Κυριακή, 29 Δεκέμβριος 2019 11:50

ΠΑΜΙΣΟΣ: “Δεν είναι πρωταρχικός στόχος το πρωτάθλημα”, λέει ο Καλόμαλος

Γράφτηκε από τον


Από από την περασμένη Κυριακή και μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, ο Πάμισος βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον Απόλλωνα).

Οι νησιώτες παρά την βαθμολογική τους θέση δεν ασχολούνται με αυτό το γεγονός αλλά εκείνο που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μείνουν σταθεροί στην υλοποίηση του στόχου που έθεσαν στο ξεκίνημα της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν. Αυτός ο στόχος δεν είναι άλλος από το χτίσιμο μιας ομάδας η οποία να απαρτίζεται κυρίως από δικά της παιδιά, τα οποία να προέρχονται τόσο από την Ακαδημία Παμίσου, την πόλη της Μεσσήνης, αλλά και τη γύρω περιοχή και από εκεί και μετά να θέτουν και μεγαλύτερους στόχους. Ηδη κάποια από τα στοιχεία που θέλουν οι παράγοντες της ομάδας, φαίνονται μέσα από τα παιχνίδια και προσπαθούν να στηρίξουν το έργο του προπονητή Γιώργου Καλόμαλου ώστε το πλάνο να αρχίσει σιγά-σιγά να υλοποιείται και να γίνεται πράξη.
Οπως προαναφέραμε, ο Πάμισος έπιασε κορυφή, όμως αυτό το έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα, όπως φαίνεται και μέσα από τις δηλώσεις του προπονητή Γιώργου Καλόμαλου. Σε ερώτηση, αν με την έως τώρα πορεία της ομάδας, σαν μπαίνουν σκέψεις για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και αυτό δεν ήταν ο αρχικός σας στόχος, απάντησε:
“Εμείς συνεχίζουμε με τους ίδιους στόχους που έχουμε θέσει από το καλοκαίρι. Δεν είναι πρωταρχικός στόχος το πρωτάθλημα. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας που να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Να παίζουμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι με τον δικό μας τρόπο”.
Στην επόμενη ερώτηση για το αν περίμενε ότι μετά από 13 αγωνιστικές ο Πάμισος θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ο νεαρός προπονητής ανέφερε: “Πιστεύω πως έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο. Υπάρχει υγεία στην ομάδα και αυτό φαίνεται. Το ότι είμαστε πρώτοι είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ποδοσφαιριστές που αγαπάνε αυτό που κάνουν και το ευχαριστιούνται. Ευχαριστιούνται το ότι μπορούν να πρωταγωνιστούν παίζοντας με τον δικό μας τρόπο. Δεν έχει σημασία εάν το περιμέναμε, σημασία έχει ότι δουλεύουμε γι’ αυτό και αυτό βγαίνει”.
Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Ιανουάριο και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπου οι ομάδες προσπαθούν να ενισχύσουν το δυναμικό τους με κάποιες απαραίτητες προσθήκες. Ζητήσαμε από τον κ. Καλόμαλο να μας πει αν θα περιμένουμε αλλαγές σε ότι αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικό της ομάδας, όπου σημείωσε ότι: “Θα συζητήσουμε με την ομάδα για τυχόν προσθήκες, αλλά το σημαντικό είναι ότι αξίζουν πολλά αυτά τα παιδιά που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή την ομάδα”. Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες ζητήσαμε να μας κάνει ένα σχόλιο από την εκτός έδρας νίκη, επί του Τσικλητήρα Πύλου, για το οποίο ανέφερε: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με την Πύλο και έπρεπε να το έχουμε τελειώσει νωρίτερα”. Λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, δόθηκε τριήμερο ρεπό (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με την Κ17 της Καλαμάτας στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Μοίρασε δώρα και
είδη πρώτης ανάγκης

Τη στήριξη του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη έδειξε ο Πάμισος, τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία παραγόντων και παικτών επισκέφθηκε συνανθρώπους μας και προσέφεραν πέρα από τα δώρα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετικά ανακοίνωση, στο επίσημο σάιτ του συλλόγου της Μεσσήνης. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Θέλοντας να μην λείψει ούτε κι αυτή τη χρονιά από το πνεύμα των Χριστουγέννων, ο ιστορικός σύλλογος, Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ποδοσφαιριστές της ομάδας επισκέφθηκαν συνανθρώπους μας που αυτές τις ημέρες, μας θέλουν ακόμα πιο πολύ κοντά, προσφέροντας τους συμβολικά δώρα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά πολύ περισσότερο σφίγγοντας τους το χέρι, ευχόμενοι για τις Αγιες αυτές ημέρες και υποσχόμενοι ότι θα προσπαθήσουν να είναι δίπλα τους όσο πιο πολύ μπορούν”.