Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 19:38

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-1: Δεν λύγισε το τριφύλλι στο "Γεντί Κουλέ"

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον ΟΦΗ και αν και έμεινε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο για σχεδόν 25λεπτά έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Κρήτη.

Σε ένα όμορφο παιχνίδι στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι είχε ένα μπλακ άουτ για τρία λεπτά όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ και έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από σωστή αποβολή του Σένκεφελντ δεν λύγισε στο "Γεντί Κουλέ" και παλεύοντας μέχρι το τέλος της αναμέτρησης πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Οι πράσινοι παρέμειναν έτσι για έβδομο σερί παιχνίδι αήττητοι, απέδρασαν από μια δύσκολη έδρα και κατάφεραν να δείξουν πως κόντρα σε καλές ομάδες παίζουν και οι ίδιοι καλύτερα. Το τελικό 1-1 βέβαια άφησε ανικανοποίητους και τους δυο προπονητές αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα αν μια ομάδα δικαιούταν τη νίκη αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στο Ηράκλειο:

1. ΦΟΥΛ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Το παιχνίδι στο Ηράκλειο είχε αρκετή τακτική από τους Γιώργο Σίμο και Γιώργο Δώνη. Οι δυο προπονητές αρχικά είχαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν. Ο μεν προπονητής του ΟΦΗ δεν είχε στη διάθεση του τους Μεγιάδο, Ναμπί και Σεμέντο ενώ ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε τον Πούγγουρα λίγες ώρες πριν το ματς να τίθεται εκτός αναμέτρησης.

Οπότε ήταν αναγκασμένοι και οι δυο να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Ενώ και στη διάρκεια της αναμέτρησης και οι δυο παρενέβησαν αρκετά από τον πάγκο και με τις κινήσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να έρθει αυτό το 1-1.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά κυριάρχησαν στο δεύτερο από το 46' έως το 65' με κλασικές ευκαιρίες και δοκάρι από φάουλ του Δώνη. Εκεί είχαμε την πρώτη κίνηση από πλευράς Σίμου με την είσοδο του Στάικου και την αλλαγή συστήματος της ομάδας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το γκολ των Κρητικών στο 67' με τον Φιγκεϊρέδο και την αποβολή του Σένκεφελντ στο 70' σε ένα τρίλεπτο μπλακ άουτ των πράσινων.

Ο Γιώργος Δώνης απάντησε και αυτός από τον πάγκο με την αλλαγή στο 73' και την είσοδο του Χατζηθεοδωρίδη ως αριστερό μπακ και τον Ινσούα ως αριστερό στόπερ ώστε να καλύψει το κενό του Σένκεφελντ. Το τριφύλλι έψαξε το γκολ, απείλησε και βρήκε την ισοφάριση στο 1-1 στο 84' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα.

Μετά την ισοφάριση μάλιστα ο 50χρονος τεχνικός θέλησε να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα και έβαλε στο ματς και τον Κολοβέτσιο με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

2. ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ μέχρι τώρα σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια δεν είχε έρθει ισόπαλος. Έως τώρα είχε έξι νίκες και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη της φετινής σεζόν. Μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο παιχνίδι και δεν κατάφεραν να φτάσουν στους τρεις βαθμούς της νίκης. Συνολικά στα δεκαπέντε φετινά ματς της Super League ο ΟΦΗ έχει μόλις δύο ισοπαλίες.

3. ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ
Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, πάλεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μακέντα στο 84' και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Γεντί Κουλέ". Το τριφύλλι μάλιστα διατήρησε το αήττητο που κρατάει εδώ και επτά παιχνίδια, από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ την 8η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός έχει επτά παιχνίδια αήττητος έχοντας περάσει από έδρες όπως η Τούμπα, το "Γεντί Κουλέ" και έχοντας παίξει και με την ΑΕΚ. Κάτι που δείχνει πως μπορεί το τριφύλλι να μην μπορεί να φτιάξει ένα σερί νικών αλλά από την άλλη έχει φτιάξει ένα σερί στο οποίο παραμένει αήττητος.

4. ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μετά τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έδειξε και κόντρα στον ΟΦΗ πως κόντρα στις καλές ομάδες και σε ομάδες που παίζουν σωστό και στρωτό ποδόσφαιρο αποδίδει και ο ίδιος καλύτερα. Ίσως και καλύτερα από τον αντίπαλο του όπως έκανε και το απόγευμα της Τετάρτης στο Γεντί Κουλέ.

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έπαιξαν καλύτερα, είχαν περισσότερες τελικές και δοκάρι με τον Χρήστο Δώνη και κατάφεραν και έδειξαν αντίδραση και μετά το γκολ που δέχτηκαν και την αποβολή.

Ουσιαστικά το τριφύλλι έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και ίσως άξιζε και κάτι καλύτερο από την ισοπαλία στο "Γεντί Κουλέ".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Γκολ: 67' Φιγκεϊρέδο/84' Μακέντα

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Σακόρ, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (90+1' Ντίνας), Σόουζα (64' Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81' Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81' Ζαχίντ), Χατζηγιοβάνης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (87' Κολοβέτσιος), Περέα.

Πηγή: sport24.gr