Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2019 14:36

Ενισχύεται με στόχο τον τίτλο ο Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον

 

Αντεπίθεση με στόχο να πάρει την πρώτη θέση και να κατακτήσει τον τίτλο θα επιδιώξει ο Πανθουριακός με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Με την έλευση του Αντώνη Μαυρέα, που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, ο Πανθουριακός, βελτιώθηκε σημαντικά και μέχρι πριν λίγο καιρό διατηρούσε ένα σημαντικό σερί, καθώς ήταν μία από τις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά η μοναδική που δεν είχε δεχτεί γκολ. Η πορεία της ομάδας ήταν τέτοια που με τη ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής βρέθηκε στην 4η θέση και τρεις πόντους πίσω από τους δύο πρωτοπόρους Απόλλωνα και Πάμισο.

Το πλάνα για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου είναι η ενίσχυση της ομάδας σε όλες τις θέσεις, πλην αυτής του τερματοφύλακα, που θα την κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστική έτσι ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο, που είναι και ο βασικός στόχος. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να αποχωρήσει κάποιος παίκτης και όλοι μαζί με τις προσθήκες θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Σε ότι αφορά τους Δημοσθένη Νινιό και Ηλία Μερκούρη, οι δύο παίκτες είναι τιμωρημένοι και όταν λήξη η ποινή τους θα ενταχθούν και πάλι στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε χθες στο “Notosport”, ο προπονητής του Πανθουριακού Αντώνης Μαυρέας.

Ο έμπειρος προπονητής για ακόμη μια φορά τόνισε ότι η ομάδα του έχει στόχο το πρωτάθλημα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Αν και αργήσαμε λίγο στο σχεδιασμό της ομάδας λόγω του ότι ήρθα στον Πανθουριακό λίγο πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος θεωρώ ότι κάναμε πολύ σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς. Οργάνωση, δουλειά μέσα στο γήπεδο, στελέχωση. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, ίσα-ίσα που κατά διαστήματα έπαιξαν και όμορφο ποδόσφαιρο αλλά και υπερέβησαν τον εαυτό τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο αγωνιστικό χώρο, είχαν αγωνιστική πειθαρχία και μεγάλο σεβασμό σε αυτό που έκαναν. Αλλά για να πάρεις πρωτάθλημα χρειάζεται να δουλέψεις περισσότερο, να έχεις οργάνωση, συγκέντρωση και σεβασμό στον αντίπαλο και φυσικά ενίσχυση σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Εχουμε συνειδητοποιήσει όλοι και ξέρουμε πιο είναι το στοιχείο που χρειαζόμαστε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και θα το κάνουμε πράξη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά, στην ομάδα, στη δουλειά και ότι είμαστε μια ομάδα που έχει το στοιχείο του πολεμιστή και αντέχει στην πίεση”.

Για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να διεκδικήσει τον τίτλο, η διοίκηση σε συνεργασία με τον κ. Μαυρέα, έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν την ομάδα, ενώ δεν θα αποχωρήσει κανένας παίκτες. Μιλώντας γι’ αυτό ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε : “Δεν φεύγει κανένας, όλοι έχουν συμφωνία για ένα χρόνο. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ομάδας για να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Θα γίνουν τρεις με τέσσερις περίπου προσθήκες σε όλες τις γραμμές μας, εκτός του τερματοφύλακα”.

Δεν αποχωρεί κανείς

Το τελευταίο διάστημα είναι εκτός ομάδας οι Δημοσθένης Νινιός και Ηλίας Μερκούρης, καθώς έχουν τιμωρηθεί από τη διοίκηση για παραπτώματα. Ο προπονητής του Πανθουριακού απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: “Ο σεβασμός και η πειθαρχία είναι ένα από τα όπλα μας φέτος. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει ο καθένας στο σπίτι του άλλου. Ας κάνουν ότι θέλουν σπίτι τους. Δεν φεύγει κανένας που έχει συμφωνία με την ομάδα. Είναι υπό τιμωρία και δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για να φύγει κάποιος. Οταν τελειώσει η ποινή τους θα γυρίζουν πίσω”.

Στα περισσότερα παιχνίδια, ιδιαίτερα σε αυτά που έδινε εντός έδρας, ο Πανθουριακός παρουσίαζε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μπορεί να είχε κατοχή μπάλας, αλλά και κάποιες φάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως η εικόνα δεν ήταν η επιθυμητή. Αντίθετα από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειχνε πολύ καλά στοιχεία, περισσότερο απειλητικός με πολλά φάσεις, ενώ είχε και τα γκολ. Σχετικά με αυτό το γεγονός ο κ. Μαυρέας μας είπε: “Πράγματι η απόδοση μας στο πρώτο ημίχρονο σε αρκετά παιχνίδια θεωρώ ότι δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Βέβαια σε αυτό παίζε ρόλο και ο αντίπαλος δεν παίζουμε μόνοι μας. Είναι όσο αντέχει ο αντίπαλος γιατί και αυτός μπάλα παίζει. Από εκεί και πέρα έχουμε όντως πολύ καλύτερα δευτέρα ημίχρονα. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή φυσική κατάσταση και φυσικά ασκούμε πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί κυλά ο χρόνος αντίστροφα”.

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Σχετικά με την εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα μετά από την ολοκλήρωση 13 αγωνιστικών, δήλωσε: “Γίνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που θα κυνηγήσουν την πρωτιά, και αυτό μας κάνει να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλα τα επίπεδα δουλειάς και κάποιες προσθήκες σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις για να κόψουμε πρώτοι εμείς το νήμα. Αλλωστε γνωρίζει όλος ο κόσμος της Μεσσηνίας και όχι μόνο τη φιλοσοφία του προέδρου μας Αγαθοκλή Χριστόπουλου, να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Εύχομαι να σωθεί η “Μαύρη Θύελλα”

Στη σύντομη επικοινωνία μας με τον Αντώνη Μαυρέα, δεν παρέλειψε να μιλήσει για την μεγάλη του αγάπη την Καλαμάτα, την οποία έχει υπηρετήσεις ως ποδοσφαιριστής, αλλά και για ένα μικρό διάστημα ως βοηθός προπονητή, δίπλα στον Στέλιο Πούλο. “Με λυπεί ιδιαίτερα και παρά πολύ η πορεία της μεγάλης ομάδας του νομού μας”, σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: “Η Μαύρη Θύελλα, που έχω φορέσει τη φανέλα της για χρόνια είναι για όλους μας κάτι πολύ σημαντικό. Εύχομαι να βρει τις ψυχικές δυνάμεις να ανακάμψει και να σωθεί. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα και να βοηθήσουμε όπως μπορεί ο καθένας, γιατί τώρα μας έχει ανάγκη”.

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, με ευχές για τη νέα χρονιά: “Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, Καλή Χρονιά με υγεία και μόνο Υγεία, γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα”.