Κυριακή, 29 Δεκέμβριος 2019 13:15

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ 16: Εβδομη νίκη για την Καλαμάτα 2-0 την Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον


Με γκολ που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα κέρδισε, το περασμένο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στην Κυπαρισσία, την τοπική ομάδα με 2-0.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ16 που διοργανώνει η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Οι νικητές πήραν το τρίποντο με γκολ που σημείωσαν, το πρώτο σχεδόν με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και το δεύτερο ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ετσι έφτασαν τις 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Φάσεις - γκολ

Στο 3’ μπροστινή μπαλιά του Γουρνά στον Μουζάκη αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασόπουλο έκανε το πλασέ για να αποκρούσει αρχικά ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας, διώχνοντας την μπάλα πλάγια εκεί που κινήθηκε ο Μενέγος, ο οποίος την γύρισε στον Μουζάκη, που σούταρε αμέσως και ο Μπαριαμάι σχεδόν πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτηρία με τα πόδια. Στο 12’ φάουλ του Μπαριαμάι από πλάγια θέση μπλόκαρε άνετα ο Τσιφτσής. Στο 42’ ο Ρούπας εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο α’ δοκάρι, εκεί που φάνηκε πως θα μπλοκάρει ο Αθανασόπουλος, όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1.. Στο 56’ ο Γουρνάς ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή απέφυγε έναν αντίπαλο του και από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Αθανασόπουλος που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 64’ σουτ του Μάτσι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής σχεδόν, μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος. Στο 68’ ο ρούπας με εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο β’ δοκάρι, ο Ψαρέας στην πορεία της μπάλας με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μουζάκης έκανε το κοντινό σουτ για να αποκρούσουν οι αμυντικοί, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο, που προσπάθησε με κεφαλιά να σκοράρει όμως και πάλι απέκρουσαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή σχεδόν και η μπάλα πήγε πλάγια εκεί που ήταν ο Ρούπας, ο οποίος σούταρε χωρίς καθυστέρηση αλλά και πάλι οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ρούπας στο β’ δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Σκοπέτος, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από την απέναντι γωνία. Στο 72’ σουτ του Γουρνά από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής ο Αθανασόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια. Στο 74’ ο Μουζάκης με κεφάλια έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Σάλα με ατομική ενέργεια έφτασε στην αντίπαλη περιοχή έκανε τη σέντρα στο πέναλτι σχεδόν για τον Μάτσι, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ αρκετά μέτρα από το κάθετο δοκάρι. Στο 77’ σουτ του Ρούπα σουτ μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Αθανασόπουλος. Στο 78’ σουτ του Μάτσι από τη γραμμή σχεδόν της περιοχής, εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι ο Αθανασόπουλος και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Μουζάκη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας. Στο 80’ ο Σάλα με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά, ο Γουρναάς με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος αλλά έξω από τη γραμμή του τέρματος, όπως έδειξε και ο διαιτητής Αντωνόπουλος και δευτερόλεπτα μετά ο Μουζάκης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Σταθόπουλος, Ι. Βλάχος (61’ Κύρκος), Καλής, Βασιλόπουλος, Ράμα, Β. Νικολόπουλος, Κατσίρος (41’ Αντωνόπουλος), Θεοδωρόπουλος, Μπαριαμάι, Λυμπερόπουλος (50’ Ν. Νικολόπουλος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Παπαγεωργακόπουλος, Κοτσιλιέρης (41’ λ. τρ. Ρούπας), Σκοπέτος, Παυλής, Γουρνάς. Ευθ. Βλάχος, Μουζάκης, Μένεγος (61’ Σάλα), Ψαρρέας.