Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 14:09

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-2: Στην παράταση με 10 παίκτες πήραν την πρόκριση οι “κυανόλευκοι”!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-2: Στην παράταση με 10 παίκτες πήραν την πρόκριση οι “κυανόλευκοι”!

 

Την πρόκριση του στα ημιτελικά το κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε ο Εθνικός Μελιγαλά, που κέρδισε την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, τον Πάμισο με 2-1 στη παράταση.

Ο Εθνικός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κατάφερε παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (4’) κατόρθωσε να αντιδράσει ισοφαρίζοντας αρχικά στο 23’ και στη συνέχεια αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η ομάδα του Μελιγαλά, που από το 84’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπούνα με 2η κίτρινη (η 1η στο 39’) κατάφερε σε μία από τις φάσεις που δημιούργησε στο 110’ να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά και να πάρει την πρόκριση.

Ο Πάμισος πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη αρχικά και στη συνέχεια την πρόκριση, αφού με εξαίρεση το γρήγορο γκολ που σημείωσε στη συνέχεια, παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι παίκτες του, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Οι Νησιώτες, είχαν και απουσίες, αφού δεν αγωνίστηκαν οι Τόσκα Σάρι, Ρονάλντο Αράπι, Στάθης Βλάχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ενώ στο ημίχρονο αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Παπαδόπουλος. Οι απουσίες αυτές δεν αποτελούν δικαιολογία, γιατί όπως προαναφέραμε, ο Πάμισος πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση.

Φάσεις – γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είχαμε το γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 4’ ο Κουλόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Λίβας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας φάνηκε να την μπλοκάρει, όμως του έφυγε από τα χέρια και ο Αγγ. Σαραντόπουλος που ήταν δίπλα με κοντινό πλασέ “έγραψε” το 1-0. Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε τη σέντρα και στη γωνία σχεδόν της μικρής περιοχής ο Λάγιος έκανε το σουτ στην κίνηση για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο Οικονομόπουλος. Στο 23’ ο Λάγιος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Λυμπερόπουλο, αυτός με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα. Ενα λεπτό μετά διαγώνιο σουτ του Ρουμελιώτη από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 29’ κόρνερ του Λάγιου στο πρώτο δοκάρι σχεδόν πετάχτηκε ο Φέστας έκανε την κεφαλιά στην απέναντι γωνία, εκεί πρόλαβε ο Οικονομόπουλος με εντυπωσιακή εκτίναξη και απέκρουσε σωτήρια. Στο 70’ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πάμισος για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Αριστομενόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Χαραλαμπόπουλος προσπάθησε να τη διώξει, όμως δεν την βρήκε όπως ήθελε και βγήκε μπροστινή μπαλιά για τον Σαραντόπουλο, που ήταν κοντά, αυτός μπήκε στην περιοχή και φάτσα με τον Λίβα σούταρε συρτά, με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια. Στο 75’ ο Εθνικός απάντησε με τον Καρατζούλια να σουτάρει έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά βρήκε στην πλάτη του Οικονομόπουλου και πήγαινε προς τα δίχτυα, όμως πρόλαβε ο Κατσιβαρδέας και την απομάκρυνε. Στο 110’ κόρνερ του Κουρούπη στο α’ δοκάρι σχεδόν, η μπάλα πέρασε από δύο παίκτες και ο Χαραλαμπόπουλος που ήταν πίσω τους βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε και την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Αγγ. Σαραντόπουλος (40’ φάουλ, 108’ διαγώνιο σουτ), Μωράκης (2’ καθυστερήσεων κεφαλιά), Ντίσα (63’ κεφαλιά), Λυμπερόπουλος (79’ μακρινό σουτ) και Κουλόπουλος (86’ κεφαλιά).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Σταυρόπουλο, Γαϊτάνη.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας, Φιλόπουλος, Μπορχάν, Μωράκης, Κουλόπουλος, Πολυχρόνης, Αγγ. Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ λ.τρ. Ντίσα), Στασινόπουλος (28’ Τσούκλερης, 111’ Β. Καλογερόπουλος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Φέστας, Ι. Καλογερόπουλος (96' Διακουμάκος), Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Ρουμελιώτης (61’ Κουρούπης), Καρατζούλιας, Λυμπερόπουλος (87’ Καλύβας), Λάγιος, Π.Δ. Σαραντόπουλος.

Ενα λεπτό σιγή

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργου Πούπουζα. Αμέσως μετά ο αρχηγός του Παμίσου Γιάννης Μωράκης μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Βλαχάκη, έδωσαν μια τσάντα με αναμνηστικά της ομάδας στον γιο του Κώστα.

Να σημειωθεί ότι από την οικογένεια Πούπουζα, τρεις γενιές έχουν φορέσει τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου της Μεσσήνης. Ο αείμνηστος Γιώργος Πούπουζας, που προχθές κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ο γιος του Κώστας, που έπαιξε τερματοφύλακας και με τη σειρά ο εγγονός Γιώργος που τώρα σπουδάζει.