Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 11:50

ΠΑΜΙΣΟΣ: Ταξίδι στο χρόνο και στροφή... στην τεχνολογία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ταξίδι στο χρόνο και στροφή... στην τεχνολογία (φωτό)

 

Σε μια βραδιά συγκίνησης, νοσταλγίας, αλλά και χαράς για τα γενέθλια των 90 χρόνων, ο Πάμισος παρουσίασε τη Δευτέρα το βράδυ στο “Ιdeal cafe” στο πάρκο Μεσσήνης, το επετειακό ημερολόγιο “90 χρόνια αθλητισμού και πολιτισμού”.

Ενα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των “πρασίνων” Νίκου Ρούτση, ο οποίος και έκανε την παρουσίαση.

Παρουσίασε επετειακό ημερολόγιο και ιστοσελίδα

Στο ημερολόγιο απεικονίζονται χαρακτηριστικά σημεία της Μεσσήνης, όπως το ρολόι, το παλιό δημαρχείο, το συντριβάνι, το 1ο δημοτικό, καθώς και γεγονότα της εποχής (γυμναστικές επιδείξεις το 1968-69) και αρκετές ακόμα συλλεκτικές φωτογραφίες, με 11άδες του Παμίσου προηγούμενων δεκαετιών και φυσικά τη σημερινή, που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Ο Πάμισος, που ιδρύθηκε το 1929, δεν θα μπορούσε να μην συμβαδίζει και με την τεχνολογία. Ετσι στην προχθεσινή εκδήλωση έγινε από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ντούλη και η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου (διεύθυνση pamisosfc.gr), Παράλληλα ο υπεύθυνος επικοινωνίας, αλλά και της ακαδημίας Γιώργος Καπερώνης παρουσίασε την ομάδα της σεζόν 2019-20.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Αγγελική Μαντά (ο κ. Λάσκαρης είχε την τεχνική υποστήριξη), δίνοντας πρώτα το λόγο στον πρόεδρο του Παμίσου Γιώργο Βλαχάκη.

“Η αποψινή βραδιά, είναι μια ευκαιρία να μας φέρει όλους κοντά και εκτός γηπέδων. Κάτι το οποίο είναι βασικό μέλημα της διοίκησής μας. Γιατί ενωμένοι, μπορούμε καλύτερα. Ο Πάμισος είναι σημείο αναφοράς και ιστορικό σωματείο για την πόλη. Μας κάνει περήφανους όχι μόνο για τις αθλητικές του επιτυχίες, αλλά και για τη συμμετοχή του στον πολιτισμό”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Βλαχάκης. Ο κ. Ρούτσης που πήρε στη συνέχεια το λόγο είπε ότι από εδώ και πέρα θα γίνονται εκδηλώσεις με βάθος δεκαετίας μέχρι να φθάσουμε στον πρώτο αιώνα από την ίδρυση του συλλόγου.

“Ο Πάμισος έχει 90 χρόνια ενεργής παρουσίας στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Ιδρύθηκε το 1929, το όνομα του το πήρε από το ποτάμι και για πρώτο έμβλημα είχε έναν δισκοβόλο αθλητή. Το πρώτο επίσημο καταστατικό παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει, δεν έχει βρεθεί. Βρήκαμε το τροποποιημένο καταστατικό του 1931, όπου αναφέρεται ότι ο σκοπός του σωματείου είναι ηθικός.

Οι σημερινοί παίκτες να νιώθουν υπερήφανοι που ιδρώνουν αυτή τη φανέλα, όπως και το τεχνικό τιμ, αλλά η διοίκηση που κρατά ψηλά τη σημαία του συλλόγου.Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους φιλάθλους”, η τοποθέτηση του κ. Ρούτση που έκανε ιδιαίτερη μνεία και στους αείμνηστους Δημήτρη Ζέππο και Μιχάλη Χούλιαρη.

“Ο πατέρας του αρχηγού έχει.. πεθάνει”

Ο Νίκος Ρούτσης μοιράστηκε και προσωπικές στιγμές από τα χρόνια που φορούσε τη φανέλα του Παμίσου και δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του, όταν αναφέρθηκε στο χαμό του πατέρα του σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

“Θα σας πω κάτι πολύ προσωπικό, που με κάνει να είμαι ένα με αυτόν το σύλλογο. 12-5-1998 ημέρα Τετάρτη, προημιτελικός κυπέλλου ερασιτεχνών, παιχνίδι νοκ - άουτ με τον Φοίβο Κρεμαστής στη Ρόδο.

Τη Δευτέρα είχαμε επισκεφτεί τον καρδιολόγο, γιατί ο πατέρας μου δεν αισθανόταν και τόσο καλά.

Στη σκέψη που έκανα να μην πάω στο παιχνίδι και λέγοντάς το στον πατέρα μου, μου το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Θα πας, δεν έχω τίποτα μου είπε. Αγαπούσε πολύ τον Πάμισο και χαιρόταν που αγωνιζόμουν σε αυτή την ομάδα.

Το παιχνίδι ξεκινάει, ήμουν τότε αρχηγός. Στο τέταρτο περίπου όλοι οι φίλαθλοι, παίκτες, διαιτητές, ξέρουν ότι έχει πεθάνει του αρχηγού ο πατέρας (σ.σ. στο σημείο αυτό ο κ. Ρούτσης σταματά να μιλά, βουρκώνει και εισπράττει το πιο ζεστό χειροκρότημα). Δεν μου επέτρεψαν η διοίκηση και οι συμπαίκτες μου να επικοινωνήσω με το σπίτι μου. Το έμαθα λίγα χιλιόμετρα πριν φθάσουμε στο νησί από τον αείμνηστο Γιώργο Μαντά. Είμαι. περήφανος που αποτελώ μέλος της 90χρονης ιστορίας του”.

Η ιστοσελίδα

Την ιστοσελίδα του Παμίσου παρουσίασε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ντούλης, ο οποίος επισήμανε ότι όλοι οι φίλοι του συλλόγου απανταχού της γης, θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται καθημερινά και άμεσα για τις εξελίξεις. Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη σημασίας εγγραφής των μελών. Ο κ. Ντούλης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που θα συμμετάσχει ο Πάμισος με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Μεταξύ άλλων οι Νησιώτες θα λάβουν μέρος στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα επισκεφτούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ θα αναπτύξουν σχέσεις και με πολιτιστικούς συλλόγους. Ο Πάμισος θα αναλάβει δράσεις και για την προστασία του περιβάλλοντος και όπως ανακοινώθηκε θα γίνει παράσταση με τίτλο το “ανακυκλοχώρι” με τη συνδρομή της Δήμητρας Λυμπεροπούλου.

Τέλος, ο Γιώργος Καπερώνης παρουσίασε έναν έναν τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και το τεχνικό τιμ, ενώ έκανε αναφορά και στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Τάκης Μπιζίμης στην Ακαδημία, από την οποία προέρχονται πολλοί από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

“Κάθε χρόνο ο Πάμισος αγωνίζεται για το πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να το πούμε. Φέτος παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια”, τόνισε ο κ. Καπαερώνης, που κατέθεσε ωστόσο και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί λύση από καμία δημοτική αρχή για τον φωτισμό. “Δεν μπορεί σε μια τέτοια πόλη, ο αθλητισμός να είναι 3 με 5 το απόγευμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Η βραδιά έκλεισε με τον ύμνο της ομάδας.