Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 12:14

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στη Μάνη ο πρωτοπόρος Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας, καθώς κάθε αγωνιστική τα δεδομένα αλλάζουν και οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων είναι μικρές.

Στο ρετιρέ ανέβηκε ξανά από την περασμένη Κυριακή ο Πάμισος, αφήνοντας δεύτερο τον Απόλλωνα Καλαμάτας που παραμένει αήττητος, όπως και ο Πανθουριακός που ισοβαθμεί στην 4η θέση με τη νεοφώτιστη Μεθώνη
Στην 3η θέση βρίσκεται επίσης μια ακόμα νεοφώτιστη ομάδα, ο Ακρίτας Κορώνης που την περασμένη αγωνιστική υποχρέωσε σε ισοπαλία τον Απόλλωνα.
Η Εράνη και η Κυπαρισσία που ξεκίνησαν με υψηλές βλέψεις τη σεζόν είναι στην 6η και την 8η θέση, αντίστοιχα. Ακόμα το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διαφορά του πρώτου Πάμισου από την 6η Εράνη είναι μόλις πέντε βαθμοί.
Οι Νησιώτες έχουν επικίνδυνη έξοδο αύριο, αφού θα φιλοξενηθούν από την 7η της βαθμολογίας Α.Ε. Μάνης.
Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Ασπροχώματος την Ανδρούσα.
Ο τρίτος Ακρίτας Κορώνης θα παίξει στη Μεσσήνη με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.
Οι ισόβαθμοι Πανθουριακός και Μεθώνη θα αναμετρηθούν σήμερα μεταξύ τους στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, στο μοναδικό ματς που γίνεται Σάββατο.
Την Κυριακή το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ακόμα τις αναμετρήσεις Εράνη - Σπερχογεία, Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Αγρας, Καλό Νερό - Κυπαρισσία και Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ε. Αβίας.

Να διευρύνει το σερί ο Πανθουριακός

Η αγωνιστική ξεκινά σήμερα με το ματς ανάμεσα στον Πανθουριακό και τη Μεθώνη, που έχουν από 20 βαθμούς και προέρχονται από νίκες. Η ομάδα της Θουρίας επικράτησε με 3-0 του Τσικλητήρα Πύλου και η Μεθώνη με 2-1 του Ολυμπιακού Ανάληψης. Οι γηπεδούχοι αγνοούν την ήττα μετά από 10 αγωνιστικές και θέλουν αφενός να διευρύνουν το αήττητο σερί και αφετέρου να κρατήσουν για 11ο ματς το μηδέν!
Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο με σύμμαχο την έλλειψη άγχους, θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους που στοχεύσει στον τίτλο.

Διπλό για να μείνει στην κορυφή

Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα εφτά παιχνίδια. Στο γήπεδο του Κάμπου η Α.Ε. Μάνης θα αναμετρηθεί με τον Πάμισο, που θέλει το διπλό για να μείνει στην κορυφή. Η ΑΕΜ επέστρεψε με άδεια... χέρια την περασμένη Κυριακή από την Κυπαρισσία και έμεινε στους 15 βαθμούς, με τους οποίους είναι στην 7η θέση.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, που απέχει ένα βαθμό από τον Πάμισο παρότι αήττητος, θα φιλοξενήσει την Ανδρούσα. Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον ιστορικό σύλλογο, που προέρχεται από την ισοπαλία στην Κορώνη.
Στον αντίποδα η Ανδρούσα μετρά τρεις σερί ισοπαλίες και είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κόντρα στην πρώην ομάδα του

Ο Ακρίτας Κορώνης που φιγουράρει στην 3η θέση θα μεταβεί στη Μεσσήνη για να αντιμετωπίσει τον 13ο της βαθμολογίας Ολυμπιακό Ανάληψης. Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το παιχνίδι έχει να κάνει με την επιστροφή του Σπύρου Τσίκινη ως αντίπαλος στο γήπεδο της πόλης του. Ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε πέρυσι τους "ερυθρόλευκους" στην παραμονή και το καλοκαίρι ανέλαβε τα ηνία του Ακρίτα.
Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχασε την περασμένη αγωνιστική από τη Μεθώνη και θα προσπαθήσει να πάρει βαθμούς ή τουλάχιστον το βαθμό.

Χωρίς περιθώρια Εράνη και Κυπαρισσία

Την ουραγό της Α' τοπικής Σπερχογεία θα υποδεχτεί στα Φιλιατρά η Εράνη με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Παμίσου. Οι "ταύροι" θα δώσουν νέο δύσκολο εκτός έδρας ματς, μετά από αυτό με τον Πάμισο, όπου προηγήθηκαν, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα. Η Εράνη έχασε στο φινάλε τους τρεις βαθμούς στο τριφυλιακό ντέρμπι με τον Τέλλο Αγρα.
Το νεοφώτιστο Καλό Νερό θα ανταμώσει με τον ΑΟΚ στην κοινή τους έδρα, στο γήπεδο της Κυπαρισσίας. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, αφού είναι στο -9 από την κορυφή. Για να ελπίζουν σε τίτλο πρέπει να χτίσουν σερί νικών. Το Καλό Νερό, που στοχεύει στην παραμονή, έχει μαξιλαράκι 5 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ντέρμπι παραμονής στην Πύλο

Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται η Σπερχογεία, ο Τσικλητήρας Πύλου και ο Τέλλος Αγρας. Η Σπερχογεία όπως προαναφέραμε έχει δύσκολο έργο στα Φιλιατρά, ενώ εκτός παίζει και ο Τέλλος Αγρας.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα φιλοξενηθεί από τον 9ο της βαθμολογίας Εθνικό Μελιγαλά. Οσο για τον Τσικλητήρα, θα δώσει στην Πύλο ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν.
Οι γηπεδούχοι θα υποδεχτούν την Α.Ε. Αβίας στο ντέρμπι παραμονής της 11ης αγωνιστικής. Με νίκη, την οποία αγνοούν από την πρεμιέρα, θα μειώσουν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την Αβία, η οποία αν δεν ηττηθεί θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πανθουριακός – Μεθώνη
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Καρβούνης, Μιχαλόπουλος, Ρηγόπουλος

Κυριακή

Εράνη – Σπερχογεία
Γήπεδο Φιλιατρών
Τσουλάκος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης
Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μελιγαλά
Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος
Α.Ε. Μάνης - Πάμισος
Γήπεδο Κάμπου
Κουτσαναστάσης, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος
Απόλλωνας Καλαμάτας – Ανδρούσα
Γήπεδο Ασπροχώματος
Σκόρδος, Κομπιλίρης, Η. Μπουρίκας
Καλό Νερό – Κυπαρισσία
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Πλακογιάννης, Αράπης, Χ. Μπουρίκας
Ολυμπιακός Ανάληψης - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μεσσήνης
Η. Νικολόπουλος, Σ. Τσαούση, Τζεμαλάι
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Πύλου
Καυκάς, Διακουμάκος, Γάκης
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Πάμισος 20-5 23
2. Απόλλωνας Καλαμάτας 20-5 22
3. Ακρίτας Κορώνης 23-14 21
4. Πανθουριακός 11-0 20
-. Μεθώνη 20-13 20
6. Εράνη 21-13 18
7. Α.Ε. Μάνης 17-12 15
8. Κυπαρισσία 13-9 14
9. Εθνικός Μελιγαλά 13-11 13
10. Καλό Νερό 13-12 10
-. Ανδρούσα 10-15 10
-. Α.Ε. Αβίας 11-25 10
13. Ολυμπιακός Ανάληψης 8-18 9
14. Τέλλος Αγρας 8-24 5
-. Τσικλητήρας Πύλου 8-27 5
16. Σπερχογεία 13-29 4