Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 16:06

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-2 παρ.: Για πρώτη φορά στα ημιτελικά οι γηπεδούχοι

Γράφτηκε από τον

 

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας, πανηγύρισε την Κυριακή ο Νέος Αρις, παρά την εντός έδρας με 2-1 στην παράταση.

Το γκολ, που σημείωσε ο σχεδόν μόνιμος σκόρερ της ομάδας Παναγιώτης Καραβατάς στις αρχές του δευτέρου μέρους της παράτασης, αποδείχθηκε σημαντικό, αφού ο Νέος Αρις έγινε η πρώτη ομάδα της Α1 τοπικής που προκρίνεται στην ημιτελική φάση. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν νωρίτερα να έχουν σκοράρει, όμως σε δύο από τις πιο καλές στιγμές του, στο 35’ σε σουτ του Τσίκληρα και στο 80’ σε σουτ του Τσιλίκου, αλλά και τις δύο φορές απέκρουσε ο Κατσίποδας.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, στη Μεσσήνη, όπου είχαν χάσει με 2-0 και με την εικόνα που παρουσίασαν στη διάρκεια της αναμέτρησης δικαιούταν να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Ομως με εξαίρεση τα δύο γκολ, δεν μπόρεσαν στις άλλες φάσεις που δημιούργησαν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Χαρακτηριστικές είναι δύο φάσεις, η μία στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους και η άλλη στις αρχές του β’ ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 43’ ο Αλεβίζος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ταχταμπά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 47’ ο Σκαφιδάς βγήκε μόνος απέναντι στον Ταχταμπά και σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό έχουν παράπονα από τη διαιτησία, καθώς σε δύο περιπτώσεις, ο Πλακογιάννης τους αρνήθηκε πέναλτι. Παράπονα έχουν και από τον πρώτο αγώνα από τη διαιτησία, όπως επισήμανε ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής, με δηλώσεις του μετά το ματς, στο “Notosport”: “Και στα δύο παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι. Η ομάδα που έπρεπε να προκριθεί ήμασταν εμείς, αλλά δεν μας το επέτρεψε η διαιτησία”.

Το πρώτο πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 70’ όταν σε φάουλ του Πατσιώτη από πλάγια θέση και κοντά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαστακού. Η δεύτερη ήταν στο 82’ σε ανατροπή του Μπούνα από τον Μπαστακό.

Τα γκολ

 Στο 8’ από σέντρα του Μπούνα, ο Τσώνης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 17’ ο Πατσιώτης με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-2. Στο 109’ ο Καραβατάς με σουτ μείωσε σε 1-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Γεωργαντά και Κασκάνη.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο γιατί στο 119’ ο Δρογγίτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) για αντικανονικό μαρκάρισμα.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ: Ταχταμπάς, Τσιριγώτης (62’ Τσιλίκος), Ασημακόπουλος, Σαρρής, Μπαστακός, Καραβατάς (112’ Μπουζαλάς), Σκαλιώτης, Κυριακούλης, Τσίκληρας (98’ Μαρκόπουλος), Κυριόπουλος (53’ Δρογγίτης), Αναστασόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Μωραγιάννης (λ.τρ. 91’ Χαρμπίλας), Μαυροειδάκος, Κρεμύδας, Δουρούμης, Κουκούτσης (118’ Βλαχάκης), Τσώνης (38’ λ.τρ. Αλεβίζος), Μπούνας, Σκαφιδάς (73’ Κατσιμαγκλής), Πατσιώτης, Παπαβασιλόπουλος.