Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 12:04

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1: Εκτέλεση στο 95’ από τα 11 βήματα (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η... αιμορραγία για την Καλαμάτα συνεχίζεται. Με πέναλτι - "μαχαιριά" στις καθυστερήσεις ηττήθηκε το Σάββατο με 0-1 και από τα Τρίκαλα και με 11 βαθμούς ισοβαθμεί με Αιγάλεω και Τριγλια, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού!

Ο Ριζογιάννης χάρισε στο 95' την πέμπτη σερί νίκη στους πρωτοπόρους που συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στη Football League.

Αντίθετα για τη "Μαύρη Θύελλα" ήταν η 6η ήττα στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές, όπου έχει πάρει μόλις ένα βαθμό με τον Ασπρόπυργο.

Στη προχθεσινή αναμέτρηση απείχε ελάχιστα δευτερόλεπτα από το να αποσπάσει έναν ακόμα βαθμό, αλλά ο Καντούτσης με τον τρόπο που μάρκαρε το Σταματή έδωσε το δικαίωμα στο ρέφερι Ντάουλα να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Πάντος, που πήρε τη θέση του τραυματία Στεφανάκου κάτω από τα γκολπόστ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο και ο ΑΟΤ πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό ενώπιον 50 φίλων του που έκαναν το μακρινό ταξίδι.Την ίδια ώρα μερίδα φιλάθλων της Καλαμάτας αποδοκίμασε έντονα τόσο τους παίκτες και τη διοίκηση όσο και το διαιτητή, ενώ δεν έλειψαν και οι ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου.

Οι παίκτες και οι άνθρωποι της Καλαμάτας περικύκλωσαν το διαιτητή διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που έκρινε ένα κακό ποιοτικά ματς που όδευε στην ισοπαλία.

Η... κούραση του κυπέλλου

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με καλή ψυχολογία έπειτα από τις μεγάλες προκρίσεις στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά έπρεπε να διαχειριστούν και την κούραση. Ιδιαίτερα η "Μαύρη Θύελλα" που αγωνίστηκε μία μέρα αργότερα από τα Τρίκαλα και γι' αυτό ο Σάκης Θεοδοσιάδης επέλεξε στο πρώτο ημίχρονο να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσει στην κόντρα ή με κάποια στημένη φάση.

Πώς έπαιξε

Σημαντική απώλεια για την Καλαμάτα στο σαββατιάτικο ματς αλλά και για τα επόμενα, ο κορυφαίος στη Λάρισα Μανώλης Στεφανάκος που χτύπησε στο χέρι και θα μείνει ένα σχεδόν μήνα εκτός δράσης. Ακόμα εκτός 11άδας ήταν και ο Οσμάναγκιτς που αισθάνθηκε αδιαθεσία και τα νέα πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο ματς ήταν οι Πάντος και Μπάμπης.

Ο πρώτος υπερασπίστηκε μετά από καιρό την εστία της Μεσσηνιακής ομάδας. Γκελγκέρια και Κωνσταντινόπουλος ήταν τα δύο μπακ και οι Καντούτσης, Τσιβελεκίδης συνέθεσαν το αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα ήταν οι Τζόκιτς, Μπάμπης, με τον Στεργίδη δεξιά και τον Βουκμίροβιτς αριστερά, ενώ ο Ζαχαρόπουλος έπαιξε πίσω από τον επιθετικό Αλεξόπουλο.

Με αιχμή τον Σταματή

Τα Τρίκαλα είχαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όλες με τον Σταματή με μεγαλύτερη αυτή του 41' που προήλθε από λάθος του Πάντου, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος νικώντας στην εξέλιξη της φάσης τον επιθετικό των Τρικάλων.

Ο Σταματής απείλησε για πρώτη φορά στα 22 δευτερόλεπτα με το ανάποδο ψαλίδι που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 38'' από κάθετη πάσα του Πελάεφ και με πλάτη προς την εστία γύρισε παρά το μαρκάρισμα του Καντούτση και σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πάντος μέσα από την μικρή περιοχή έδιωξε πάνω στο Νιάρο που με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στον Σταματή, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Πάντος έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε.

Η Καλαμάτα σε αυτό το διάστημα έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 30' με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Βουκμίροβιτς εκτός περιοχής που κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακουμή.

Απόλυτη ισορροπία στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ανέβασε τις γραμμές, δεν ένιωθε απειλή για την εστία της, ούτε όμως είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο 47' το σουτ του Ζαχαρόπουλου εκτός περιοχής, πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 55' ο Βουκμίροβιτς συνεργάστηκε με τον μπακ Κωνσταντινόπουλο που έκανε κίνηση από αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον Αλεξόπουλο, με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία, ο έτερος μπακ Γκελγκέρια την έφερε ξανά στην περιοχή με τον Κωνσταντινόπουλο να σουτάρει αυτή τη φορά πάνω σε αμυντικό.

Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες για μεγάλο διάστημα να δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την ισοπαλία.

Τα Τρίκαλα, ωστόσο, στο τέλος φάνηκε να έχουν περισσότερες δυνάμεις, ανέβασαν λίγο στροφές και πήραν το ματς σε... νεκρό χρόνο.

Στο 73' έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τεγούση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 81' ο Τσιβελεκίδης πρόλαβε και έκοψε τον νεοεισελθόντα Αλεξιτς στην αντεπίθεση. Στο 92' από σέντρα του Καζβιρόπουλου, ο Ράκιτς που ήρθε από τον πάγκο, λίγο έλειψε να γίνει ήρωας όπως με τον Ασπρόπυργο. Αυτή τη φορά όμως η κεφαλιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για το τελευταίο σφύριγμα, ήρθε το πέναλτι στο 95'. Ο Τσίπρας από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Σταματής είχε βάλει πλάτη τον Καντούτση που φαίνεται να τον κρατά και να πέφτουν στη συνέχεια και οι δύο στο έδαφος. Ο Ντάουλας καταλόγισε την παράβαση κάτω από θύελλα διαμαρτυριών και ο Ρζιογιάννης έγραψε το τελικό 0-1.

Μεταγραφές για να... σώσει την παρτίδα

Τα Τρίκαλα μπορεί να μην εντυπωσίασαν το Σάββατο, αλλά ήταν ηλίου φαινότερον πως υπερέχουν σε ποιότητα της "Μαύρης Θύελλας", η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί το Γενάρη για να σώσει την... παρτίδα.

Διότι με το υπάρχον ρόστερ και αυτές τις εμφανίσεις δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος, εκτός από την παραμονή στη Football League.

Εν αναμονή διοικητικών εξελίξεων

Εκτός από μεταγραφικές, αναμένονται και διοικητικές εξελίξεις στη ""Μαύρη Θύελλα", καθώς φαίνεται να υπάρχει θέμα με τον αντιπρόεδρο της Καλαμάτας Χρήστο Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν ήταν το Σάββατο στο γήπεδο. Η έλευση Πρασσά τις ημέρες των Χριστουγέννων θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάντος, Γκελγκέρια, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (56' Καζβιρόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος (65' Ράκιτς), Μπάμπης, Βουκμίροβιτς (70' Δήμος)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιακουμής, Γιαννίτσης, Βέρτζος, Νιάρος, Σανδραβέλης, Τεγούσης, Ριζογιάννης, Γρηγορόπουλος (58' Παπαγεωργίου), Λώττας (63' Τσίπρας), Πελάεφ (80' Αλεξιτς), Σταματής.

Θεοδοσιάδης: "Ας μας αφήσουν να παίξουμε μπάλα και ας χάσουμε 10-0"!

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο τεχνικός της Καλαμάτας είπε ότι κάνουν μεγάλη προσπάθεια, παίζουν υπό πίεση, αλλά δεν παίρνουν αυτό που αξίζει, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία λέγοντας ότι η προσπάθειά τους καθορίζεται από άλλους παράγοντες.

"Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί τα είδαμε και με τον Ασπρόπυργο. Σήμερα έχω μια πληροφορία ότι πριν το πέναλτι υπάρχει οφσάιντ. Δεν υπάρχει σεβασμός στα παιδιά. Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε Καλαμάτα. Στα δύσκολα οι δυνατοί προχωράνε και εμείς είμαστε δυνατοί. Πρέπει να βρούμε το ψυχικό σθένος να διαχειριστούμε τα επόμενα δύο παιχνίδια μέχρι την ανάπαυλα του πρωταθλήματος. Απαιτούμε σεβασμό και κατέληξε λέγοντας: "Aς μας αφήσουν να παίξουμε μπάλα και ας χάσουμε 10-0".".