Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 19:14

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-1: Ηττα μετά από δυόμιση μήνες και πτώση από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

 

Η Αβία (φωτό) έγινε χθες η δεύτερη ομάδα που υποχρεώνει σε ήττα την εκπληκτική ομάδα της Κορώνης! Η ομάδα του Κάμπου εκμεταλλευόμενη για μια ακόμη φορά την έδρα της νίκησε με 2-1 τον Ακρίτα Κορώνης και τον έριξε από την κορυφή της Α’ τοπικής, εκεί όπου επανήλθαν ο Απόλλωνας με τον Πάμισο!

Στο +7 από τη
ζώνη η Αβία!

Ηταν η τέταρτη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Διονύση Πουλή που αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο γκολκίπερ Μπεκιάρης που απέκρουσε πέναλτι του Κουτσουμπού στο 93’ και χάρισε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του!
Από την άλλη η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη έχασε μετά από δυόμιση σχεδόν μήνες και συγκεκριμένα από τις 12 Οκτωβρίου και το 0-2 από το Καλό Νερό!
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μακριά από την έδρα της για την Κορώνη που έτρεχε ένα αήττητο σερί 7 νικών και 2 ισοπαλιών!
Ετσι οι νεοφώτιστοι έπεσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και είναι
στο -2 από Απόλλωνα και Πάμισο.
Η Αβία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε λόγω τιμωριών...

Ολα έγιναν στο
β’ ημίχρονο

Στο 10’ ο Θ. Καρδάσης εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Σταθά να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 19’ το δυνατό σουτ του Δ. Κορμπή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σταθάς.
Στο 35’ η Κορώνη απείλησε με τον Παλιά να βρίσκει τον Μάραντο που πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Νέα χαμένη ευκαιρία στο 36’ για τους γηπεδούχους με τον Κ. Κορμπή να κάνει ατομική ενέργεια από αριστερά και να δίνει στον Γεωργαντά που σούταρε σύριζα άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 42’ με το σουτ του Τσουλάκου να κοντράρει και να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή ο Σταθάς.
Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 52’με το σουτ του Γεωργιόπουλου να μπλοκάρει ο Μπεκιάρης.

Με πέναλτι το
1-0 ο Κ. Κορμπής

Στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Διονύση Πουλή άνοιξε το σκορ όταν ο
Κ. Καρδάσης στην αντεπίθεση έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μπίζου και ο κ. Κουτσαναστάσης έδωσε πέναλτι.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κ. Κορμπής γράφοντας το 1-0.

Αμεση απάντηση με Μουτζούρη

Η απάντηση όμως της Κορώνης ήταν άμεση μιας και στο 60’ μετά από δυνατό πλάγιο του Παλιά ο Μουτζούρης με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.
Το ματς είχε ξέφρενο ρυθμό στο β’ μέρος με την Αβία να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 61’ όταν η κεφαλιά του Κ. Κορμπή μετά από σέντρα του Γεωργαντά απέκρουσε ο Σταθάς, ενώ στο 62’ η Κορώνη έγινε απειλητική με το φάουλ του Κουτσουμπού να διώχνει σε κόρνερ ο Μπεκιάρης.

Αποβολή Καπινιάρη στο 82’,
γκολ Π. Καρδάση στο 88’

Στο 82’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καπινιάρη με 2η κίτρινη κάρτα.
Η Αβία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο 88’ όταν μετά από ένα γέμισμα ο Χοτζόλι έκανε λάθος γύρισμα και ο Π. Καρδάσης με πλασέ έγραψε το 2-1. Ο Ακρίτας έστω και με παίκτη λιγότερο πίεσε για την ισοφάριση και στο 93’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κουτσουμπού από αμυντικό της Αβίας.
Ο Κουτσουμπός ανέλαβε να το εκτελέσει όμως νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Μπεκιάρη που κράτησε το 2-1!
Το ματς σφύριξε ο Κουτσαναστάσης και βοηθοί ήταν οι Μπουρίκας και Γάκης.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης, Αλντέσκου, Π. Καρδάσης, Γ. Καρδάσης, Τζανετέας, Τσουλάκος, Κ. Κορμπής, Γεωργαντάς, Κωνσταντόπουλος,
Δ. Κορμπής (93’ Μπαχράμης), Θ. Καρδάσης.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σταθάς, Παναγιωτόπουλος (74’ Σταμάτης), Μπίζος, Κουτσουμπός, Χοτζόλι, Καπινιάρης, Μουτζούρης, Γεωργιόπουλος (83’ Σαρελλάς), Μάραντος, Παλιάς, Διακουμής.