Δευτέρα, 06 Ιανουάριος 2020 20:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 0-1: Ασχημο ποδαρικό στο 2020 με νέα ήττα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 0-1: Ασχημο ποδαρικό στο 2020 με νέα ήττα (φωτό)

 

Με το... αριστερό μπήκε στο 2020 η “Μαύρη Θύελλα” που έχασε και από το Αιγάλεω με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και παρέμεινε καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

Τα όνειρα λοιπόν για ένα νέο ξεκίνημα στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς και στην πρεμιέρα του β’ γύρου, πήγαν στο... βρόντο μιας και η Καλαμάτα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και εμφάνισε τις γνωστές τις παθογένειες που την κατατρώγουν εδώ και δυόμιση μήνες. Δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Τσιλιγκίρη, με τον γκολκίπερ Πάντο να φέρει καίρια ευθύνη και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και να “πνίξει” με ασφυκτική πίεση την Αθηναϊκή ομάδα.

9η ήττα στα 10 τελευταία ματς!

Ετσι η τοπική μας ομάδα γνώρισε την 9η ήττα της στα 10 τελευταία ματς (έχει να κερδίσει από τις 19 Οκτωβρίου 1-0 τον Ιωνικό), συνεχίζοντας ίσως το πιο αρνητικό σερί στην ιστορία της και φυσικά κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Και όλα αυτά παρότι στο σαββατιάτικο ματς η Καλαμάτα παρατάχθηκε με πέντε νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα (Πανάγου, Τριποτσέρης, Τόλη, Ηλιόπουλος και Νατσιόπουλος), ενώ αλλαγή μπήκε στο δεύτερο μέρος και ο Πετσίτης. Οι νεοαποκτηθέντες πάντως δεν έδειξαν πολλά πράγματα, η ομάδα έμοιαζε κομμένη στη μέση και ούτε οι αλλαγές του Βασίλη Βούζα βοήθησαν στο δεύτερο μέρος.

Ετσι ήρθε μια ακόμη οδυνηρή ήττα που πίκρανε τους 1300 περίπου φίλους της Μεσσηνιακής ομάδας που πρόσμεναν η αντεπίθεση της να ξεκινήσει από το ντέρμπι με το Αιγάλεω... Μια ομάδα που έχει τον ίδιο πλέον στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, και συν τοις άλλοις μια ενδεχόμενη νίκη θα τόνωνε και την ψυχολογία για τη συνέχεια. Φαίνεται πως τα νέα πρόσωπα θέλουν χρόνο για να “δέσουν” με την ομάδα, αλλά πλέον χρόνος άλλος δεν υπάρχει και κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι “τελικός”. Το μόνο καλό από την 14η αγωνιστική της Football League είναι πως ηττήθηκαν και οι άλλες ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού (Τρίγλια, Θεσπρωτός και Ασπρόπυργος) και η διαφορά από τη 10η θέση που οδηγεί στη σωτηρία, δεν αυξήθηκε.

Με σύστημα 4-2-3-1

Ο Βασίλης Βούζας παρέταξε τους ασπρόμαυρους με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια καθόταν ο Πάντος, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιζαν οι Πανάγου, Καντούτσης, Τριποτσέρης και Κωνσταντινοπουλος. Αμυντικά χαφ οι Ζαχαρόπουλος και Τόλη, δεξί εξτρέμ ο Στεργίδης, αριστερό ο Ηλιόπουλος και ο Νατσιόπουλος πίσω από τον προωθημένο Αλεξόπουλο.

Το γκολ – φάουλ του Τσιλιγκίρη στο 5’ έκρινε το ματς

Το γρήγορο γκολ στο 5’ του Τσιλιγκίρη επηρέασε τους γηπεδούχους που έμοιαζαν να μην έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους και προσπαθούσαν ανορθόδοξα, με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση να γίνουν απειλητικοί. Το Αιγάλεω ήταν πιο επικίνδυνο και με τον Τσιλιγκίρη να κάνει... άνω κάτω την άμυνα της Καλαμάτας από τα αριστερά κυρίως, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Ο Βούζας στο 30' άλλαξε πτέρυγες στους Ηλιόπουλο (πήγε δεξιά) και Στεργίδη (αριστερό χαφ), χωρίς η εικόνα της Καλαμάτα να αλλάξει προς το καλύτερο. Ετσι παρά την εδαφική υπεροχή, οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν την περιοχή του Σικαλιά και δεν είχαν δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, εν αντιθέσει με το Αιγάλεω που έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Τσιλιγκίρη στο 36’.

Δεν άλλαξε η εικόνα με τις αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος ο Βούζας πέρασε στο ματς τον Οσμάναγκιτς αντί του Πανάγου. Ετσι ο Τόλη πήγε δεξί μπακ και ο Σέρβος μέσος στον άξονα. Η Καλαμάτα είχε διάθεση να πιέσει, αλλά δεν είχε τον τρόπο και τα λεπτά περνούσαν με μια ανούσια κατοχή. Τίποτα δεν άλλαξε και με την είσοδο του Ράκιτς στο ματς αντί του Αλεξόπουλου, με τις μεγάλες μπαλιές από την άμυνα, να αποκρούονται εύκολα από τους αμυντικούς του “Σίτι”. Η τοπική μας ομάδα με την είσοδο του Πετσίτη στο ματς αντί του Καντούτση έγινε πιο επιθετική και είχε καλές στιγμές με φάουλ του Νατσιόπουλου και σουτ του Πετσίτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ετσι φτάσαμε στο φινάλε με την τοπική μας ομάδα να γνωρίζει άλλη μια οδυνηρή ήττα και να αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι.

Το φιλμ του αγώνα

5' 0-1 το Αιγάλεω με γκολ του Τσιλιγκίρη. Ο μέσος των φιλοξενούμενων εκτέλεσε ένα φάουλ με καμπύλη δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Πάντο να κάνει λάθος εκτίμηση, αφού η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας!

34' Ατομική ενέργεια από τον Λάμπρου, που έκλεψε την μπάλα, προχώρησε και έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

36' Μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους... Οι Τσιλιγκίρης και Μακρυγιάννης έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

52’ Η Καλαμάτα ζήτησε πέναλτι για χέρι του Λάμπρου μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, αλλά ο κ. Ψυχούλας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

58' Ο Ζαχαρόπουλος με ωραία μπαλιά βρήκε στα αριστερά μέσα στην περιοχή τον Οσμάναγκιτς, αλλά ο δεύτερος έκανε κακή σέντρα - σουτ, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

73' Εκτέλεση φάουλ από τον Νατσιόπουλο, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

77' Ο Τσιλιγκίρης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ελίχθηκε και σούταρε ψηλά άουτ.

81' Μεγάλη φάση για την Καλαμάτα! Εκτέλεση φάουλ από τον Οσμάναγκιτς, μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Πετσίτη που σούταρε με τον Λάμπρου να διώχνει με το κεφάλι ένα μέτρο από τη γραμμή! Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Νατσιόπουλου πέρασε ψηλά άουτ.

88' Κόκκινη κάρτα στον Τσιλιγκίρη (είχε βγει αλλαγή) γιατί προκάλεσε τους φιλάθλους της Καλαμάτας στην Βόρεια εξέδρα και εν συνεχεία ειρωνεύτηκε τον διαιτητή! Αρκετά καθίσματα και μπουκάλια έπεσαν προς το μέρος του από τους οπαδούς της “Μαύρης Θύελλας”.

Διαιτητής ήταν ο Ψυχούλας (Βοιωτίας) και βοηθοί οι Παγουράς (Βοιωτία) και Κύριος (Αρκαδίας). Εκτός από την κόκκινη στον Τσιλιγκίρη, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σπυρόπουλος, Λάμπρου, Τσίτσαρης, Σταματάκης, Παπανικόλας, Στεργίδης, Ράκιτς και Γκότοβος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάντος, Πανάγου (46' Οσμάναγκιτς), Καντούτσης (70’ Πετσίτης), Τριποτσέρης, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Τόλη, Νατσιόπουλος, Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Αλεξόπουλος (60' Ράκιτς).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Συριόπουλος, Σπυρόπουλος, Γκότοβος, Παπανικόλας, Λάμπρου, Τσίτσαρης, Σταματάκης, Τσιλιγκίρης (86’ Τσαφταρίδης), Μακρυγιάννης (84' Μαγκάκης), Φαρινόλα (93’ Κατσικογιάννης).