Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 11:37

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Γιατί είπε το "ναι" ο Ηλίας Φωτόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Ο Ηλίας Φωτόπουλος είναι από χθες ο νέος προπονητής της Κυπαρισσίας και ο αντικαταστάτης του Τάκη Παναγόπουλου στον κυανόλευκο πάγκο.

Πρόκειται για έμπειρο προπονητή από τη γειτονική Ηλεία, που συνηθίζει να επιλέγει παίκτες και προπονητές εδώ και χρόνια ο ΑΟΚ. Ο Φωτόπουλος γνωρίστηκε χθες με τους παίκτες του ΑΟΚ και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση. Το ντεμπούτο του θα γίνει στο Κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τη Σπερχογεία, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής. Σημαίνοντα ρόλο στην επιλογή Φωτόπουλου είχε και ο Ηλειος τεχνικός διευθυντής της Κυπαρισσίας Γιάννης Δανίκας, με τους δύο άνδρες να γνωρίζονται χρόνια και να έχουν αμοιβαία εκτίμηση. Ο Φωτόπουλος έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της πόλης του, τον ΠΑΟ Βάρδας, τον οποίο έχει κοουτσάρει επί σειρά ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Πέρυσι πέρασε από τους πάγκους του Αστέρας Αμαλιάδας και της Νίκης Τραγανού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Μεσσηνίας για να προπονήσει μια ομάδα, μιας και το μακρινό 1998 ήταν ποδοσφαιριστής και παράλληλα γυμναστής στον Εθνικό Σαγέικων στην τότε Δ’ εθνική.

“Η ομάδα έχει ταλέντο και ποιότητα”

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην “Ελευθερία” για τη συνεργασία του με την Κυπαρισσία και εξήγησε τους λόγους που απάντησε καταφατικά στην πρόταση των διοικούντων της Τριφυλιακής ομάδας: “Δύο είναι οι λόγοι που συμφώνησα να εργαστώ στην Κυπαρισσία. Ο πρώτος πως γνωρίζω τους παράγοντες εδώ και χρόνια και γενικώς έχει καλή άποψη για την ομάδα. Ο δεύτερος είναι πως η ομάδα έχει ταλέντο και ποιότητα και μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό το διαπίστωσα και στο ματς με τον Πάμισο το οποίο παρακολούθησα, μιας και όλως τυχαίως ήμουν στην Τριφυλία την Κυριακή. Αλλωστε τους Ηλειους παίκτες τους γνωρίζω καλά και μάλιστα τους Μπουτσικάκη και Καμαρινό τους είχα παίκτες στην Μικτή Ηλείας”.

"Αν προφτάσουμε φέτος, αλλιώς του χρόνου..."

Σε ερώτηση μας αν τον... φόβισε το -12 της Κυπαρισσίας από την κορυφή, μιας και εξ’ αρχής στόχος ήταν η κατάκτηση του τίτλου, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: “Η διαφορά των 12 βαθμών από την πρώτη θέση είναι πολύ μεγάλη και δύσκολα καλύπτεται. Εγώ θελω να γυρίσω τον... διακόπτη στην ομάδα, να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και να αγωνίζεται σε κάθε ματς για τη νίκη. Είπαμε και με τη διοίκηση πως αν προφτάσουμε στο τέλος και κόψουμε πρώτοι το νήμα έχει καλώς, αλλιώς θα ετοιμαστούμε για του χρόνου ώστε να κάνουμε πρωταθλητισμό”. Τέλος, ο Ηλείος προπονητής τόνισε πως έχει εικόνα για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και τις ομάδες του νομού, συμπληρώνοντας πως ξεχωρίζουν 4-5 ομάδες που έχουν πάνω κάτω την ίδια δυναμική.