Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 11:14

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΡΑΝΗ 2-2: Ντέρμπι με τα όλα του και... χιτσκοκικό φινάλε! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ντέρμπι με τα όλα του έγινε χθες στους Γαργαλιάνους ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και την Εράνη που βρήκε τις δύο Τριφυλιακές ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2!

Ενα ντέρμπι που είχε τέσσερα γκολ, τρία πέναλτι, μια αποβολή, μια 14λεπτη διακοπή και αρκετή ένταση στο φινάλε της αναμέτρησης!

Η Εράνη προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Βέλλη και Βλαχόπουλο, όμως ο ψυχωμένος Αγρας έφτασε ισάριθμες στην ισοφάριση με τους Τηλεμάχου και Ακασού, με το 2-2 να επιτυγχάνεται στο 90’!

Η χορταστική ισοπαλία δεν αφήνει ικανοποιημένη την Εράνη που δεν μπόρεσε να... κεφαλαιοποιήσει τον θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Πάμισο και έφερε μια ακόμη εκτός έδρας ισοπαλία. Ετσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή και είναι στο -5 από τον πρώτο Πάμισο.

Από την άλλη για την ομάδα του Βασίλη Μπλέτσα ο βαθμός απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο είναι πολύτιμος στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Ομως οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και μάλιστα χθες αυξήθηκε η διαφορά που τους χωρίζει από την 13η θέση στους τέσσερις βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε και πολλά παράπονα από τη διαιτησία, τόσο από τον Αγρα όσο και από την Εράνη. Τα περισσότερα εξ’ αυτών δεν είχαν βάση, όμως σαφώς και ο διαιτητής Ρέκκας έκανε λάθη, σε ένα πολύ δύσκολο ματς με ένταση και εκατέρωθεν φωνές.

Χαμένο πέναλτι με Βλαχόπουλο, γκολ με Βέλλη

Η Εράνη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 8’ ο Βέλλης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έκοψε προς την μεγάλη περιοχή, με τον Βλαχόπουλο να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 16’ ο Πέππας έκανε τη σέντρα με την μπάλα να σταματά στο απλωμένο χέρι του Γεωργακόπουλου και τον κ. Ρέκκα να δίνει σωστά το πέναλτι.

Ο Βλαχόπουλος το εκτέλεσε με δύναμη στη δεξιά γωνία, όμως ο νεαρός Λάππας έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 0-0!

Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν για πρώτη φορά στο 19’ με το σουτ του Μπολούν να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας του Κώστα Λυμπερόπουλου καρποφόρησε στο 25’ όταν ο Πέππας από αριστερά έδωσε στον Ασημακόπουλο που έκανε τη σέντρα και ο Βέλλης στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 0-1, σκοράροντας κατά της περσινής του ομάδας.

Στο 35’ ο Αγρας είχε ένα καλό χτύπημα φάουλ του Κάππου που εξουδετέρωσε στην αριστερή γωνία ο Αλεξανδρόπουλος. Η τελευταία καλή φάση του α’ μέρους έγινε στο 39’ με τους Βέλλη και Πέππα να συνεργάζονται και τον δεύτερο να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ισοφάριση στο 54’ με Τηλεμάχου

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Εράνη στο 50’ με τον Βλαχόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Πέππα να πιάνει την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Λάππας απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 54’ όταν ο Κάππος έκανε τη σέντρα και ο Τηλεμάχου με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Το ματς ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά για τη νίκη.

Με πέναλτι το 1-2 ο Βλαχόπουλος

Η Φιλιατρινή ομάδα βρήκε τον τρόπο όμως να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 73’... Ο Πέππας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Γ. Αναστασόπουλο, με τον κ. Ρέκκα να δίνει σωστά το πέναλτι. Ομως οι “ερυθρόλευκοι” φώναξαν και ίσως είχαν δίκιο πως είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Ακασού, πριν την ανατροπή.

Ο Βλαχόπουλος αυτή τη φορά ευστόχησε από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-2.

Αποβολή Αναστασόπουλου και 14λεπτη διακοπή!

Στο 76’ ο Γ. Αναστασόπουλος έκανε ένα σκληρό φάουλ από πίσω στον Βέλλη βρίσκοντας πόδια και μπάλα και ο κ. Ρέκκας του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Αυτή η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Γαργαλιανιωτών, ενώ υπήρξε και συμπλοκή μεταξύ των παικτών.

Ο κ. Ρέκκας αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι και μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία, με δύο αστυνομικούς να έρχονται στο γήπεδο μετά από 10 λεπτά!

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση δεν ξέφυγε ιδιαίτερα σε εκείνο το σημείο, πέρα από τις διαμαρτυρίες από παράγοντες, παίκτες και κόσμο του Τέλλου Αγρα! Η απόφαση δηλαδή του κ. Ρέκκα να καλέσει αστυνομική προστασία ήταν κάπως... τραβηγμένη.

Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από 14 λεπτά διακοπής από το 76ο λεπτό.

Η Εράνη με παίκτη παραπάνω είχε την υπεροχή και στο 85’ μετά από σέντρα του Πέππα, ο Βλαχόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπρά αργότερα ο Βλαχόπουλος σκόραρε από κοντά με προβολή, όμως το γκολ ακυρώθηκε εγκαίρως ως οφσάιντ.

Με πέναλτι το 2-2 ο Ακασού στο 90’!

Ο Τέλλος Αγρας τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και στο 90’ ο Μπολούν εκτέλεσε ένα φάουλ και μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Ακασού έπεσε στο έδαφος μέσα σε ένα σύμπλεγμα παικτών και ο κ. Ρέκκας έδωσε πέναλτι!

Ηταν η σειρά των ανθρώπων της Εράνης να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την απόφαση και πρέπει να είχαν δίκιο γιατί δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Ο Ακασού ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, γράφοντας το τελικό 2-2.

Μετά το τέλος του αγώνα συνεχίστηκε η ένταση μεταξύ παικτών των δύο ομάδων και έπεσαν αρκετές ψιλές, με την Φιλιατρινή ομάδα να έχει αρκετά παράπονα για τη φιλοξενία του Τέλλου Αγρα.

Βοηθοί του Ρέκκα ήταν οι Τζεμαλάι και Μπουρίκας.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λάππας, Γεωργακόπουλος (77’ Μαρκόπουλος), Γεωργόπουλος, Κιεσέ, Μπολούν, Ακασού, Κάππος, Τηλεμάχου, Γ. Αναστασόπουλος, Μαραβέλας, Μπάντζιο.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Μπουρδέκας, Ανδρώνης, Κώτσος, Πέππας, Ασημακόπουλος, Βέλλης, Οικονομόπουλος (91’ Χαραλαμπόπουλος), Βλαχόπουλος, Νικολακόπουλος, Λαμπρόπουλος (69’ Χάρμπας).