Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 15:35

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2-3: Η κατρακύλα συνεχίστηκε...

Γράφτηκε από τον

 

Η κατρακύλα της Καλαμάτας δεν έχει σταματημό το τελευταίο δίμηνο στη Football League, μιας και χθες υπέστη μια ακόμη ήττα στο Δημοτικό Στάδιο από την Ιεράπετρα με σκορ 3-2! Αυτή ήταν η 8η ήττα της στα 9 τελευταία παιχνίδια (έχει και μια ισοπαλία με Ασπρόπυργο) με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Θεσπρωτό!


Η ομάδα που στις 19 Οκτωβρίου νικούσε με 1-0 τον Ιωνικό και ήταν μόνη στην κορυφή, είναι πλέον ουραγός της Football League μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό!

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι...

Μια ομάδα με φανερά αγωνιστικά κενά, με έλλειμμα ψυχολογίας, παίκτες απείθαρχοι και με μια διοίκηση και τεχνικό τιμ σε σύγχυση, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να έχει καταγράψει ίσως το χειρότερο σερί ηττών στην ιστορία της “Μαύρης Θύελλας”!
Ούτε η επιστροφή του Βασίλη Βούζα στον πάγκο των “ασπρόμαυρων” μπόρεσε να τους δώσει το κάτι παραπάνω και πλέον θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τον Ιανουάριο για να μπορέσει η τοπική μας ομάδα να σώσει την παρτίδα και να μην γνωρίσει έναν ακόμη ντροπιαστικό υποβιβασμό!
Οσον αφορά το χθεσινό ματς η Καλαμάτα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο
σκορ από ένα τραγικό λάθος του Κασωτάκη και ένα ωραίο τελείωμα του Αποστολόπουλου. Ομως έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει στα μέσα του α’ ημιχρόνου με πέναλτι του Οσμάναγκιτς που κέρδισε έξυπνα ο Βουκμίροβιτς
Μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν ικανοί για την ανατροπή...
Ομως στο β’ μέρος μπήκαν και πάλι νωθρά στο γήπεδο (παρά την είσοδο του Ράκιτς αντί του αρνητικού και πάλι Τζόκιτς) και το πλήρωσαν δεχόμενοι ένα τυχερό γκολ στο 57’ από καραμπόλα.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Βουκμίροβιτς ενεργώντας απερίσκεπτα χτύπησε με αγκωνιά τον Μηνά και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για μισή ώρα!
Στο 70’ η κρητική ομάδα έβαλε ένα πανέμορφο γκολ με ωραίο σουτ του Βογιατζή και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.
Στο τελευταίο τέταρτο αν και με παίκτη λιγότερο η “Μαύρη Θύελλα” έβγαλε αντίδραση και αφού μείωσε σε 2-3 με ένα υπέροχο γκολ του Κωνσταντινόπουλου, προσπάθησε να κάνει ότι και με τον Ασπρόπυργο πριν λίγες εβδομάδες (το 0-2, έγινε 2-2 με 10 παίκτες), αλλά δεν τα κατάφερε.

Από τραγικό λάθος
το 0-1 στο 8’

Ο αγώνας ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και περίπου 400 θεατές να είναι με ομπρέλες στις κερκίδες. Μόλις στο 8’ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, από ένα σοβαρό λάθος του Κασωτάκη... Ο Μηνάς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο γκολκίπερ της Καλαμάτας δεν έκανε καλή απόκρουση και ο Αποστολόπουλος με πλασέ στην κίνηση έγραψε σε κενή εστία το 0-1.
Ηταν ένα κακό ξεκίνημα για την "Μαύρη Θύελλα" που βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς να κυνηγά το σκορ και με την ψυχολογία να είναι εις βάρος της. Μετά το εικοσάλεπτο η τοπική μας ομάδα ανέβασε στροφές και με τον Στεργίδη να είναι δραστήριος από δεξιά δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Ιεράπετρας.
Ισοφάριση στο 25’ με πέναλτι του Οσμάναγκιτς
Στο 25’ μετά από φάση διαρκείας, ο Μηνάς έπεσε άτσαλα πάνω στον Βουκμίροβιτς που έβαλε έξυπνα το σώμα του και κέρδισε το πέναλτι. Ο Οσμάναγκιτς έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και ισοφάρισε σε 1-1. Η Καλαμάτα πήρε τα πάνω της μετά την ισοφάριση και πίεσε και για δεύτερο γκολ! Στο 29' ο Οσμάναγκιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αλεξόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Καλή στιγμή είχαν και οι φιλοξενούμενοι στο 33’, με τον Αποστολόπουλο να φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά πιεζόμενος από τον Καντούτση, πλάσαρε αδύναμα και ο Κασωτάκης μπλόκαρε.
Δεν βοήθησε η είσοδος του Ράκιτς
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βασίλης Βούζας έβαλε στο ματς τον Ράκιτς αντί του Τζόκιτς, που σε ένα ακόμη ματς δεν ξέφυγε από την μετριότητα. Ηταν μια κίνηση του έμπειρου κόουτς να "γεμίσει" την περιοχή της Ιεράπετρας με έναν δεύτερο φορ, μαζί με τον Αλεξόπουλο και παράλληλα άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ομως στην πράξη αυτή η κίνηση δεν βοήθησε με την Καλαμάτα να μπαίνει νωθρά και δίχως πάθος στο β’ ημίχρονο. Η ομάδα του Τίμου Καβακά πήρε τα ηνία και άγγιξε το γκολ στο 47’... Ο Καντούτσης έκανε λάθος πάσα και μετά από κόντρα η μπάλα πήγε στον Κατσικοκέρη που ήταν τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά ο Κασωτάκης απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια! Η κρητική ομάδα κέρδισε αρκετά κόρνερ και σε ένα από αυτά έγινε η... ζημιά.
Από... καραμπόλα το 1-2 στο 57’
Ηταν το 57’ όταν ύστερα από κόρνερ του Χιτζίδη και μετά από κόντρες σε Σέχου και Ράκιτς, η μπάλα από το κεφάλι του δεύτερου κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.
Αποβλήθηκε στο 63’ ο Βουκμίροβιτς
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 63’ ο Βουκμίροβιτς αποβλήθηκε από τον κ. Λάμπρου με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά στον Μηνά και η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες! Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα και στο 70’ η Ιεράπετρα έκανε το 1-3...
Ομορφα γκολ από Βογιατζή και Κωνσταντινόπουλο
Ο Μηνάς από δεξιά συνεργάστηκε με τον Σκόνδρα και έστρωσε στον Βογιατζή που με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής "κρέμασε" τον Κασωτάκη για το 1-3. Με δύο γκολ διαφορά και με παίκτη λιγότερο η “Μαύρη Θύελλα” δεν τα παράτησε και μείωσε το σκορ σε 2-3 στο 82’ με φοβερό σουτ του Κωνσταντινόπουλου έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Στα λεπτά που απέμειναν οι “ασπρόμαυροι” έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσουν και να αποφύγουν μία ακόμη εντός έδρας ήττα, αλλά παρά τις αρκετές στατικές φάσεις που κέρδισαν δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καραγκιωλίδη.
Το ματς σφύριξε ο Λάμπρου (Εύβοιας) και βοηθοί ήταν οι Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) και Πριόνας (Εύβοιας). Εκτός από την κόκκινη στον Βουκμίροβιτς, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Στεργίδης, Οσμάναγκιτς, Αλεξόπουλος, Ράκιτς, Μάγκας, Χιτζίδης, Μέμος, Καραγκιωλίδης και Σμίλτος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Ζαχαρόπουλος, Γκελγκέρια, Τσιβελεκίδης, Στεργίδης, Κωνσταντινόπουλος, Καντούτσης, Τζόκιτς (46’ Ράκιτς), Οσμάναγκιτς (71’ Μάκος 76’ λ. τρ. Μπάμπης), Βουκμίροβιτς, Αλεξόπουλος.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Καραγκιoλίδης, Αναστασόπουλος, Χιτζίδης, Σέχου, Μάγκας, Σμίλτος, Σκόνδρας, Βογιατζής, Κατσικοκέρης, Μηνάς (74’ Μέμος 88’ Μπάμπης), Αποστολόπουλος (81’ Παπαδόπουλος).