Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 14:23

Πάλεψε η μαχητική Καλαμάτα, αλλά ηττήθηκε 2-0 από τον ανώτερο Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον
Πάλεψε η μαχητική Καλαμάτα, αλλά ηττήθηκε 2-0 από τον ανώτερο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην Καλαμάτα με 2-0 επί της "Μαύρης Θύελλας" και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Ελλάδας. Μπροστά σε 4500 και πλέον φιλάθλους, διεξήχθη ένας ενδιαφέρων αγώνας, με την "Μαύρη Θύελλα" να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση και να κερδίζει το χειροκρότημα από τους πολυπληθείς φίλους της!

Η ποιότητα όμως του Ολυμπιακού μέτρησε και εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Τα γκολ σημείωσαν ο Ραντζέλοβιτς στο 6' και ο Χριστοδουλόπουλος στο 52'.

Τέλος στον αγώνα, τελικό αποτελέσματα Καλαμάτα - Ολυμπιακός 0-2

93' Ο Κουιρουκίδης πήγε να κλέψει την μπάλα από τον Αλέν, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ πρόλαβε να μπλοκάρει.

Παίζουμε τις καθυστερήσεις στο Δημοτικό Στάδιο...

87' Ο Λοβέρα κουβάλησε την μπάλα και έδωσε στον Γκερέρο που έπιασε το συρτό σουτ εκτός περιοχής, ωραία απόκρουση του Στεφανάκου σε κόρνερ.

Στο 85', παραμένει το Καλαμάτα - Ολυμπιακός 0-2.

Η Καλαμάτα θα επιδιώξει να πετύχει το γκολ της τιμής στα τελευταία 8 λεπτά...

80' Κίτρινη κάρτα στον Μεριά.

79' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του και ο Ολυμπιακός. Ο Μπενζιά εκτός και ο Μπέλιτς στον αγωνιστικό χώρο.

72' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό από τον Πέδρο Μάρτινς. Ο σκόρερ Χριστοδουλόπουλος πέρασε εκτός αγώνα και στη θέση του ο νεαρός Ξενιτίδης.

71' Σουτ του Ραντζέλοβιτς, σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

70' Τρίτη αλλαγή πραγματοποιεί ο Βασίλης Βούζας. Ο Αλεξόπουλος παίρνει τη θέση του Νατσιόπουλου.

Η Καλαμάτα δεν είναι τόσο καλή όσο στο πρώτο ημίχρονο και φαίνεται η διαφορά ποιότητας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος κερδίσει 2-0 χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο. 

67' Σέντρα του δραστήριου Κούτρη από αριστερά, με τη μια το σουτ ο Γκερέρο, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

65' Δεύτερη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Κουιρουκίδης παίρνει τη θέση του Ράκιτς. Επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα για τον Κουιρουκίδη, ο οποίος αγωνίζεται με μάσκα!

Αλλαγες και για τις δύο ομάδες στο 63'... Ο Μάρκοβιτς αντί του Παπαδόπουλου για τον Ολυμπιακό και ο Ζαχαρόπουλος στη θέση του Οσμάναγκιτς για την Καλαμάτα. 

Αδικό αυτό το 0-2 για την εμφάνιση της Καλαμάτας μέχρι τώρα...

Κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντινόπουλο για διαμαρτυρία.

Ο Λοβέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι έκανε με προβολή το 0-2.

52' Γκολ για τον Ολυμπιακό 0-2...

50' Εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στα αριστερά του Μπενζιά, με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.

46' Μεγάλη φάση για την "Μαύρη Θύελλα"! Ο Στεργίδης έστρωσε στον Νατσιόπουλο που έπιασε το σουτ, με τον Αλέν να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ!

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο...

Εξαιρετική εμφάνιση από την "Μαύρη Θύελλα" στο πρώτο ημίχρονο. Η Καλαμάτα όπως και με την Λάρισα, παίζει στα ίσια τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε 2-3 περιπτώσεις. Οι Πειραιώτες έχουν την υπεροχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν κυριαρχήσει και δεν φαίνεται στο χορτάρι πως τις δύο ομάδες τις χωρίζουν δύο κατηγορίες. 

Τέλος στο α' ημίχρονο. Καλαμάτα - Ολυμπιακός 0-1.

43' Σουτ του Στεργίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42' Σουτ από πλάγια θέση του Γκερέρο, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στεφανάκου.

41' Νέα καλή στιγμή για την "Μαύρη Θύελλα" και πάλι από αριστερά... Ο Στεργίδης έδωσε στον Οσμάναγκιτς που σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Παπαδόπουλου.

39' Εκτέλεση φάουλ από τον Λοβέρα, άστοχη κεφαλιά από τον Γκερέρο.

36' Μεγάλη φάση για την Καλαμάτα... Ο Στεργίδης σέντραρε από δεξιά, ο Ράκιτς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι! Απειλεί η "Μαύρη Θύελλα", που δείχνει να μην φοβάται το ματς.

33' Ο Τόλη ανεβαίνει συχνά πυκνά από δεξιά και αφήνει ακάλυπτους χώρους... Στη φάση αυτή ο Κούτρης έκανε μια επέλαση από αριστερά και έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Στεφανάκος μπλόκαρε εύκολα.

Στην κερκίδα των επισήμων ήρθε πριν 1-2 λεπτά ο μεγαλομέτοχος την ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας!

30' Η "Μαύρη Θύελλα" στέκεται αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και με δεδομένο πως δέχθηκε "ψυχρολουσία" στο 6' με το γκολ του Ραντζέλοβιτς. Πολύ καλό και μυαλωμένο παιχνίδι πραγματοποιεί ο Οσμάναγκιτς.

27' Σέντρα του Κούτρη από αριστερά, σουτ από πλάγια θέση ο Γκασπάρ η μπάλα ψηλά άουτ.

25' Ο Ολυμπιακός ελέγχει το παιχνίδι, αλλά δεν έχει άλλη τελική. Η Καλαμάτα έχει ανεβάσει την απόδοση της στα τελευταία 5-6 λεπτά.

15' Καλή φάση για την "Μαύρη Θύελλα"... Σε αντεπίθεση ο Στεργίδης έδωσε κάθετη πάσα στον Ράκιτς που αντί να πλασάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πήγε να περάσει τον Αλέν και κλείστηκε από τους αμυντικούς! Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των ασπρόμαυρων στα καρέ του Αλέν.

Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στη Super League, ενώ η Καλαμάτα είναι ουραγός στη Football League, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν δύο κατηγορίες.

Συμπληρώσαμε 10 λεπτά στον αγώνα με το σκορ να έχει ανοίξει για τον Ολυμπιακό, με ένα υπέροχο γκολ από τον Σέρβο Ραντζέλοβιτς.

Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Στο γήπεδο βρίσκονται και αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού.

Για ένα ακόμη ματς η "Μαύρη Θύελλα" δέχεται νωρίς ένα γκολ και βρίσκεται να κυνηγά το σκορ.

Ο Ραντζέλοβιτς (μετά από γέμισμα του Μπενζιά και κεφαλιά πάσα του Γκασπάρ) από πλάγια θέση στα δεξιά έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 0-1. 

6' Γκολ για τον Ολυμπιακό 0-1...

Γύρω στους 4500 θεατές βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο. Λίγα τα κενά καθίσματα στη βόρεια εξέδρα.

Ξεκίνησε ο αγώνας...

Ολα έτοιμα για την έναρξη του μεγάλου αγώνα...

Ενός λεπτού σιγή λίγο πριν τη σέντρα...

Πριν τη σέντρα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου τερματοφύλακα της "Μαύρης Θύελλας" Ηλία Λαγογιάννη που "έφυγε" σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Η Καλαμάτα θα παίξει με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Στεφανάκος, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα θα παίξουν οι Τόλη, Χριστοφιλέας, Τριποτσέρης και Κωνσταντινόπουλος. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπάμπης και Οσμάναγκιτς, αριστερό χαφ ο Ηλιόπουλος, δεξί ο Στεργίδης και ο Νατσιόπουλος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ράκιτς. 

Ο Μάρτινς παρατάσσει τους "ερυθρόλευκους" με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθεται ο Αλέν. Η τριάδα στην άμυνα αποτελείται από τους Μεριά, Παπαδόπουλο και Σισέ. Δεξιά ο Γκασπάρ, αριστερά ο Κούτρης, στον άξονα οι Μπενζιά και Λοβέρα και η τριάδα της επίθεσης από τους Χριστοδουλόπουλο (δεξιά), Ραντζέλοβιτς (αριστέρα) και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Βασίλης Βούζας έχει πέντε αλλαγές σε σχέση με την 11αδα που έπαιξε με το Αιγάλεω. Ξεκινούν οι Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Ράκιτς, Οσμάναγκιτς και Μπάμπης. Εκπληξη αποτελεί ότι οι Ζαχαρόπουλος και Ηλιόπουλος έμειναν στον πάγκο...

Ο Ολυμπιακός έχει εντελώς διαφορετική 11αδα σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε την Κυριακή τον Παναθηναϊκό

25 λεπτά πριν τη σέντρα του ιστορικού αγώνα και οι κερκίδες γεμίζουν. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως βρίσκονται στο Στάδιο 2500 θεατές.

Διαιτητής είναι ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου), με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας) και Στεφανή (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής είναι ο Ζαμπάλας (Ηπείρου).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλη, Χριστοφιλέας, Τριποτσέρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος, Στεργίδης, Ράκιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Μπενζιά, Γκερέρο, Μεριά, Λοβέρα, Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σισέ, Γκασπάρ, Χριστοδουλόπουλος, Ραντζέλοβιτς.

Στον πάγκο κάθονται για την Καλαμάτα οι: Πάντος, Αλεξόπουλος, Πετσίτης, Καντούτσης, Ζαχαρόπουλος, Κουιρουκίδης και Γαλούπης.

Για τον Ολυμπιακό οι: Τζολάκης, Μάρκοβιτς, Βοϊλης, Μαρίνος, Ξενιτίδης, Φέκκας και Μπέλιτς.