Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2019 14:12

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αλλάζει πρόσωπο για να σώσει την... παρτίδα

Γράφτηκε από τον


Πιο κάτω δεν... έχει για την Καλαμάτα. Η “Μαύρη Θύελλα” έχασε το μεσημέρι της Κυριακής και από την Ιεράπετρα (2-3) και είναι πλέον ουραγός στη Football League, τρέχοντας ένα από τα χειρότερα σερί στην ιστορία της, με οχτώ ήττες και μια ισοπαλία στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές.

Η ομάδα που ήταν αήττητη και πρώτη στις 19 Οκτωβρίου χάνει πλέον κάθε αγωνιστική και με μαθηματική ακρίβεια οδεύει στη Γ’ εθνική, αν δεν αλλάξει άμεσα αγωνιστικό πρόσωπο.
Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με έμπειρους παίκτες που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα.
Ηδη οι μηχανές... δουλεύουν στο φουλ ώστε να μη χαθεί χρόνος και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.
Διότι ο σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται αποτυχημένος. Πέρα από τις άστοχες επιλογές παικτών, για την εικόνα της ομάδας σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διοικητική αστάθεια, αλλά και το υπέρμετρο κλίμα αισιοδοξίας. Γιατί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο πήχης των προσδοκιών τοποθετήθηκε πολύ ψηλά. Με την κάθε ευκαιρία, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες, δήλωσαν ότι μόνος στόχος είναι η άνοδος. Το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 10 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, αλλά η συνέχεια δεν ήτα ανάλογη, μιας και η Καλαμάτα δεν είχε το ρόστερ για να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Βασίλης Βούζας, που επέστρεψε στον πάγκο, το παραδέχτηκε άλλωστε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για άνοδο το καλοκαίρι.
Ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και για να επιτευχθεί είναι επιβεβλημένη η μεταγραφική ενίσχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξει ριζικά το ρόστερ, καθώς αρκετοί παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και θα αποχωρήσουν. Στον αντίποδα έχουν ήδη ανακοινωθεί οι Ηλιόπουλος (επιθετικός), Πανάγου (μεσοαμυντικός) και μένουν τα τυπικά για τον έμπειρο αμυντικό Θοδωρή Τριποτσέρη, ενώ αναμένονται μετά τις γιορτές και 2-3 ξένοι μεσοεπιθετικοί.
Κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον των Σέρβων παικτών που αγωνίζεται στην Καλαμάτα είναι... αβέβαιο, όπως και αρκετών Ελλήνων ποδοσφαιριστών.
Αγωνιστικά, οι παίκτες έχουν από χθες τετραήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στο γήπεδο την Παρασκευή.


Στις 3 μ.μ. με Ολυμπιακό

Στις 3 το μεσημέρι και όχι στις 7.30 μ.μ., όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί το ματς της Καλαμάτας με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Η αλλαγή ώρας γίνεται προφανώς για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους προβολείς του Δημοτικού Σταδίου που δεν φαίνεται να είναι κατάλληλοι για ένα τόσο “λαμπερό” ματς στο κύπελλο Ελλάδας.