Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2019 11:08

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασία στους Γαργαλιάνους για Απόλλωνα, ντέρμπι στην Κορώνη

Γράφτηκε από τον

Από τον προτελευταίο στη βαθμολογία Τέλλο Αγρα θα φιλοξενηθεί την Κυριακή ο πρωτοπόρος Απόλλωνας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Η καλαματιανή ομάδα θέλει το διπλό για να μείνει στην κορυφή, καθώς ακολουθεί σε απόσταση ενός βαθμού ο Ακρίτας Κορώνης και δύο ο Πάμισος και ο Πανθουριακός.

Ο Ακρίτας θα αναμετρηθεί μάλιστα με τον Πανθουριακό, ενώ οι Νησιώτες θα υποδεχτούν το νεοφώτιστο Καλό Νερό. Από εκεί και πέρα, η 5η Εράνη που επίσης διεκδικεί τον τίτλο, αγωνίζεται στο Μελιγαλά με τον τοπικό Εθνικό. Εκτός έδρας αποστολή έχει και η 6η στη βαθμολογία Μεθώνη, με αντίπαλο την Α.Ε. Αβίας. Η Κυπαρισσία, που θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος, θα φιλοξενήσει τον Τσικλητήρα Πύλου που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως και η Σπερχογεία. Οι "ταύροι" μάλιστα είναι στην τελευταία θέση και το εντός έδρας ματς με την Α.Ε. Μάνης έχει οριακό χαρακτήρα. Σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή είναι και το Ανδρούσα - Ολυμπιακός Ανάληψης.

"Αυλαία" με δύο ματς

Η 12η αγωνιστική ξεκινά σήμερα Σάββατο με δύο αγώνες σε Σπερχογεία και Ανδρούσα. Η ουραγός Σπερχογεία θα υποδεχτεί την 7η στη βαθμολογία Μάνη, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Παμίσου. Οι γηπεδούχοι "καίγονται" ωστόσο για βαθμούς ώστε να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και να πάρουν ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Την ίδια ώρα η Ανδρούσα θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Οι δύο ομάδες βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Η Ανδρούσα είναι στο +4 από την 14η θέση και οι "ερυθρόλευκοι" στο +3. Ως εκ τούτου θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Νίκη για διαφορετικούς λόγους

Τέλλος Αγρας και Απόλλωνας θα ανταμώσουν την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στους Γαργαλιάνους σ' ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι δύο μονομάχοι χρειάζονται το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής και οι φιλοξενούμενοι για να μείνουν μόνοι πρώτοι και να κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το τίτλο. Ο Απόλλωνας παρότι φιλοξενούμενος έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για τη νίκη, καθώς διατηρεί το αήττητο μετά από 11 αγωνιστικές και έχει 20 βαθμούς διαφορά από τον αντίπαλο του!

Ντέρμπι χωρίς φαβορί

Στην Κορώνη ο τοπικός Ακρίτας θα υποδεχτεί τον Πανθουριακό σ' ένα ντέρμπι χωρίς φαβορί και με φόντο την κορυφή. Οι νεοφώτιστοι έχουν μόλις ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα και φιγουράρουν στη δεύτερη θέση, ενώ ο Πανθορυιακός ισοβαθμεί με τον Πάμισο στην 3η θέση και στο -2 από τον Απόλλωνα.

Ετσι με διπλό αν δεν νικήσουν οι καλαματιανοί θα ανέβει στο ρετιρέ. Στα αξιοσημείωτα για τους φιλοξενούμενους, εκτός από το αήττητο στο πρωτάθλημα, είναι και το μηδέν στην άμυνα σε 990 λεπτά!

Επιστροφή στις επιτυχίες

Ο Πάμισος έχει στα χαρτιά το πιο εύκολο έργο από τους "μνηστήρες" του τίτλου, καθώς θα παίξει στη Μεσσήνη με το νεοφώτιστο Καλό Νερό.

Οι Νησιώτες ύστερα από την ήττα στο Κάμπο, θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλειες είτε του Απόλλωνα, είτε στο ματς στην Κορώνη.

Δύσκολες αποστολές

Εράνη και Μεθώνη έχουν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια αυτή την αγωνιστική. Οι Φιλιατρινοί θα παίξουν με τον Εθνικό, που νίκησε μετά από καιρό και έχει άλλη ψυχολογία, ενώ η Μεθώνη θα φιλοξενηθεί από την Α.Ε. Αβίας που "καίγεται" για βαθμούς ώστε να μείνει στην κατηγορία.

Τέλος η Κυπαρισσία, που χτίζει σερί νικών, υποδέχεται τον Τσικλητήρα Πύλου που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και μάχεται για την παραμονή. Μέχρι χθες η ομάδα της Πύλου δεν είχε συμφωνήσει με τον Μιχάλη Ζάγκο και δεν είναι σίγουρο με ποιον θα πάει στον πάγκο στο κυριακάτικο ματς.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Σπερχογεία - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Σπερχογείας

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος

Ανδρούσα - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Ανδρούσας

Τσουλάκος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη

Γήπεδο Μελιγαλά

Σκόρδος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Τέλλος Αγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Γκούμας, Βανικιώτης, Τζεμαλάι

Πάμισος - Καλό Νερό

Γήπεδο Μεσσήνης

Καυκάς, Μπασιλάρης, Τσίρμπας

Κυπαρισσία - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Πλακογιάννης, Γαϊτάνης, Τάγαρης

Ακρίτας Κορώνης – Πανθουριακός

Γήπεδο Κορώνης

Καρβούνης, Γεωργαντάς, Μιχαλόπουλος

Α.Ε. Αβίας - Μεθώνη

Γήπεδο Κάμπου

Η. Νικολόπουλος, Ρηγόπουλος, Χ. Μπουρίκας

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 11 αγώνες)

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 24-5 25

2. Ακρίτας Κορώνης 24-14 24

3. Πάμισος 22-8 23

-. Πανθουριακός 13-0 23

5. Εράνη 22-13 21

6. Μεθώνη 20-15 20

7. Α.Ε. Μάνης 20-14 18

8. Κυπαρισσία 14-9 17

9. Εθνικός Μελιγαλά 14-11 16

10. Α.Ε. Αβίας 12-26 11

11. Καλό Νερό 13-13 10

-. Ανδρούσα 10-19 10

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 8-19 9

14. Τσικλητήρας Πύλου 9-28 6

15. Τέλλος Αγρας 8-25 5

16. Σπερχογεία 13-30 4