Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 18:39

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-0: Μόνος στην κορυφή μετά από αγχωτική νίκη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-0: Μόνος στην κορυφή μετά από αγχωτική νίκη! (φωτό)

Πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια αποδείχθηκε ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε στο Ασπρόχωμα τη Μεθώνη με 2-0 και έτσι βρέθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγώνα επιδιώκοντας πρώτα απ’ όλα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και μετά με κάποιες επιθετικές προσπάθειες να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Δημιούργησαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες και κατόρθωσαν να βρουν δίχτυα δύο φορές και να επικρατήσουν.

Οι Νέστορας Μπάκας και Βασίλης Δαλκαφούκης ήταν αυτοί που αξιοποίησαν δύο από τις ευκαιρίες του Απόλλωνα και χάρισαν στην ομάδα τους, άλλη μία νίκη, την 6η στο φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα να παραμείνει αήττητος για 9η σερί αγωνιστική.

Καλή παιχνίδι είδαμε και από τη Μεθώνη, που έδειξε ότι δεν είναι τυχαία η έως τώρα πορεία της στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής.

Φάσεις – γκολ

Στο 17’ από φάουλ του Σαμπάνι, ο Σούλα προσπάθησε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά, αλλά ο Γιακουμής κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 19’ ο Σπανός εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί που κινήθηκε ο Παχής, που είχε προωθηθεί και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ (εξωτερικό μέρος των διχτύων). Στο 25’ ο Παπαθεοδώρου έκανε τη σέντρα και ο Ν.Δ. Βασιλόπουλος πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι έκανε το αδύναμο πλασέ και μπλόκαρε ο Μίντζηρας. Στο 26’ μπροστινή μπαλιά του Ν.Δ. Βασιλόπουλου στον Δασκαλάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή και “έκοψε” την μπάλα στον Δαλκαφούκη ο οποίος προσπάθησε με τον τακουνάκι να την στείλει στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να φύγει πλάγια παράλληλα από την εστία. Στο 36’ ο Σούλα έκανε το φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιακουμή. Στο 47’ διαγώνιο σουτ του Ν.Δ. Βασιλόπουλου μέσα από την περιοχή πρόλαβε ο Κουτίβας και με τάκλιν βρήκε την μπάλα και την έδιωξε κόρνερ. Στο 48’ σουτ του Σαμπάνι μπλόκαρε άνετα ο Γιακουμής. Στο 50’ κόρνερ του Σαμπάνι στη μικρή περιοχή ο Πουλάκος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55’ σουτ του Ηλιόπουλου λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Γιακουμής που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 66’ ο Μπάκας ελίχθηκε στη γραμμή, σχεδόν της μεγάλης περιοχής, βρήκε χώρο και σούταρε στην κλειστή γωνία του Μίντζηρα, ο οποίος αρχικά απέκρουσε την μπάλα και στη συνέχεια την μπλόκαρε. Στο 69’ ο Παπαθεοδώρου έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε πλάγια.

Στο 70’ ο Κουντάνης με φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73’ ο Μπάκας με κοντινό πλασέ προσπάθησε να σκοράρει, όμως πρόλαβε ο Μίντζηρας, έπεσε στα πόδια του και έδιωξε κόρνερ. Από το κόρνερ του Σπανού η μπάλα στο πίσω δοκάρι για τον Κόκκαλη, αυτός με κεφαλιά την γύρισε την μπάλα στην απέναντι πλευρά όπου ο Ι.Δ. Καραχάλιος με νέα κεφαλιά την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να επωφεληθεί κάποιος συμπαίκτης του.

Στο 82’ με 1-0 με Μπάκα!

Στο 77’ o Κουντάνης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, συρτά και έστειλε την μπάλα προς την δεξιά γωνία της εστίας του Μίντζηρας, όμως πρόλαβε αμυντικός έβαλε το πόδι του και την απέκρουσε διώχνοντας την πλάγια. Στο 82’από κόρνερ του Ι.Δ. Βασιλόπουλου η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιθετικούς με τον Δαλκαφούκη στο πέναλτι σχεδόν να την αφήνει να περάσει στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο Μπάκας, ο οποίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Στο 84’ ο Πουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας, σε διαγώνια μπροστινή μπαλιά μπήκε στην περιοχή και πριν προλάβει να σουτάρει ο Ι.Δ. Καραχάλιος έπεσε στα πόδια του και την έδιωξε πλάγια. Στο 89’ δυνατό σουτ του Δαλκαφούκη έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Δεύτερο γκολ στο 91’ με Δαλκαφούκη

Στο 91’ ο επιθετικός του Απόλλωνα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και παρά την πίεση δύο αμυντικών, σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ, τους απέφυγε και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το τελικό 2-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Τσιλίκα και Αράπη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Ν.Δ. Βασιλόπουλος (86’ Καραβίτης), Κουντάνης, Παπαθεοδώρου (93’ Τριανταφυλλίδης), Παναγάκης (54’ Μπάκας), Δαλκαφούκης, Σπανός (93’ Καρύδης), Ι.Δ. Καραχάλιος.

ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Τομαράς, Καγιανάς (64’ λ.τρ. Ν.Β. Βασιλόπουλος), Κουτίβας, Σαμπάνι, Παπαδημητρίου (71’ Μπάμπαλης), Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεΐδης, Σούλα (86’ Ζόμπολος).

Εικόνες εγκατάλειψης

Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στο Ασπρόχωμα να είναι σε καλή κατάσταση και να γίνονται φιλικά και επίσημα παιχνίδια, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στους άλλους χώρους. Τα αποδυτήρια δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, οι τουαλέτες δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των παικτών, των διαιτητών και όσων χρησιμοποιούν τους χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν λειτουργεί το καζανάκι και η βρώμα είναι έντονη και πολύ ενοχλητική. Επίσης δεν έχει αποκατασταθεί σε πολλά σημεία γύρω από τα γήπεδα το δίχτυ και χάνονται οι μπάλες.