Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2019 10:41

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Νέα δοκιμασία στα Φιλιατρά για Πάμισο, η ανάλυση των αγώνων της 9ης αγωνιστικής

Γράφτηκε από τον

Στην Τριφυλία παραμένουν τα βλέμματα στην 9η αγωνιστική της Α’ τοπικής, καθώς εκεί θα βρεθεί αύριο ο πρωτοπόρος και αήττητος Πάμισος για να αντιμετωπίσει την Εράνη, μία εβδομάδα μετά το μεγάλο διπλό στην Κυπαρισσία.

Οι Νησιώτες με τη ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξουν να φύγουν αλώβητοι και από τα Φιλιατρά, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Η Εράνη όμως ξέρει ότι με νίκη θα βρεθεί στο -3 από τους “πράσινους”, βάζοντας “φωτιά” στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Σε απόσταση βολής από τον Πάμισο βρίσκονται ο Ακρίτας Κορώνης, ο Απόλλωνας Καλαμάτας και η Μεθώνη, με τις δύο τελευταίες ομάδες να αναμετρώνται μεταξύ τους σήμερα στο γήπεδο του Ασπροχώματος, ενώ η Κορώνη θα φιλοξενηθεί επίσης σήμερα από τον Εθνικό.
Εκτός έδρας αγωνίζεται την Κυριακή και ο Πανθουριακός που διατηρεί το αήττητο στο πρωτάθλημα, αλλά είναι στο -6 από τον Πάμισο.
Η ομάδα της Θουρίας θα παίξει στην Κυπαρισσία με το νεοφώτιστο Καλό Νερό. Οσο για τον ΑΟΚ, μετά την ήττα από τον Πάμισο, θέλει να κάνει μια νέα αρχή στο αυριανό εκτός έδρας ματς με τη Σπερχογεία. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ακόμα τοπικό ντέρμπι (Μάνη – Αβία) και σημαντικά ματς στην ουρά: Ολυμπιακός Ανάληψης – Τσικλητήρας Πύλου, Τέλλος Αγρας – Ανδρούσα.

Τρία ματς το Σάββατο

Η 9η αγωνιστική ξεκινά σήμερα Σάββατο, με τρεις αναμετρήσεις σε Μελιγαλά, Ασπρόχωμα και Μεσσήνη.
Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ακρίτα Κορώνης, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Α’ τοπικής.
Οι νεοφώτιστοι με 5 σερί νίκες έχουν σκαρφαλώσει στη 2η θέση και απέχουν μόλις ένα βαθμό από τον Πάμισο. Ως εκ τούτου με νέα νίκη και εφόσον δεν κερδίσουν οι Νησιώτες θα βρεθούν στην κορυφή.
Ο Εθνικός δεν έχει νίκη μέσα στο Νοέμβριο (τελευταίο τρίποντο το 4-2 με τη Σπερχογεία στις 20 Οκτωβρίου) και θέλει να αντιδράσει ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.
Στο Ασπρόχωμα, ο τρίτος Απόλλωνας θα υποδεχτεί την 4η Μεθώνη, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις ένας βαθμός.
Η καλαματιανή ομάδα προέρχεται από δύο σερί διπλά με Καλό Νερό, Τσικλητήρα και 4 σερί νίκες, ενώ διατηρεί το αήττητο.
Σε εξαιρετική κατάσταση όμως βρίσκεται και η Μεθώνη και προμηνύεται συναρπαστικό ματς.
Στη Μεσσήνη ο Ολυμπιακός Ανάληψης των 8 βαθμών θα αναμετρηθεί με τον Τσικλητήρα των 4 βαθμών. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα πάνω τους βαθμολογικά και ψυχολογικά με τις δύο διαδοχικές νίκες με Μάνη, Καλό Νερό και θέλουν να δώσουν συνέχεια ώστε να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Εκεί όπου είναι η ομάδα της Πύλου, καθώς έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα (2-1 το Καλό Νερό) και “καίγεται” για βαθμούς.

Ντέρμπι σε Φιλιατρά, εκτός ο Πανθουριακός

Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, με το ντέρμπι Εράνη – Πάμισος να κλέβει την παράσταση.
Δύο ιστορικές ομάδες της Μεσσηνίας με παρουσίες σε μεγαλύτερες κατηγορίες, που πλέον μετέχουν στην Α’ τοπική.
Η Εράνη έχει κερδίσει μόνο τα μισά ματς που έχει δώσει στο πρωτάθλημα και θέλει τη νίκη για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Ο Πάμισος ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς την ετικέτα του φαβορί, αλλά κάνει πορεία πρωταθλητισμού και αν περάσει και το μπλόκο των Φιλιατρών, τότε θα είναι το... πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όντας πρώτος και αήττητος.
Αήττητος είναι και ο Πανθουριακός, αλλά “πληρώνει” τις πέντε “λευκές” ισοπαλίες σε 8 αγωνιστικές!
Ο Πανθουριακός έχει κρατήσει μάλιστα το μηδέν μέχρι σήμερα, όμως επιθετικά δεν είναι το ίδιο καλός (7 γκολ). Θέλει μόνο τη νίκη εκτός με το Καλό Νερό για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του Παμίσου.

Με νέο τεχνικό η Κυπαρισσία

Με τον Ηλία Φωτόπουλο πλέον στον πάγκο η Κυπαρισσία θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Σπερχογεία ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο. Ο έμπειρος τεχνικός πήρε τη σκυτάλη από τον Τάκη Παναγόπουλο που αποχώρησε μετά τη νέα ήττα από τον Πάμισο. “Διαζύγιο” είχαμε όμως και στους “ταύρους” με το Γιάννη Γεωργιτζίκη να αποτελεί παρελθόν ύστερα από την ήττα από την Αβία, έχοντας κάτσει μόλις σε 3 παιχνίδια στον πάγκο. Η Σπερχογεία αναζητά τον τρίτο προπονητή στη σεζόν, μιας και είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τον Φραγκίσκο Κεράνη.

Μανιάτικη μονομαχία

Στο γήπεδο του Κάμπου θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Α.Ε. Μάνης και την Α.Ε. Αβίας, που χρησιμοποιούν την ίδια έδρα. Η ΑΕΜ με 12 βαθμούς είναι στην 7η θέση και η Αβία με 7 στην 13η θέση, τρεις πάνω από τη ζώνη. Στη ζώνη και μάλιστα τελευταίος βρίσκεται ο Τέλλος Αγρας, που θα υποδεχτεί την Ανδρούσα σ’ ένα πολύ σημαντικό ματς για την παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 5 βαθμούς περισσότερους από τους γηπεδούχους και γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα στο εν λόγω ματς έχει διπλή αξία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Εθνικός Μελιγαλά - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μελιγαλά
Καρβούνης, Τσοπανάκης, Γεωργαντάς
Απόλλωνας Καλαμάτας – Μεθώνη
Γήπεδο Ασπροχώματος
Η. Νικολόπουλος, Τσιλίκας, Αράπης
Ολυμπιακός Ανάληψης - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεσσήνης
Τσουλάκος, Τζεμαλάι, Βανικιώτης


Κυριακή

Τέλλος Αγρας – Ανδρούσα
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Καυκάς, Τζεμαλάι, Αντωνόπουλος
Εράνη - Πάμισος
Γήπεδο Φιλιατρών
Ψηλοπαναγιώτης, Μπουρίκας, Μιχαλόπουλος
Σπερχογεία – Κυπαρισσία
Γήπεδο Σπερχογείας
Καρβούνης, Τσουκάλη, Τσουλάκος
Α.Ε. Μάνης - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Κάμπου
Αλεξέας, Τσιλίκας, Γεωργαντάς
Καλό Νερό - Πανθουριακός
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Η. Νικολόπουλος, Βανικιώτης, Ρηγόπουλος
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Πάμισος 16-1 20
2. Ακρίτας Κορώνης 19-10 19
3. Απόλλωνας Καλαμάτας 16-3 18
4. Μεθώνη 18-10 17
5. Πανθουριακός 7-0 14
-. Εράνη 16-11 14
7. Α.Ε. Μάνης 11-10 12
8. Εθνικός Μελιγαλά 11-9 11
9. Καλό Νερό 13-9 10
10. Κυπαρισσία 7-8 8
-. Ανδρούσα 9-14 8
-. Ολυμπιακός Ανάληψης 7-16 8
13. Α.Ε. Αβίας 8-19 7
14. Σπερχογεία 11-20 4
-. Τσικλητήρας Πύλου 8-24 4
16. Τέλλος Αγρας 5-21 3