο Αγρίνιο

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προβλέψεις στοιχήματος  με το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με αντίπαλο την Ξάνθη. Η δεύτερη πιο ντεφορμέ ομάδα της Σούπερλιγκ είναι ο Παναιτωλικός, που μετράει 1-1-4 στα τελευταία έξι ματς, με απολογισμό τερμάτων 5-10. Οι γηπεδούχοι μετρούν 34 πόντους και χρειάζονται μάξιμουμ μια νίκη ακόμη για να αισθάνονται άνετοι όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία. Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια Με τη θέση που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, αλλά και τη θέση των μπαράζ να απέχει τέσσερις πόντους,. Οι Ακρίτες μετρούν 32 βαθμούς, χρειάζονται επειγόντως "ώθηση", έτσι ώστε να είναι πιο άνετοι στα επόμενα ματς, τα οποία είναι απαιτητικά. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια αντιμετωπίζει Βέροια και Πλατανιά.

Κερδίζει η Ράντερς

Επόμενο σημείο είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.10 στον αγώνα Ράντερς - Άαρχους για το πρωτάθλημα της Δανίας. Η Ράντερς  τα έχανε, η Βεστσάελαντ το έβαλε, αλλά έστω κι ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα, κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να αποφύγει μία... κακή ήττα. Αυτό γιατί είχε απέναντί της μία εκ των βασικών της αντιπάλων στη μάχη της παραμονής και θα την έφερνε σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Άξιζε το τρίποντο πάντως η ομάδα του Πέντερσεν, που έχει πανηγυρίσει μόλις ένα πάντως εδώ κι επτά αγωνιστικές, διάστημα μάλιστα όπου σε κανένα ματς δεν σκόραρε περισσότερα του ενός γκολ. Μόλις στο +3 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη η Ράντερς, που ματς σαν το σημερινό οφείλει να τα παίρνει αν δεν θέλει να μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες. Η Άαρχους εμφανίστηκε χωρίς αρχή μέσα και τέλος την προηγούμενη αγωνιστική, έγινε... παιχνιδάκι στα χέρια της δυνατής Αάλμποργκ και γνώρισε τη συντριβή την προηγούμενη εβδομάδα. Με δεδομένο δε πως στο ημίχρονο είχε ήδη δεχτεί καρέ τερμάτων, θα πρέπει να λέει και πάλι καλά που δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο το σκορ. Δεν κράτησε έτσι για πολύ η χαρά της μετα τους τέσσερις βαθμούς που μάζεψε κόντρα σε Κοπεγχάγη και Σοντερίσκε, παραμένει κι αυτή -όπως η αποψινή της αντίπαλος- με μόλις ένα τρίποντο στις επτά τελευταίες αγωνιστικές κι ως εκ τούτου οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μπορεί την έκπληξη η Γιονγκ Τβέντε

Στη Β’ κατηγορία της Ολλανδίας θα πάμε τον «1 DNB» σε απόδοση 2.20 στον αγώνα της Γιονγκ Τβέντε με αντίπαλο τη ΦΚ Αϊντχόφεν.  Επέστρεψε επιτέλους στις νίκες η Γιονγκ Τβέντε, που πέρασε με επιτυχία απ' την έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ με 1-0 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν το πρώτο "τρίποντο" έπειτα από εφτά ματς και πέντε σερί ήττες για τους γηπεδούχους. Ακόμη ένα "ναυάγιο" για την ΦΚ Αϊντχόφεν την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Αϊντχόφεν. Υπέστη ακόμη μια ήττα και έτσι παρέμεινε στους 47 πόντους και την 6η θέση. Προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες, ενώ κέρδισε μόλις μια φορά στα τελευταία πέντε. Μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, δείγμα της κακής φόρμας της απ' τα τέλη Ιανουαρίου και έπειτα.

 Περνάει από την Καισάρεια η Μπούρσασπορ

Τέλος, στην Τουρκία θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.90 στο Καϊσέρισπορ – Μπούρσασπορ. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια, που οδεύει ολοταχώς προς τον υποβιβασμό και μοιάζει σχεδόν αδύνατο να γλιτώσει τον υποβιβασμό, αφού βρίσκεται ήδη δέκα βαθμούς μακριά από τη γραμμή σωτηρίας. Βασικός και πάλι ο Αλέξανδρος Τζιόλης, αλλά γενικά παρ' ό,τι ενισχύθηκε το Γενάρη, δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Τέσσερις ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κι ενώ σε κανένα από τα δώδεκα τελευταία της ματς πρωταθλήματος δεν σκόραρε περισσότερα του ενός γκολ.  Η Καραμπούκσπορ πετούσε στα... σκουπίδια τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, η Μπούρσασπορ όμως έφυγε με τους βαθμούς της νίκης. Καθ' όλα άδικο για την αντίπαλό της το τελικό 1-0 με το οποίο κι επικράτησε η ομάδα του Ντάουμ, που έκανε πολύ προβληματική εμφάνιση και βάσει των φάσεων που είχαν οι δύο ομάδες, θα έπρεπε φυσικά να χάσει. Έστω κι έτσι ήρθε το δεύτερο σερί τρίποντο στο ήπεδό της και διατηήρησε την επαφή της με την προνομιούχο τετράδα, όπου μάλιστα μπορεί και να μπει με τρίποντο σήμερα, μετά τη χθεσινή ήττα της Σίβασπορ.

Δύο προτάσεις από την Αδριατική Λιγκα

Στο Μπάσκετ ξεχωρίσαμε το παιχνίδι Τσεντεβίτα – Μπουντούσνοστ για την Αδριατική Λίγκα, από το οποίο, μάλιστα, προκύπτουν δύο επιλογές. Με τρεις αγώνες να απομένουν η Τσεντεβίτα είναι κατά 99% μέσα στο Final-4 ενώ η Μπούντουσνοστ θα πρέπει να παίξει πολύ δύσκολο πρόγραμμα για να πάρει το εισιτήριο. Επομένως απόψε έχουμε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Στον αγώνα θα δούμε, κατά πάσα πιθανότητα, το ρυθμό που θα επιλέξει ο κόουτς Γιόβοβιτς της Μπούντουσνοστ. Η ομάδα αρέσκεται στο αργό παιχνίδι και τις επιθέσεις των 24”. Άλλωστε απόψε ξέρει ότι αν παίξει αλλιώς δεν θα έχει τύχη στην έδρα της καλύτερης ομάδας Τσεντεβίτα. Αργός λοιπόν ρυθμός και χαμηλό σκορ, όπως έγινε και στον πρώτο γύρο που η Μπούντουσνοστ είχε επικρατήσει 64-60 στην Ποντγκόριτσα. Under 144 πόντοι σε απόδοση 1.88 λοιπόν η επιλογή.

Δεύτερη επιλογή από τον αγώνα και πολύ πιο ρισκαδόρικη, αυτή της νίκης της Μπούντουσνοστ. Η επιλογή αυτή βασίζεται σε πιο πολύπλοκα θέματα. Το Final-4, που έχει καθαρίσει σχεδόν τη συμμετοχή της η Τσεντεβίτα, θα διεξαχθεί στις 25-27 Απριλίου σε μέρος το οποίο δεν είχε αποφασιστεί ακόμα πριν το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο το βράδυ, που ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε μέσα στην Ζαντάρ, το μέρος αυτό κατά 99% θα είναι η Χάλα Πιονίρ έδρα του Ερυθρού Αστέρα, επειδή ο Αστέρας βγήκε οριστικά πρώτος στην κανονική περίοδο της λίγκας. Υπό αυτές τις συνθήκες η Τσεντεβίτα θα προτιμούσε να μην προκριθεί στο Final-4 η Παρτιζάν η οποία αγωνίζεται στην ίδια έδρα. Επίσης θα ήταν καλό για την Τσεντεβίτα να μην πάρει την τρίτη θέση η Παρτιζάν και στον ημιτελικό αγωνιστούν μεταξύ τους με το πλεονέκτημα έδρας να το έχει η Παρτιζάν. Σήμερα λοιπόν ίσως να είναι εξαιρετικά αδιάφορη η Τσεντεβίτα για αυτό το λόγο και να επιτρέψει στην Μπούντουσνοστ να φύγει με τη μεγάλη νίκη από το Ζάγκρεμπ. Επιπρόσθετα να αναφερθεί ότι τη τελευταία αγωνιστική υπάρχει το ματς Παρτιζάν-Τσεντεβίτα που θα κρίνει πολλά για πρόκριση και πλασάρισμα. Οπότε πριν από αυτό, η Τσεντεβίτα θα θέλει την Μπούντουσνοστ και καλύτερη θέση από την Παρτιζάν. Επιλογή η νίκη της Μπούντουσνοστ σε απόδοση 3.60.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.