Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 11:35

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Εντός έδρας αγωνίζονται Χώρα και Θύελλα Χαρακοπιού

Γράφτηκε από τον

 

Απουσιάζει το σπουδαίο παιχνίδι από την 12η αγωνιστική της Α1 τοπικής, η οποία θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο και είναι η τελευταία για το 2019.

Η πρωτοπόρος Χώρα φιλοξενεί τον Χανδριναϊκό και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Ο Παπαφλέσσας μεσοβδόμαδα ηττήθηκε στο Διαβολίτσι από τον ΑΟΔ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας, όμως ο αποκλεισμός αυτός δεν θα τον επηρεάσει μιας και ήταν από μια σαφώς ανώτερη ομάδα, που αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο πάνω.

Η ομάδα του Λυκούργου Ανδρώνη θα κοιτάξει να μην υποτιμήσει τον Χανδριναϊκό, με σκοπό να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή του και να διατηρήσει τουλάχιστον το +4 από τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Χανδρινού προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή Καλαμάτας, ξέφυγε ξέφυγε τρεις βαθμούς από τη διακεκαυμένη ζώνη και θα προσπαθήσει για το καλύτερο στη Χώρα.

Η δεύτερη Θύελλα Χαρακοπιού θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει ένα ακόμη τρίποντο απέναντι στο Νέο Αρι, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της φετινή πορεία. Ο Νέος Αρις προέρχεται από το διπλό στο

“Π. Μπαχράμης” επί του Α.Ο. Φυτειάς και θα παλέψει για ένα ακόμη μεγάλο αποτέλεσμα.

Στην έδρα του ουραγού Ηρακλή Κυπαρισσίας αγωνίζεται σήμερα ο τρίτος της βαθμολογικής κατάταξης Απόλλωνας Πεταλιδίου.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλύβα θέλει να μην στραβοπατήσει, να πάρει το διπλό και να παραμείνει στην πρώτη τριάδα στο φινάλε του 2019.

Στον αντίποδα η ομάδα της Κυπαρισσίας έχει μόλις ένα βαθμό μετά από 11 αγωνιστικές και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Ομόνοια μετά την ήττα σοκ της περασμένης αγωνιστικής από τον συντοπίτη Πανιώνιο, θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κερδίζοντας την ΑΕΚ Καλαμάτας στο γήπεδο των Σφαγείων.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών αν θέλει να μην μείνει κι άλλο πίσω στην κατάληψη μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στην Α’ τοπική.

Η ΑΕΚ Καλαμάτας με τον Λάκη Σπάλα στον πάγκο της ξέρει πως έχει δύσκολο έργο, αλλά θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μετά από δύο σερί ήττες.

Αμφίρροπο ματς θα γίνει στο “Γ. Λουκαρέας” ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και το Δώριο. Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου θα επιδιώξει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, ενώ ο Δωριέας θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα από την Θύελλα Χαρακοπιού.

Σήμερα στο ίδιο γήπεδο ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Πανιώνιος Καλαμάτας με τον Γιώργο Μηλίτση στον πάγκο του θέλει να πάρει ένα ακόμη τρίποντο απέναντι στον Α.Ο. Φυτειάς για να ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις.

Στον αντίποδα ο Α.Ο. Φυτειάς υπέστη δύο σερί εντός έδρας ήττες από Νέο Αρι και Δώριο, είναι προτελευταίος στη βαθμολογία και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία.

Τέλος, στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής την Κυριακή αργά το απόγευμα, ο Ηρακλής Καλαμάτας υποδέχεται στο “Π. Μπαχράμης” τον Αστέρα Αρφαρών.

Η καλαματιανή ομάδα μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό Καλαμάτας και Χανδριναϊκό υποχώρησε αισθητά στη βαθμολογία και απέχει πλέον πέντε βαθμούς από την τρίτη προνομιούχο θέση.

Ετσι θέλει πάση θυσία να πάρει τη νίκη κλείνοντας ευχάριστα το 2019 και περιμένοντας να μειωθεί η διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται.

Από την άλλη ο Αστέρας Αρφαρών είναι στην 11η θέση, δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σκοπός του είναι να μην χάσει στην έδρα του Ηρακλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

12η αγωνιστική

Σάββατο 21/12

Πανιώνιος Καλαμάτας - Α.Ο. Φυτειάς

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Βανικιώτης, Μπουρίκας

Θύελλα Χαρακοπιού - Νέος Αρις

Γήπεδο Κορώνης, 3 μ.μ.

Γκούμας, Καραμπέτσος, Π. Νικολόπουλος

Ηρακλής Κυπαρισσίας - Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Ρέκκας, Γεωργαντάς, Τάγαρης

Κυριακή 22/12

ΑΕΚ Καλαμάτας - Ομόνοια

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας, 3 μ.μ.

Καυκάς, Γεωργαντάς, Βανικιώτης

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Δώριο

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Λιανός, Σταυρόπουλος

Παπαφλέσσας Χώρας - Χανδριναϊκός

Γήπεδο Χώρας, 3 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τζεμαλάι Ρηγοπούλου

Ηρακλής Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Λιανός, Αράπης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 11 αγώνες)

1. Παπαφλέσσας Χώρας 24-8 28

2. Θύελλα Χαρακοπιού 26-15 24

3. Απόλλωνας Πεταλιδίου 24-11 22

4. Ομόνοια 21-9 21

5. Δώριο 27-15 20

6. Νέος Αρις 17-10 18

7. Ολυμπιακός Καλαμάτας 20-21 17

-. Ηρακλής Καλαμάτας 21-15 17

9. Πανιώνιος Καλαμάτας 16-21 15

10. Χανδριναϊκός 10-22 12

11. Αστέρας Αρφαρών 14-21 11

12. ΑΕΚ Καλαμάτας 13-26 9

13. Α.Ο. Φυτειάς 11-22 5

14. Ηρακλής Κυπαρισσίας 10-38 1