Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019 12:52

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Πίκρα για τη χαμένη ευκαιρία να βρεθεί στο +4

Γράφτηκε από τον

 

Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού θα βρει το 2020 το Διαβολίτσι, μιας και δείχνοντας χαρακτήρα κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στη Βάρδα σε ένα κρίσιμο ματς στη μάχη της παραμονής.

Ομως στις τάξεις του ΑΟΔ υπάρχει πικρία για τον τρόπο που χάθηκε η νίκη στο κυριακάτικο ματς, μιας και ο ΠΑΟ Βάρδας ισοφάρισε στο 95’ σε 2-2.

Ηταν μια... χρυσή ευκαιρία για το Διαβολίτσι να πάρει το διπλό κόντρα σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο και να κάνει... άλμα παραμονής.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΑΟΔ θα ήταν στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα είχε... σκαρφαλώσει στην 6η θέση.

Ομως έστω κι έτσι η Μεσσηνιακή ομάδα κατόρθωσε να μην χάσει στην δύσκολη έδρα της Βάρδας, έχοντας απέναντι της και μια εχθρική διαιτησία και μπορεί να αισιοδοξεί εν όψει του β’ γύρου.

Παλαμάρας: “Στις λεπτομέρειες δεν πήραμε ένα μεγάλο διπλό”

Ο προπονητής του ΑΟΔ Κώστας Παλαμάρας αναφερόμενος στο προχθεσινό ματς επισήμανε: “Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το ματς, διαβάζοντας τον αντίπαλο. Το ματς πήγε εκεί που θέλαμε, μιας και βρήκαμε κενούς χώρους για να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση.

Δυστυχώς οι αποφάσεις του διαιτητή μας... μπέρδεψαν και παίζοντας για πολλή ώρα με παίκτη λιγότερο, λυγίσαμε και δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Ορισμένα προβλήματα της τελευταία στιγμής δεν μας επέτρεψαν να έχουμε εναλλακτικές επιλογές αμυντικών παικτών στον πάγκο, για να ενισχύσουμε την ομάδα στα τελευταία λεπτά, ενώ και πολλά σφυρίγματα μας έκλεισαν στην περιοχή μας.

Κυνηγήσαμε ένα μεγάλο διπλό, ήταν ευκαιρία να το πάρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε στις λεπτομέρειες. Τα παιδιά πάντως αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια”.

Ο καλαματιανός τεχνικός πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο τέλος του α’ γύρου και επισήμανε πως πρέπει να δουλέψει πολύ στη διακοπή για να εμφανιστεί πιο δυνατή στο ξεκίνημα του β’ γύρου.

Καυστική ανακοίνωση για τη διαιτησία

Οπως αναφέραμε και πιο πάνω στο Διαβολίτσι έμειναν με πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παπαγεωργόπουλου από την Αργολίδα στο προχθεσινό ματς της Βάρδας. Μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση, με την οποία διαμαρτύρονται για τα εις βάρος τους σφυρίγματα που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Α.Ο. Διαβολιτσίου δεν ασχολήθηκε με τη διαιτητική παρουσία, αναγνωρίζοντας πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές σε κάθε αναμέτρηση.
Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου σέβεται και αναγνωρίζει την προσπάθεια και το ρόλο των διαιτητών, δεν ζητάει ποτέ την εύνοια, αλλά απαιτεί και δικαιούται την ισονομία.
Ωστόσο μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ Βάρδας είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας.

Στη Βάρδα κάποιος σφύριζε «κλέφτικα» και τα αίματα στάζουν ακόμα (μάλλον είχε τελειώσει το βαμβάκι).

Ο διαιτητής του αγώνα κος Παπαγεωργόπουλος σε όλο το 2ο ημίχρονο και ιδιαίτερα από την στιγμή που η ομάδα μας ισοφάρισε σε 1-1 ,
με αδιανόητες και ακατανόητες αποφάσεις κατάφερε να εκνευρίσει τους αθλητές μας ανακαλύπτοντας παραβάσεις που δεν υπήρχαν.
Μετρήσαμε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας περισσότερα από 20 σφυρίγματά του, που υπέδειξαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή μας, πολλά εκ των οποίων ήταν ανύπαρκτα.
Απέβαλε δε, με εντελώς άδικη και αδικαιολόγητη 2η κίτρινη κάρτα, τον ποδοσφαιριστή μας Γραμματικόπουλο και μας υποχρέωσε να αγωνιστούμε με 10 παίκτες στο 2ο μισό του Β’ ημιχρόνου.
Κράτησε τέλος , 9 λεπτά καθυστέρηση «έως ότου έρθει η ισοφάριση... σε 2-2.
Θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής καθόρισε ξεκάθαρα το αποτέλεσμα στερώντας από την ομάδα μας την νίκη και από τους αθλητές μας την ικανοποίηση μιας μεγάλης ανατροπής.

Ας ελπίσουμε ότι η εχθρική αντιμετώπιση που είχαμε σαν ομάδα από τον συγκεκριμένο διαιτητή, ήταν ένα τυχαίο γεγονός και ότι εκείνοι που πρέπει, θα λάβουν τα μέτρα τους, ώστε οι πρωταγωνιστές των αγώνων, να είναι οι ομάδες και μόνο αυτές.

Σημειώνουμε, ότι διαιτησίες σαν την σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) δεν κρίνουν μόνο αποτελέσματα αλλά κυρίως μειώνουν τον θεσμό του ποδοσφαίρου.

Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προάσπισης του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο και ελπίζουμε να μην επανέλθουμε με αναφορά μας σε ανάλογο περιστατικό.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του ΠΑΟ Βάρδας για την πολύ καλή φιλοξενία προς την αποστολή μας και υποσχόμαστε, ότι θα την ανταποδώσουμε στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο Διαβολίτσι”.

Με απουσίες κόντρα στη Χώρα

Τέλος, το Διαβολίτσι αντιμετωπίζει αύριο την Χώρα στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ του πρώτου αγώνα (ήττα με 2-1) για να βρεθεί στους “4”. Οι απουσίες πάντως θα είναι αρκετές μιας και θα λείψουν οι τιμωρημένοι Γραμματικόπουλος και Γεωργιόπουλος, οι τραυματίες Βιγιαφάνε και Οδεμισιώτης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αθανασόπουλου και Χότζα. Το μόνο καλό είναι πως εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Πιτσιλής.