Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 00:44

Ξέσπασε (1-4) στον Εργοτέλη ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Τα δεκατέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Παγκρήτιο ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό προκειμένου να πετύχει την 26η νίκη του στο πρωτάθλημα με 4-1 κόντρα στον Εργοτέλη, με τον Νέλσον Βαλντέζ να μη συγχωρεί τις παιδικές αντιδράσεις της άμυνας και να προλαβαίνει να σημειώσει χατ τρικ!

 

Έτσι, το ματς τελείωσε… πριν καν αρχίσει και οι πρωταθλητές, που έφτασαν τους 80 βαθμούς, άφησαν πίσω τους τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ολοκλήρωσαν τις φετινές υποχρεώσεις τους επί κρητικού εδάφους με την τρίτη τεσσάρα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αφού είχαν προηγηθεί αυτές επί του Πλατανιά και του ΟΦΗ.

 

Ο Κάμπελ με πέναλτι στο 32’ έβαλε από νωρίς το… κερασάκι στην τούρτα, ενώ στην επανάληψη οι Πειραιώτες κατέβασαν ταχύτητα, ο Εργοτέλης μείωσε με τον «ερυθρόλευκο» Ιμπραΐμ, που αγωνίζεται ως δανεικός στους Ηρακλειώτες, και υπό το βλέμμα του προέδρου των Πειραιωτών Βαγγέλη Μαρινάκη, που βρέθηκε στις εξέδρες του Παγκρήτιου, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

 

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε στους 35 και ισόβαθμη με την Ξάνθη στη 12η θέση, χωρίς να αγχώνεται ιδιαίτερα για την παραμονή της, καθώς βρίσκεται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό… αγριεμένο και καταιγιστικό, με τους πρωταθλητές να «καθαρίζουν» το ματς από το 14’ και με τον Νέλσον Βαλντέζ να πετυχαίνει ένα από τα γρηγορότερα χατ τρικ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

 

Αρχικά, ο Παραγουανός φορ εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Τζανακάκη στο 3’, ενώ στο 9’ αξιοποίησε την ασίστ του Σέποβιτς.

 

Στο 14’ ήταν η σειρά του Σάμαρη να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Βαλντέζ και οι Πειραιώτες με συνοπτικές διαδικασίες «κλείδωσαν» το 26ο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο…

 

Ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 31’ ο Πέρεζ κέρδισε το πέναλτι από τον Τζανακάκη, με τον Κάμπελ να ευστοχεί ένα λεπτό αργότερα και το εφιαλτικό για τους γηπεδούχους πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το βαρύ 0-4.

 

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου φουριόζος, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν την ευκαιρία να μειώσουν με το ωραίο σουτ του Ιμπραΐμ στο 55’.

 

Γενικά, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση οι Ηρακλειώτες, ωστόσο δεν απείλησαν περαιτέρω την εστία του Μέγερι παρά μόνο με μία προσπάθεια του Μπαντιμπανγκά στο 63’ και με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να αντιδρά αποτελεσματικά, με το παιχνίδι να εξελίσσεται διαδικαστικά.

 

Ο Μίτσελ, που γιόρτασε με νίκη τα 51α γενέθλιά του, έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής στο νεαρό Βέργο, που δεν κατάφερε πάντως να κάνει αισθητή την παρουσία του, και το σφύριγμα της λήξης βρήκε άνετο νικητή τον Ολυμπιακό με 4-1.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μήτσιος του Συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τον Αλεξέα του Συνδέσμου Μεσσηνίας και τον Κουλά του Συνδέσμου Ξάνθης.

 

Κίτρινες: 69’ Σαρρής - 66’ Παπάζογλου.

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία (46’ Σαρρής), Αζίζ, Αντελέγιε, Καρντόσο (46’ Κοζορώνης), Χαντί, Μπουχαλάκης, Ιμπραΐμ, Μονακέλο (71’ Διαμαντάκος), Μπαντιμπανγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Μαρκάνο (58’ Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Τόρες, Εντινγκά (46’ Μασάντο), Σάμαρης, Πέρεζ, Βαλντέζ (72’ Βέργος), Κάμπελ, Σέποβιτς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR