Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 14:58

Τίτλο και γήπεδο θέλει το 2020 ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Η διεκδίκηση του τίτλου στην Α’ τοπική και η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου είναι οι προτεραιότητες που έχουν βάλει στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα δουλεύει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο εδώ και τρία χρόνια και το πλάνο αυτό περιλαμβάνει και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Απόλλωνας μετά από πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, όπου μετά από 13 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον Πάμισο), ενώ είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη καθώς έχει 8 νίκες και 5 ισοπαλίες. Σίγουρα ένα ρεκόρ για την Καλαματιανή ομάδα, που τις δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την αποπεράτωση του, μιας και ο χώρος έχει διαμορφωθεί, υπάρχει ήδη η κερκίδα και πρέπει να γίνει οι απαραίτητες εργασίες για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το δικό του “σπίτι” ο ιστορικός σύλλογος της Καλαμάτας.

"Να μην γίνουμε ομάδα φωτοβολίδα"

Σχετικά με τα παραπάνω, ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος δήλωσε στο “Notosport”: “Ετσι όπως δομήθηκε η ομάδα το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε ένα δυνατό σύνολο για τα δεδομένα της Α’ τοπικής παρά τις μεγάλες απώλειες όπως ήταν αυτή του Βαγγέλη Αλεξόπουλου. Στην πορεία φάνηκε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο της Α’ τοπικής, βάση της εικόνας που έχουμε μέχρι τώρα. Η επόμενη ημέρα είναι συνυφασμένη με την αποπεράτωση του γηπέδου. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και δεν θέλουμε να γίνουμε ομάδα φωτοβολίδα. Το προσεχές διάστημα από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποπεράτωση του γηπέδου. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κατακτήσουμε τον τίτλο”.

Μανωλόπουλος και μία μεταγραφή

Αγωνιστικά η ομάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, η επιστροφή του Δημήτρη Μανωλόπουλου και η ενίσχυση με έναν ακόμη παίκτη, είναι οι δύο κινήσεις που θα γίνουν. Ο Μανωλόπουλος επέστρεψε πρόσφατα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Οσο για τη μία μεταγραφή, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Για αυτό το θέμα, ο Π. Σακελλαρόπουλος ανέφερε: “Η πιο σημαντική ενίσχυση ήρθε εκ των έσω και είναι η επιστροφή του Δημήτρη Μανωλόπουλου, η απουσία του οποίου μας κόστισε πολύ την προηγούμενη χρονιά. Θα κινηθούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα σε μία θέση, χωρίς να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν έχουμε ανάγκη ενίσχυσης”.

"Δεν είναι ποιοτικό το πρωτάθλημα"

Σε ερώτηση μας για την εικόνα που έχει από το φετινό πρωτάθλημα μετά από 13 αγωνιστικές ο προπονητής του Απόλλωνα μας είπε: “Το πρωτάθλημα δεν είναι ποιοτικό, δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα και η πλειοψηφία των ομάδων δείχνει πως στέκονται σε αμυντικούς προσανατολισμούς. Για την διεκδίκηση του τίτλου θα αγωνιστούν οι ομάδες της πρώτης 6άδας μαζί με την Κυπαρισσία, η οποία έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέμβει στα πράγματα”.

Σε πιο εντατικούς ρυθμούς αναμένεται να μπει ο Απόλλωνας μετά την Πρωτοχρονιάς, αφού τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες. Αναφερόμενος σε αυτό ο κ. Σακελλαρόπουλος σημείωσε: “Είχαμε ανάγκη ξεκούρασης πνευματικής κυρίως και γι’ αυτό στην διάρκεια των Χριστουγέννων δεν έγιναν πολλές προπονήσεις. Ομως από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε πιο εντατικό πρόγραμμα. Εχουμε προγραμματίσει να κάνουμε κάποια φιλικά για να είμαστε έτοιμοι όταν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα”.