Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 10:24

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Με κορυφαίο τον Στεφανάκο πέταξε εκτός κυπέλλου την ΑΕΛ της Super League 1! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Τη μεγάλη πρόκριση στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε χθες το βράδυ στο AEL F.C. Arena η Καλαμάτα, παρά την ήττα με 1-0 από τη Λάρισα.
Η "Μαύρη Θύελλα" είχε επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο ματς στις 30 Οκτωβρίου και στη ρεβάνς ολοκλήρωσε την έκπληξη, αποκλείοντας μια ομάδα από τη Super League 1. Μια ιστορική επιτυχία που μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία ώστε η Μεσσηνιακή ομάδα να
βρει το δρόμο της και στο πρωτάθλημα της Football League, αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου με αντίπαλο τα Τρίκαλα. 
Η Καλαμάτα αγωνίστηκε χθες με ψυχή, πάθος και στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε εξαιρετικά, έχοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς με τον Στεργίδη στο 27'..
Η Λάρισα είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας στο διάστημα αυτό, όχι όμως τις μεγάλες φάσεις. Προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε στο ματς τους Νούνιτς, Καρανίκα και άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2. Η Λάρισα πίεσε την Καλαμάτα, αλλά ο γκολκίπερ Μανώλης Στεφανάκος ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών".
Νικήθηκε μόνο μια φορά από τα 11 βήματα, με τον Ουάρντα να σκοράρει στο 50'. Το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ψυχολογία στην ΑΕΛ, που πίεσε περισσότερο, αλλά ο Στεφανάκος κρατούσε το 1-0 , το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Και αυτό γιατί στο 87' ο Ντάουντα σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα αγωνίστηκε χθες με σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν, αφού ο Τσουβαλτσίδης τραυματίστηκε στη προθέρμανση και στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Γκελγκέρια. Ο Μάκος χτύπησε στη Βέροια και ο Ιντδίζης δεν φαίνεται να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Σάκη Θεοδοσιάδη. Ετσι στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Καντούτσης και Τσιβελεκίδης. Ο πρώτος μάλιστα έκανε ντεμπούτο στη "Μαύρη Θύελλα" και τα πήγε καλά σ' ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.
Στον αντίποδα η Λάρισα αγωνίστηκε με όλα της τα αστέρια, αλλά η ανατροπή που περίμενε ο ιδιοκτήτης της Αλέξης Κούγιας δεν ήρθε ποτέ.
Μάλιστα οι ελπίδες της θα είχαν σβήσει από το 27' αν ο Κρίστινσον δεν νικούσε από κοντά το Στεργίδη, σ' ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.
Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 29' με το σουτ του Μπούστος που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31' ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Ο Ουάρντα με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση αριστερά στο 41' επιχείρησε να νικήσει τον Στεφανάκο που απέκρουσε. Το ίδιο έκανε και στη σέντρα του Αιγύπτιου στο 45', αλλά και στο σουτ του Μπέρτου που ακολούθησε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Στο 50' ο Γκορτσίλας έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Τσιβελεκίδη σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Νούνιτς. Ο αμυντικός της Καλαμάτας διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν ακούσιο. Ο Ουάρντο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0.
Στο 60' η ΑΕΛ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Στάνκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Στεφανάκος απέκρουσε με το πόδι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπούστος έστειλε με σουτ την μπάλα λίγο άουτ. Στο 62' η κεφαλιά του προωθημένου Καντούτση πέρασε ψηλά άουτ.
 
 
Στο 63' ο Μιχαήλ από δεξιά έκανε το γέμισμα, η μπάλα έφθασε στον Κάτσε που έπιασε το συρτό σουτ, αλλά ο Στεφανάκος έδιωξε και στη συνέχεια μπλόκαρε προ του Ουάρντα που καραδοκούσε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Νέα ευκαιρία για τη Λάρισα στο 78' με τον Στάνκοβιτς να βρίσκεται σε θέση βολής εντός της περιοχής, αλλά να σουτάρει άσχημα άουτ.
Στο 79' από σέντρα του Μπούστος ο Μόρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στεφανάκος έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά χωρίς ουσία. 
Στο 81' η κεφαλιά του Ντάουντα από φάουλ του Κάτσε πέρασε άουτ. Ιδια κατάληξη και το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο Ουάρντα στο 84'.
Στο 87' ο Ντάουντα σκόραρε από κοντά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώθηκε και κάπου εκεί οι παίκτες της Λάρισας συνειδητοποίησαν ότι η πρόκριση χάθηκε. 
Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Γκορτσίλα βρήκε τους παίκτες της Καλαμάτας να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση.
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος (46' Nούνιτς), Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (71' Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46' Καρανίκας), Ντάουντα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Γκελγκέρια, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81' Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς (56' Μπάμπης), Βουκμίροβιτς (85' Ράκιτς).