Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 17:25

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Πάλι πρώτος με οδηγό τον Κουντάνη!

Γράφτηκε από τον


Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας που επιβλήθηκε με 2-0 του Εθνικού Μελιγαλά και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2019, μιας και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον Πάμισο), εκμεταλλευόμενος την ήττα της Κορώνης στον Κάμπο.

Η καλαματιανή ομάδα παραμένει η μοναδική αήττητη μετά από 13 αγωνιστικές στην Α’ τοπική, ενώ εντός έδρας έχει εξαιρετικές επιδόσεις... Συγκεκριμένα στο γήπεδο του Ασπροχώματος ο Απόλλωνας μετρά πέντε νίκες και μία λευκή ισοπαλία με τον Πάμισο.
Στο σαββατιάτικο παιχνίδι η λύση για το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα κακό πρώτο μέρος. Μεγάλος πρωταγωνιστής των “ασπρόμαυρων” ήταν ο Ηλίας Κουντάνης που σημείωσε και τα δύο γκολ, ένα με κεφαλιά και ένα με πλασέ, μέσα σε 18 λεπτά. Ο Κουντάνης ουσιαστικά κάλυψε το κενό του πρώτου σκόρερ του Απόλλωνα Βασίλη Δαλκαφούκη που απουσίαζε προχθές λόγω τραυματισμού.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά πάλεψε όσο μπορούσε, αγωνιζόμενος για ένα ακόμη ματς δίχως τον Δημήτρη Κουρούπη, όμως δεν άντεξε πάνω από μία ώρα. Ετσι έφυγε ηττημένος από το γήπεδο μετά από τέσσερις αγωνιστικές, όπου αγνοούσε την ήττα και παραμένει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ανούσιο το πρώτο μέρος
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Εθνικού.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 28’ όταν μετά από σέντρα από δεξιά του Κακαλή και φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Χαραλαμπόπουλος έδιωξε με το κεφάλι λίγο πριν τη γραμμή.
Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει μια φλύαρη υπεροχή και να γυρίζει την μπάλα γύρω από την περιοχή του Λίβα.
Στο 44’ ο Δασκαλάκης έκανε το γέμισμα και ο προωθημένος Κακαλής πήρε την κεφαλιά, όμως ο Λίβας σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Δοκάρι στο 50’ με Κουντάνη
Μετά τις φωνές του Τάκη Σακελλαρόπουλου στην ανάπαυλα, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έκλεισαν τον Εθνικό στα καρέ του. Στο 50’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Κουντάνη απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα ο Λίβας, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σπανού να εκτελέσει ένα φάουλ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Εθνικός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 57’ ο Φέστας έκλεψε από τον Κουντάνη, αλλά αντί να προχωρήσει προτίμησε να σουτάρει βιαστικά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Πάνου Πολίμου έχασε κλασική ευκαιρία, όταν σε αντεπίθεση ο Ρουμελιώτης άλλαξε παιχνίδι για τον Λάγιο που έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 60’ άνοιξε το σκορ
Με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα ο Απόλλωνας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα... Ο Παπαθεοδώρου έβγαλε μια ωραία σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κουντάνης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 68’ αποχώρησε τραυματίας με πόνους στο γόνατο ο Στέλιος Σπανός και στο στρατόπεδο του Απόλλωνα υπήρξε ανησυχία για το μέγεθος του τραυματισμού....
Ωραίος συνδυασμός και 2-0 στο 77’
Στο 77’ η καλαματιανή ομάδα έκανε δύο τα τέρματα της όταν οι Κουντάνης και Μανωλόπουλος έπαιξαν ωραία το 1-2 και ο πρώτος με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0. Το γκολ αυτό ήταν η... χαριστική βολή για τον Εθνικό που παρότι πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η μοναδική καλή στιγμή που είχαν οι “κυανόλευκοι” ήταν στο 81’ όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καρατζούλια, ο προωθημένος Χαραλαμπόπουλος έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Αράπη και Μπασιλάρη.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Περιβολάρης, Καραχάλιος, Δασκαλάκης, Κουντάνης, Παπαθεοδώρου (89’ Μπαρδόσι), Σπανός (68’ λ. τρ. Μανωλόπουλος), Βασιλόπουλος (86’ Καρύδης), Παναγάκης (80’ Καραβίτης), Μπάκας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας (87’ Γιακουμής), Ντεμίρι (78’ Καλογερόπουλος), Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Μακρής, Σεμούρι, Ρουμελιώτης (82’ Καλύβας), Καρατζούλιας, Φέστας, Λάγιος, Λυμπερόπουλος (78’ Διακουμάκος).