Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 12:56

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Της... αμύνης τα παιδιά!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Της... αμύνης τα παιδιά!

 

 

Η άμυνα είναι το μεγάλο “όπλο” του φετινού Πανθουριακού στην Α’ τοπική, καθώς στις εννέα πρώτες αγωνιστικές δεν έχει δεχτεί γκολ και διατηρεί το αήττητο!

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα απέχει όμως 4 βαθμούς από την κορυφή, “πληρώνοντας” τις πέντε ισοπαλίες. Για την ακρίβεια τη δυσκολία στο σκοράρισμα, μιας και έχει πετύχει μόλις οχτώ γκολ, εκ των οποίων τα έξι στις νίκες με Ολυμπιακό Ανάληψης (0-3) και Α.Ε. Αβίας (3-0). Τα δύο διπλά με Σπερχογεία και Καλό Νερό ήρθαν με σκορ 0-1.

Από εκεί και πέρα, ο Πανθουριακός έχει μείνει στο 0-0 σε όλα τα ντέρμπι με Απόλλωνα, Εράνη, Κυπαρισσία, Πάμισο, αλλά και κόντρα στη Μάνη.

Οι παραπάνω αριθμοί εξηγούν λοιπόν γιατί είναι στην 4η θέση μαζί με τη Μεθώνη και την Εράνη.

Τι λέει ο Μαυρέας 

“Είμαστε λίγο δύσκολοι στο γκολ, αλλά κάνουμε πάρα πολλές ευκαιρίες και με δουλειά θα το λύσουμε και αυτό. Ηδη είναι εμφανής η βελτίωση”, λέει στην “Ελευθερία” ο Αντώνης Μαυρέας για τα μόλις οχτώ τέρματα στο πρωτάθλημα.

Οσο για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ο προπονητής του Πανθουριακού απονείμει τα εύσημα σε όλη την ομάδα: “Δεν είναι μόνη η άμυνα, αλλά η συμπεριφορά όλης της ομάδας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Εχουμε τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες (Κόκκαλης, Αντωνόπουλος, Φαββατάς) και δουλεύουμε σκληρά”.

Ο Πανθουριακός έχει πλέον δύο σερί εντός έδρας ματς με Τσικλητήρα Πύλου και Μεθώνη, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα δώσει μόνο δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Κορώνη και Τέλλο Αγρα. Στην Καλαμάτα θα υποδεχτεί ακόμα Ανδρούσα και Εθνικό και υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα βρεθεί σύντομα στην κορυφή.

Τα ματς του Πανθουριακού στο πρωτάθλημα

Πανθουριακός – Απόλλωνας Καλαμάτας 0-0

Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανθουριακός 0-3

Εράνη – Πανθουριακός 0-0

Πανθουριακός – Α.Ε. Αβίας 3-0

Κυπαρισσία – Πανθουριακός 0-0

Πανθουριακός – Πάμισος 0-0

Σπερχογεία – Πανθουριακός 0-1

Πανθουριακός – Α.Ε. Μάνης 0-0

Καλό Νερό – Πανθουριακός 0-1