Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 11:53

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ερχεται μεγάλο ματς στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για τους “16” του κυπέλλου Ελλάδας έφθασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Καλαμάτα η αποστολή της “Μαύρης Θύελλας”.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έστειλε... σπίτι της την ΑΕΛ παρά την ήττα με 1-0 στη ρεβάνς, καθώς είχε επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Μια ιστορική επιτυχία που πανηγυρίστηκε έξαλλα στον αγωνιστικό χώρο του AEL F.C. Αrena και έγινε θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, καθώς η Καλαμάτα απέκλεισε μια ομάδα από τη Super League 1. Η “Μαύρη Θύελλα” προσμένει να μάθει πλέον τον επόμενο αντίπαλο στο θεσμό, που θα είναι και πάλι από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη, θα σχηματιστούν δύο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο αποτελείται από τις πέντε ομάδες της SL 1 που μπαίνουν στο κύπελλο από αυτή την φάση και από τις τρεις επόμενες στη σειρά κατάταξης της περσινής SL 1 Στο δεύτερο θα μπουν οι εναπομείνασες ομάδες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Καλαμάτας είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, και ο Ατρόμητος που μπαίνουν από την 6η φάση στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος και η Λαμία. Οι αγώνες θα είναι διπλοί με γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση. Τα πρώτα ματς θα γίνουν το τριήμερο 7,8, 9 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 14,15 και 16 Ιανουαρίου.

“Δεν είμαστε Πρέμιερ Λιγκ!”

Την πρώτη της προπόνηση επί μεσσηνιακού εδάφους έκανε χθες η Καλαμάτα, μετά από απουσία σχεδόν μίας εβδομάδας. Η “Μαύρη Θύελλα” αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη για τη Βέροια ενόψει του αγώνα με την ομώνυμη ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι την Τρίτη, αφού προχθές ήταν προγραμματισμένη η ρεβάνς του κυπέλλου με τη Λάρισα. Ετσι την Τρίτη άφησε τη Βέροια για να μεταβεί στη Λάρισα, απ’ όπου αναχώρησε για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Τετάρτης Χρόνος για ξεκούραση όμως δεν υπάρχει, καθώς ακολουθεί αύριο το εντός έδρας ματς για τη Football League με τα Τρίκαλα. “Δεν είμαστε Πρέμιερ Λιγκ για να παίζουμε κάθε δύο μέρες. Ο χρόνος είναι πολύ λίγος και κάναμε δύο ταξίδια σε σύντομο διάστημα”, το παράπονο του Σάκη Θεοδοσιάδη για τις συνθήκες που διαμορφώνονται, μιας και τα Τρίκαλα έδωσαν την Τρίτη τη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Εργοτέλη. Ο προπονητής της Καλαμάτας πιστεύει πάντως ότι η πρόκριση θα αλλάξει τη ψυχολογία. “Πιστεύω ότι η πρόκριση θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ψυχολογική ανάταση. Εχω ξαναπεί ότι η ομάδα περνά μια κρίση μόνο όμως σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Είμαι ευχαριστημένος από την προσήλωση των παιδιών και τη δουλειά στις προπονήσεις. Πλέον επιβάλλεται να παρουσιαστούμε όπως πρέπει με τα Τρίκαλα, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια καλή ομάδα”. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τραυματίας Μάκος είναι εκτός πλάνων για το αυριανό παιχνίδι, ενώ ο Στεφανάκος δέχτηκε ένα χτύπημα στο χέρι από τον Ουάρντα, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν ο κορυφαίος στη ρεβάνς με τη Λάρισα και με τις αποκρούσεις του χάρισε στην Καλαμάτα τη μεγάλη πρόκριση. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ντεμπούτο στην 11άδα έκαναν τόσο ο Τάσος Καντούτσης, όσο και ο Ελβις Γκελγκέρια. Ο πρώτος συνέθεσε με τον Τσιβελεκίδη το αμυντικό δίδυμο και ο Γκελγκέρια κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας. Αμφότεροι είχαν θετική παρουσία.

Τα εισιτήρια με Τρίκαλα

Ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ (10 π.μ. - 6 μ.μ) η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Οι τιμές τους είναι 10, 15, 30 ευρώ και 5 ευρώ για άνεργους, φοιτητές, μαθητές. Αύριο η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 10 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι η προπώληση γίνεται και από την Ticketmaster.