Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 11:52

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μονομαχία κορυφής στην Κορώνη, εντός ο Πάμισος με Σπερχογεία

Γράφτηκε από τον

 

Με δύο ματς ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της 10ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.

Στην Κορώνη ο τοπικός Ακρίτας θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας και στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ ο Πανθουριακός τον Τσικλητήρα Πύλου. Απόλλωνας και Πανθουριακός είναι οι μόνες ομάδες που αγνοούν την ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθουριακός έχει κρατήσει το μηδέν και στα 9 παιχνίδια!

Ο νεοφώτιστος Ακρίτας έχει μόλις μια ήττα στην Α' τοπική και βρίσκεται στη 2η θέση, σε αντίθεση με τον Τσικλητήρα που έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς στην Κορώνη έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής, μιας και οι γηπεδούχοι είναι στη δεύτερη θέση (μαζί με τον Πάμισο) και οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη.

Ο Απόλλωνας με τον Δαλκαφούκη να σκοράρει έξι σερί αγωνιστικές, ανέβηκε στην κορυφή και θέλει το διπλό για να παραμείνει΄, μιας και ο Πάμισος καραδοκεί σε απόσταση ενός βαθμού.

Η Κορώνη χωρίς να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις κάνει πορεία πρωταθλητισμού και εφόσον κερδίσει σήμερα, θα βρεθεί στο ρετιρέ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς του διημέρου. Την ίδια ώρα ο Πανθουριακός θα επιδιώξει να κερδίσει τον Τσικλητήρα ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή.

Κόντρα στην... πρώην

Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια. Στη Μεσσήνη ο Πάμισος θα υποδεχτεί τη Σπερχογεια σ' ένα ιδιαίτερο ματς για τον Γιώργο Καλόμαλο.

Ο τεχνικός του Παμίσου θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Οι Νησιώτες προέρχονται από την πρώτη ήττα στη σεζόν (3-0 από την Εράνη) και θέλουν να αντιδράσουν ώστε να ανέβουν ξανά στην κορυφή, εφόσον ο Απόλλωνας έχει αφήσει βαθμούς στην Κορώνη.

Οπως και να 'χει η νίκη είναι μονόδρομος. Στον αντίποδα οι "ταύροι" βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και είναι υποχρεωμένοι να κυνηγούν τους βαθμούς σε κάθε αγώνα, αν και ο αυριανός είναι από τους πιο δύσκολους στη σεζόν.

Τριφυλιακό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους

Στους Γαργαλιάνους θα διεξαχθεί το τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και την Εράνη. Αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και οι φιλοξενούμενοι για να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Η Εράνη θα μπει στο γήπεδο με την ψυχολογία στα ύψη ύστερα από το θρίαμβο με τον Πάμισο, ενώ ο Αγρας προέρχεται από την ισοπαλία με την Ανδρούσα και καλείται να κάνει υπέρβαση κόντρα σ' έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Σε αυτά τα ματς ωστόσο παίζει ρόλο και το γόητρο.

Εντός έδρας Κυπαρισσία και Μεθώνη

Η Κυπαρισσία με τον Ηλία Φωτόπουλο στον πάγκο νίκησε με το ευρύ 5-1 τη Σπερχογεία και θέλει να χτίσει σερί νικών προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση. Το εντός έδρας ματς με τη Μάνη είναι από αυτά που πρέπει να πάρει. Οι Μανιάτες ωστόσο θριάμβευσαν στο τοπικό ντέρμπι με την Α.Ε. Αβίας (6-1) με 5 γκολ του Γιάννη Χελά και θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα στον ΑΟΚ.

Η τέταρτη της βαθμολογίας Μεθώνη θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Ανάληψης με σκοπό να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα από τον Απόλλωνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο 0-0 την περασμένη αγωνιστική με τον Τσικλητήρα και έχασαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αμφίρροπα ματς σε Κάμπο και Ανδρούσα

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Α.Ε. Αβίας - Καλό Νερό και Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά, που χαρακτηρίζονται αμφίρροπες.

Η Αβία με 7 βαθμούς είναι στην 13η θέση και το Καλό Νερό με 10 βαθμούς στην 10η θέση. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 3 σερί ήττες, ενώ οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με το ευρύ 6-1 από τη Μάνη. Ως εκ τούτου και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς.

Το ίδιο ισχύει και για Ανδρούσα, Εθνικό. Η πρώτη με 9 βαθμούς είναι στην 11η θέση (μαζί με τον Ολυμπιακό Ανάληψης) και ο Εθνικός με 12 βαθμούς στην 8η, αλλά έχει να κερδίσει από τις 20 Οκτωβρίου (4-2 τη Σπερχογεία).

Εκτοτε μετρά τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.Η Ανδρούσα στο διάστημα αυτό έχει μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Κορώνης

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος

Πανθουριακός - Τσικλητήρας Πύλου

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Ρέκκας, Τσοπανάκης, Αράπης

Κυριακή

Τέλλος Αγρας – Εράνη

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Ρέκκας, Τζεμαλάι, Χ. Μπουρίκας

Πάμισος – Σπερχογεία

Γήπεδο Μεσσήνης

Γκούμας, Ρηγόπουλος, Ρηγοπούλου

Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Ανδρούσας

Σκόρδος, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος

Κυπαρισσία - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ψηλοπαναγιώτης, Μιχαλόπουλος, Διακουμάκος

Α.Ε. Αβίας - Καλό Νερό

Γήπεδο Κάμπου

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Σ. Τσαούση

Μεθώνη - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Μεθώνης

Ζαρακοβίτης, Αντωνόπουλος, Τσίρμπας

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 18-3 21

2. Πάμισος 16-4 20

-. Ακρίτας Κορώνης 21-12 20

4. Μεθώνη 18-12 17

-. Πανθουριακός 8-0 17

-. Εράνη 19-11 17

7. Α.Ε. Μάνης 17-11 15

8. Εθνικός Μελιγαλά 13-11 12

9. Κυπαρισσία 12-9 11

10. Καλό Νερό 13-10 10

11. Ανδρούσα 10-15 9

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 7-16 9

13. Α.Ε. Αβίας 9-25 7

14. Τσικλητήρας Πύλου 8-24 5

15. Σπερχογεία 12-25 4

-. Τέλλος Αγρας 6-22 4