Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 18:56

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 4-0: Επέστρεψε στην κορυφή με εύκολο τρίποντο

Γράφτηκε από τον

Στην κορυφή της βαθμολογίας επανήλθε μετά από μία αγωνιστική ο Απόλλων Καλαμάτας, μετά και την άνετη επικράτηση του χθες το απόγευμα στο Ασπρόχωμα, όπου κέρδισε 4-0 την Ανδρούσα.

Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η ήττα που γνώρισε ο Πάμισος στο γήπεδο του Κάμπου από την Α.Ε. Αβίας και πλέον ο Απόλλωνας μόνος πρώτος με 25 πόντους, έναν περισσότερο από τον δεύτερο Ακρίτα Κορώνης, που νίκησε στη Μεσσήνη τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Η Καλαματιανή ομάδα δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες για να φτάσει στο στόχο της. Μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης και κατόρθωσε μόλις στο 2ό λεπτό να προηγηθεί στο σκορ. Στη συνέχεια οι παίκτες της δημιούργησαν και άλλες φάσεις μπροστά στην εστία του Μπαχράμης και στο 30’ ζευγάρωσαν τα τέρματα τους. Με τα δύο γκολ έβαλαν ουσιαστικά τις βάσεις για την επικράτηση και με άλλα δύο στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου εδραίωσαν τη νίκη τους. Εκτός από τους μόνιμους σκόρερ τον τελευταίο καιρό, Δαλκαφούκη και Μπάκα που έβαλαν τα δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, είχαν βάλει γκολ στο πρώτο μέρος ο Κακαλής, που άνοιξε το σκορ και ο Βασιλόπουλος.

Η Ανδρούσα, που παρατάχθηκε στο παιχνίδι, χωρίς να έχει προπονητή στον πάγκο της, έκανε φιλότιμη προσπάθεια ώστε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν εύκολο απέναντι στον Απόλλωνα που είναι από τις αξιόλογες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ό λεπτό, όταν σε φάουλ του Σπανού, οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα σε ένα σημείο που ήταν ο Κακαλής ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 30’ ο Κακαλής μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ για να αποκρούσει αρχικά ο Μπαχράμης, στη συνέχεια οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν την μπάλα και ήρθε ο Βασιλόπουλος με κοντινό σουτ και πέτυχε το 2-0. Στο 49’ ο Μπάκας με σουτ σημείωσε το 3-0. Στο 58’ ο Παναγάκης έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Δαλκαφούκης που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Καλές στιγμές

Στο 3’ ο Δασκαλάκης βγήκε σχεδόν τετ-α-τετ με τον Μπαχράμη σούταρε και πρόλαβε αμυντικός με το πόδι κόντραρε την μπάλα που κατέληξε κόρνερ. Στο 16’ ο Κακαλής έκανε την μπροστινή πάσα στον Παπαθεοδώρου, αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Δαλκαφούκη, που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού πήρε ύψος και ο Μπαχράμης, που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά παράλληλη σέντρα του Παπαθεοδώρου στον Σπανό, αυτός από το ημικύκλιο της περιοχής, αφού απέφυγε έναν αμυντικό με προσποίηση, σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29’ ο Κάλλας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 43’ ο Καλογερόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ ο Ξυδιάς εκτέλεσε φάουλ από τη γωνία της περιοχής, στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Υμεράσι, που έκανε το πλασέ, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Σκόρδος, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Κομπιλίρη και Ηλ. Μπουρίκα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής (60’ Κωνσταντόπουλος), Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος (68’ Μανωλόπουλος), Περιβολάρης, Παπαθεοδώρου, Παναγάκης (52’ Καρύδης), Δαλκαφούκης (60’ Καραβίτης), Σπανός, Μπάκας.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Μπαχράμης, Χαρίτος (60’ λ.τρ. Δέδες), Τσαναλίας, Παυλάκος, Παπαγεωργίου (46’ Τσολχάι), Ιμεράσι, Κοντομανωλόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Καλογερόπουλος, Ξυδιάς, Κάλλας (52’ Θεοδωρακόπουλος).

Χειροκροτήθηκε στην επιστροφή ο Μανωλόπουλος

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο, για την ακρίβεια 11 μήνες, ο Δημήτρης Μανωλόπουλος αγωνίστηκε ξανά με τη φανέλα του Απόλλωνα, μετά τον τραυματισμό του (κάταγμα κνήμης περόνης σε αγώνα με την Ομόνοια στο “Γ. Λουκαρέας”, τον περασμένο Ιανουάριο).

Μάλιστα όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο 68’ στη θέση του Βασιλόπουλου χειροκροτήθηκε από τους συμπαίκτες του στον πάγκο, αλλά και αυτούς που ήταν έξω από τα αποδυτήρια, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο Απόλλωνας είναι μια δεμένη οικογένεια.

* Η χαλασμένη περίφραξη γύρω από το αγωνιστικό χώρο, αλλά και τα πολλά σκουπίδια, αλλά και η κατάσταση στο χώρο των αποδυτηρίων ήταν αντικείμενο σχολιασμού από τους αγωνιζόμενους, αλλά και όσους ήταν στο γήπεδο.