Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 12:03

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Οριστική ρήξη Πρασσά – Παπαδημητρίου!

Γράφτηκε από τον

 

Η ρήξη στις σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών της Καλαμάτας Γιώργου Πρασσά και Χρήστου Παπαδημητρίου φαίνεται πως είναι οριστική και ήρθε ως αποτέλεσμα της άσχημης διαχείρισης και των άσχημων αποτελεσμάτων της ομάδας, τα οποία ,με την σειρά τους είχαν ως συνέπεια το φιλόδοξο πλάνο του καλοκαιριού να καταρρεύσει και η ομάδα πλέον να κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό.

Οι δύο άνδρες μόνο συνεργάτες δεν είναι πλέον, με τον Παπαδημητρίου να απέχει ουσιαστικά εδώ και μέρες, αλλά παράλληλα να διατηρεί η σύζυγος του Μαρία Μπουρνά το 38.5% των μετοχών, ποσοστό ακριβώς ίδιο με αυτό που διαθέτει και ο Πρασσάς...

Ας δούμε αναλυτικά ποιο ήταν το πλάνο, γιατί απέτυχε, αλλά και τα σενάρια για την επόμενη μέρα....

Το αρχικό πλάνο του καλοκαιριού

Ως... Μεσσίας παρουσιάστηκε το καλοκαίρι ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Γιώργος Πρασσάς, με καταγωγή από το Διαβολίτσι, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” με στόχο να την ανεβάσει κατηγορίες, έχοντας κύριο συνεργάτη τον Χρήστο Παπαδημητρίου.

Το πλάνο έλεγε ότι ο Πρασσάς θα αναλάμβανε την κύρια χρηματοδότηση και παράλληλα λόγω της Μεσσηνιακής καταγωγής θα ενέπνεε τον κόσμο, ενώ ο Παπαδημητρίου, ως πιο... μπασμένος στο χώρο του ποδοσφαίρου, με σημαντικές γνωριμίες, θα αναλάμβανε να τρέξει το σχεδιασμό της ομάδας αλλά και να φροντίσει για την “προστασία” της στα κέντρα αποφάσεων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η νέα διοίκηση προκάλεσε πράγματι ενθουσιασμό στον κόσμο. Αρχισαν να ασχολούνται με την ομάδα άνθρωποι που είχαν να το κάνουν από την χρυσή εποχή της πρώτης παρουσίας του Σταύρου Παπαδόπουλου την δεκαετία του ‘90, τα εισιτήρια διαρκείας ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 500 και το Δημοτικό Στάδιο γέμισε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιάλυσο.

Η ομάδα έφτιαξε γραφεία στο κέντρο της πόλης, έκανε σημαντικές βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο και έφερε ένα προπονητή με καλό όνομα για την κατηγορία όπως ο Βασίλης Βούζας.

Ωστόσο κάποιες σημαντικές αστοχίες, όπως ο καθυστερημένος έλεγχος στατικότητας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η ακύρωση των προαναγγελθέντων έργων σε αυτό ή κάποιες μεταγραφές που φαίνονταν εξ αρχής ότι δεν είναι επιπέδου Football League, περνούσαν στα... ψιλά, αφού η γενική εικόνα που έβγαινε προς τα έξω ήταν καλή.

Οι 10 βαθμοί στα 4 πρώτα ματς έκαναν ακόμη μεγαλύτερο τον ενθουσιασμό αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν. Τα αγωνιστικά κενά, οι οικονομικές εκκρεμότητες και η ρήξη στις σχέσεις Πρασσά – Παπαδημητρίου άρχισαν να φέρνουν σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα δημιούργησε ένα ρόστερ που ενδεχομένως να ήταν αρκετό για πρωταθλητισμό στην Γ’ εθνική, όχι όμως και για πρωταγωνιστικό στόχο στην σαφώς πιο απαιτητική Football Leafue. Αυτό εκτιμούσαν άνθρωποι που γνώριζαν το επίπεδο όλων των ομάδων και μπορούσαν να συγκρίνουν τα ρόστερ και δεν είναι τυχαίο ότι και στις εταιρίες στοιχήματος η Καλαμάτα δινόταν από 6ο έως 8ο φαβορί. Εδώ έχει ευθύνη και ο Βούζας, που μιλούσε συνεχώς για άνοδο, άρα δεν είχε εκτιμήσει σωστά το δικό του ρόστερ αλλά και την δυναμικότητα των αντιπάλων (με ελαφρυντικό ότι δεν αποκτήθηκαν παίκτες που ήθελε, κάτι το οποίο όμως αποδέχθηκε), όπως φυσικά και η διοίκηση, για τους ίδιους φυσικά λόγους.

Μόλις ήρθαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα άρχισε να εμφανίζεται και η ρήξη στις σχέσεις των Πρασσά – Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος έχει να κάνει κυρίως με τις μεταγραφές, το στήσιμο και την διαχείριση της ομάδας και του μπάτζετ. Παράλληλα όταν μια ομάδα χωρίζεται στα δύο, με τον κάθε μέτοχο να έχει τους δικούς του ανθρώπους επιρροής μέσα σε αυτή, δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση ούτε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποια θα είναι τα αποτελέσματα...

Θέλει να σώσει τη χρονιά ο Πρασσάς

Το αρχικό πλάνο του Γιώργου Πρασσά απέτυχε και ο ίδιος ως πρόεδρος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης (πάντα την κύρια ευθύνη φέρει ο επικεφαλής), όμως ο ίδιος μεταφέρει σε ανθρώπους της ομάδας πως δεν θα τα παρατήσει. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα φρόντισε για την τακτοποίηση σημαντικού μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων (περίπου 100.000 ευρώ) της ομάδας.

Επιπλέον, η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, σημειώνει ότι ο Πρασσάς δεν σκοπεύει να αποχωρήσει και ότι, αντίθετα, θα κάνει μια νέα, δεύτερη ουσιαστικά προσπάθεια, αρχής γενομένης της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Αυτό μένει να φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύζυγος του Χρήστου Παπαδημητρίου εξακολουθεί να διαθέτει το 38,5 των μετοχών της ΠΑΕ και το ρόλο που μπορεί να παίξει αυτό. Εκτός αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι ο Πρασσάς το νέο έτος θα αποκτήσει και τις μετοχές της Μαρίας Μπουρνά. Αυτό που φαίνεται σήμερα είναι ότι ο Πρασσάς θα κάνει ότι μπορεί να σώσει τη χρονιά και το καλοκαίρι θα αποφασίσει για το μέλλον του στην ομάδα.

Το βάρος ο Παπαθεοδωρίδης, φέρνει Ελληνοαμερικάνο;

Προς το παρών ο Καλαματιανός επιχειρηματίας και παράγοντας Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης (ίσως το μόνο πρόσωπο κοινής αποδοχής στις τάξεις των φιλάθλων) είναι σε επαφή με τον Πρασσά και τρέχει κάποια θέματα της ομάδας. Παράλληλα φημολογείται ότι ο Πρασσάς – μετά την οριστική ρήξη με τον Παπαδημητρίου, φιλοδοξεί να φέρει ως “συμπαίκτη” στην ομάδα έναν ακόμη γνωστό του Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία, κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Υπομονή από τον κόσμο

Τα γράφουμε όλα αυτά δύο μόλις μέρες πριν το κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με την Ιεράπετρα (Κυριακή 2 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο), ακριβώς για να γνωρίζει ο κόσμος την εικόνα. Η διοίκηση έχει αποδοκιμαστεί στα τελευταία ματς, ο κόσμος δικαιολογημένα βράζει και το δείχνει με τα μηνύματα του στο διαδίκτυο.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση νέας ήττας; Σε αυτές τις περιπτώσεις και από τη στιγμή που ο Πρασσάς θέλει να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια, αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι η υπομονή είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Αλλωστε το ζητούμενο για την Καλαμάτα δεν είναι απλά να πετύχει μια άνοδο, αλλά να βρει ένα πρόεδρο – χρηματοδότη για πολλά χρόνια. Χρειάζεται στήριξη και ψυχραιμία λοιπόν την Κυριακή, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.