Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2019 13:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2-3: 8η ήττα στα 9 τελευταία ματς για την "Μαύρη Θύελλα"!

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα υπέστη την 8η ήττα της στα 9 τελευταία παιχνίδια και βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Football League! Η κατρακύλα συνεχίζεται για την τοπική μας ομάδα που δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι ούτε απέναντι στην Ιεράπετρα. Ετσι με το τέλος του α' γύρου είναι ουραγός της βαθμολογίας και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Σκόρερ της Καλαμάτας ήταν οι Οσμαναγκιτς με πέναλτι και ο Κωνσταντινόπουλος με φοβερό σουτ, ενώ αποβλήθηκε ο Βουκμίροβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 Τέλος στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Τελικό αποτέλεσμα Καλαμάτα - Ιεράπετρα 2-3

Κίτρινη κάρτα στον Σμίλτο για καθυστέρηση στο 92' και στον Χιτζίδη στο 93'

88' Ο Μπάμπης αντί του Μέμου για την Ιεράπετρα. 

Πιέζει για την ισοφάριση η Καλαμάτα και ενώ παίζει με παίκτη λιγότερο...

Κίτρινη κάρτα στον Μέμο στο 87'

Για να δούμε αν θα μπορέσει η τοπική μας ομάδα να σώσει την παρτίδα, όπως με τον Ασπρόπυργο όταν είχε ισοφαρίσει 2-2 από 0-2 και ενώ έπαιζε με 10 παίκτες...

82' Γκολ για την Καλαμάτα με δυνατό σουτ του Κωνσταντινόπουλου εκτός περιοχής (2-3)! Η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, ένα πανέμορφο γκολ από το αριστερό μπακ της Καλαμάτας.

81' Ο Παπαδόπουλος αντί του Αποστολόπουλου για την ομάδα του Τίμου Καβακά. 

76' Αλλαγή στην αλλαγή για την Καλαμάτα μέσα σε 5 λεπτά!!! Ο Μάκος που προερχόταν από τραυματισμό μπήκε στο ματς, όμως μετά από 3 λεπτά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε με τον Μπάμπη να μπαίνει στη θέση του.

Το παιχνίδι δείχνει να έχει τελειώσει για την Καλαμάτα και ενώ απομένουν ακόμη 15 λεπτά...

74' Αλλαγή για την Ιεράπετρα με τον Μηνά να βγαίνει εκτός και τον Μέμο να μπαίνει στη θέση του.

Αλλαγή για την Καλαμάτα, με τον Μάκο να μπαίνει αντί του Οσμάναγκιτς στο 71'

70' 1-3 για την Ιεράπετρα! Ο Μηνάς έστρωσε στον Βογιατζή που με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής "κρέμασε" τον Κασωτάκη για το 1-3.

Κίτρινη κάρτα στον Χιτζίδη για φάουλ στον Οσμάναγκιτς στο 68'

Πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Καλαμάτα που θα προσπαθήσει να αποφύγει την ήττα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες, στα 22 λεπτά που απομένουν.

63' Κόκκινη κάρτα σε Βουκμίροβιτς! Με 10 παίκτες θα συνεχίσει η Καλαμάτα λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Βουκμίροβιτς για χτύπημα εκτός φάσης στον Μηνά!

Υστερα από κόρνερ του Χιτζίδη και μετά από κόντρες σε Σέχου και Ράκιτς, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Ατυχη η Καλαμάτα σε αυτή τη φάση...

57' 1-2 γκολ για τη Ιεράπετρα

Η Ιεράπετρα έχει μπει καλύτερα στο δεύτερο μέρος στα πρώτα 12 λεπτά...

Να σημειώσουμε πως έχουν ανοίξει και οι προβολείς από το 15ο λεπτό, μιας και λόγω της βροχής η ορατότητα είναι περιορισμένη. 

52' Κίτρινη κάρτα δέχεται και ο Αλεξόπουλος. 

48' Από μία κίτρινη κάρτα σε Ράκιτς και Μάγκα. 

47' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους... Ο Καντούτσης έκανε λάθος πάσα και μετά από κόντρα η μπάλα πήγε στον Κατσικοκέρη που ήταν τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά ο Κασωτάκης απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια! 

Μια αλλαγή στο δεύτερο μέρος για την Καλαμάτα, με τον Ράκιτς να μπαίνει στο ματς αντί του μέτριου Τζόκιτς. Ο Βούζας "γεμίζει" την περιοχή της Ιεράπετρας με έναν δεύτερο φορ, μαζί με τον Αλεξόπουλο.

Ξεκίνησε το β' ημίχρονο στο ματς Καλαμάτα - Ιεράπετρα...

Σε άλλο ματς της 13ης αγωνιστικής της Football League, o Ιάλυσος νίκησε με 1-0 τον Θεσπρωτό. Ετσι η ομάδα της Ρόδου έφτασε τους 12 βαθμούς και ξέφυγε από την τελευταία θέση!

Η τοπική μας ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα "φτηνό" γκολ μόλις στο 8', αλλά ανέβασε την απόδοση της και ισοφάρισε στο 25' με πέναλτι του Οσμάναγκιτς. Βελτιωμένη η "Μαύρη Θύελλα" σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, πρέπει να βγάλει περισσότερο πάθος στο δεύτερο μέρος για να πάρει ένα τρίποντο που το έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Τέλος στο α' ημίχρονο στο Στάδιο, με την Καλαμάτα να είναι ισόπαλη 1-1 με την Ιεράπετρα.

Πλησιάσουμε προς την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με την Καλαμάτα να έχει βελτιωθεί και να προσπαθεί να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Στεργίδης είναι ορεξάτος από δεξιά και παίρνει πρωτοβουλίες. 

Κίτρινη κάρτα στον Στεργίδη για διαμαρτυρία στο 36'.

33' Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Αποστολόπουλο να φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά πιεζόμενος από τον Καντούτση, πλάσαρε αδύναμα και ο Κασωτάκης μπλόκαρε εύκολα.

Η Καλαμάτα έχει πάρει τα πάνω της μετά την ισοφάριση και πιέζει και για δεύτερο γκολ!

29' Σέντρα από τα αριστερά Οσμάναγκιτς, γυριστή κεφαλιά Αλεξόπουλου η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Μετά από φάση διαρκείας, ο Μηνάς έπεσε άτσαλα πάνω στον Βουκμίροβιτς που έβαλε σωστά το σώμα του και κέρδισε το καθαρό πέναλτι. 

Γκοοοοολλλλλ για την Καλαμάτα, 1-1 με τον Οσμάναγκιτς!

25' Πέναλτι για την Καλαμάτα, το κέρδισε ο Βουκμίροβιτς από τον Μηνά...

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα δείχνει να έχει επηρεαστεί από το 0-1 και αδυνατεί να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Πολλά λάθη και νευρικότητα από τους "ασπρόμαυρους" στα πρώτα 25' λεπτά της αναμέτρησης. 

Να θυμίσουμε πως η Καλαμάτα είναι στην προτελευταία θέση της Football League με 11 βαθμούς (μαζί με Τρίγλια και Θεσπρωτό), ενώ η κρητική ομάδα είναι στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

Κακό ξεκίνημα για την "Μαύρη Θύελλα" που βρίσκεται να κυνηγά το σκορ, με την ψυχολογία να μην είναι υπέρ της.

Ο Μηνάς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κασωτάκης δεν έκανε καλή απόκρουση και ο Αποστολόπουλος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1

8' Γκολ για την Ιεράπετρα 0-1...

Υπό καταρακτώδη βροχή διεξάγεται η αναμέτρηση. Λίγοι θεατές στο Στάδιο, δεν ξεπερνούν τα 400 άτομα. 

Ξεκίνησε ο αγώνας

Το ματς σφυρίζει ο Λάμπρου (Εύβοιας), με βοηθούς τους Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) και Πριόνα (Εύβοιας). 4ος διαιτητής είναι ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας).

Οι συνθέσεις:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Ζαχαρόπουλος, Γκελγκέρια, Τσιβελεκίδης, Στεργίδης, Κωνσταντινόπουλος, Καντούτσης, Τζόκιτς, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς, Αλεξόπουλος.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Καραγκιωλίδης, Αναστασόπουλος, Χιτζίδης, Σέχου, Μάγκας, Σμίλτος, Σκόνδρας, Βογιατζής, Κατσικοκέρης, Μηνάς, Αποστολόπουλος.

Στον πάγκο για την Καλαμάτα κάθονται οι Μάκος, Κασβιρόπουλος, Γεωργόπουλος, Πάντος, Μπάμπης, Τσαλταπασίδης, Ράκιτς.

Για την Ιεράπετρα οι αναπληρωματικοί είναι οι: Βένκο, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος, Τζελελής, Ανυφαντάκης, Μέμος και Μπάμπης.