Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 19:20

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-1: Την "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-1: Την "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός σημείωσε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τελικά επικράτησε 4-1 της ΑΕΛ για την 15η αγωνιστική της Super League. Δύο γκολ ο Μασούρας, ένα για Σουντανί και Αραμπί, μείωσε ο Ουάρντα.

Tην παραμικρή δυσκολία δεν συνάντησε ο Ολυμπιακός στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ για την 15η αγωνιστική της Super League. Με τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο, οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 4-1 και κατέκτησαν την ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι κατά κράτος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν ρυθμό. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης".

1. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΜΕ ΦΟΡΑ
Τι Παναιτωλικός, τι Αστέρας, τι ΑΕΛ! Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος σε αυτήν την τριάδα αγώνων και "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες. Και αυτή τη φορά, κόντρα στους Θεσσαλούς, οι "ερυθρόλευκοι" κατέβηκαν χωρίς ενδεκαδάτους (Γκιλιέρμε, Σεμέδο, Ομάρ, Ποντένσε). Όσοι τους αντικατέστησαν, ήταν αλάνθαστοι, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Καμαρά, Μπα, Γκασπάρ και Μπρούνο έπαιξαν με... αέρα. Οι "βυσσινί" δεν πήραν... ανάσα στο πρώτο μισό.

Μία τελική έκαναν όλη κι όλη, το σουτ του Ουάρντα στο 6'. Απολύτως τίποτα άλλο. Άχαρο το "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς οπαδούς, αλλά η παράσταση των γηπεδούχων ήταν αψεγάδιαστη. Δύο γκολ ο Μασούρας στην Τρίπολη, άλλα δύο με την ΑΕΛ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Φοβερό πλασέ στην κίνηση από σέντρα του Τσιμίκα, 1-0 στο 9'.

Η τέταρτη ασίστ από τον αριστερό μπακ των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα. Δύο λεπτά μετά ο διεθνής εξτρέμ αξιοποίησε την πάσα του Σουντανί, που είχε σκάσει φοβερή ντρίμπλα στον Μόρα, και έγραψε το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά. Το έκτο φετινό γκολ του Μασούρα στη σεζόν.

2. ΤΑ ΕΧΕΙ... 14 Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Δίπλα στον Ελ Αραμπί έπαιξε ξανά για τον Ολυμπιακό ο Σουντανί. Ο Αλγερινός άπλωσε στον αγωνιστικό χώρο ψήγματα της κλάσης του. Όχι μόνο με την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μασούρα, αλλά και στο 17', όταν μπήκε στην περιοχή, ο Μόρας ήταν ανέφικτο να του κόψει τη μπάλα και το πλασέ του από διαγώνια θέση κατέληξε στα δίχτυα (3-0). Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κυριαρχούσαν στο γήπεδο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου.

Ο μοναδικός παίκτης των "βυσσινί" που πάλευε να δημιουργήσει και να απειλήσει ήταν ο Ουάρντα, ο οποίος όμως στο τέλος αδυνατούσε να παράξει τελική. Ο Μπρούνο γυρνούσε να βοηθήσει τον Γκασπάρ, ενώ και ο Μπα περιόρισε τον Αιγύπτιο. Στο 37' θα ερχόταν και τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε από τον Μόρα, ο Σέζος έδειξε πέναλτι και ο Μαροκινός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σκόραρε και έφτασε τα 14 γκολ στη σεζόν.

To 45λεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει πραγματοποιήσει 14 τελικές και κατοχή μπάλας 57%. Η διάταξη της ΑΕΛ με τους τρεις στόπερ αποδείχθηκε πως δεν ήταν εφικτή να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

3. ΛΑΘΟΣ ΓΚΑΣΠΑΡ - ΣΑ, ΜΕΙΩΣΕ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να δουλέψει τις... μηχανές στο ρελαντί. Έριξε ρυθμό το σύνολο του Μαρτίνς. Η ΑΕΛ μάλιστα βρήκε τρόπο να μειώσει σε 4-1. Ο Γκασπάρ γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω λανθασμένα, ο Ουάρντα σούταρε λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και σκόραρε με την... ευγενική χορηγία του Ζοζέ Σα.

Ο Πορτογάλος δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και ένα φαινομενικά εύκολο σουτ κατέληξε στα δίχτυα του. Ο Μαρτίνς άλλαξε τον Αραμπί με τον Γκερέρο στο 65', βλέποντας ότι είναι επί της ουσίας ανέφικτο για τους φιλοξενούμενους να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Οι "ερυθρόλευκοι", σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, δεν έκαναν τελικές με την ίδια ευκολία. Ήταν και πιο αργή η κυκλοφορία της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την τελική του 55' (κεφαλιά του Αραμπί, μπλόκαρε ο Κρίστινσον), η επόμενη έγινε στο 84' με το μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη που "έβγαλε" ο Ισλανδός.

4. ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΜΠΕΝΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟΡΟ
Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Μπενζιά, περνώντας τον στο 74' αντί του Σουντανί, που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 81' πέρασε εκτός τον Τσιμίκα και έβαλε τον Τοροσίδη. Ο Γκασπάρ πήγε αριστερός μπακ και ο Τόρο δεξιός, στη φυσική του θέση. Ο Μπουχαλάκης ήταν ο τελευταίος παίκτης του Ολυμπιακού που απείλησε στον αγώνα. Το τρίτο του σουτ στο παιχνίδι, στο 90'+3', πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΣΚΟΡΕΡ: 9', 11' Μασούρας, 17' Σουντανί, 37' πεν. Αραμπί - 56' Ουάρντα

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ, Τσιμίκας (81' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74' Μπενζιά), Ελ Αραμπί (65' Γκερέρο).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Μόρας (79' Φιλίποβιτς), Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (59' Μπάλλας), Νούνιτς (70' Πινακάς), Στάνκοβιτς

Πηγή: sport24.gr