Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 18:21

Θλίψη στον Ολυμπιακό για το θάνατο του Μεσσήνιου Σταύρου Νταϊφά

Γράφτηκε από τον

Πένθος στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια, που θρηνεί τη Δευτέρα (24/3) το χαμό του Σταύρου Νταϊφά σε ηλικία 87 ετών. Ο Μεσσήνιος πρώτος πρόεδρος των Πειραιωτών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που οδήγησε το σύλλογο σε μεγάλες στιγμές δόξας, έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό, ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά (υπήρξε εφοπλιστής) απεβίωσε στο σπίτι του στο Π. Φάληρο, που βρίσκεται επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως, ενώ είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Πρόκειται για ένα μεγάλο παράγοντα, που ανέλαβε το τιμόνι του Ολυμπιακού με το ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 1979-80, και στις αρχές της δεκαετίας του '80 οι Πειραιώτες κατέκτησαν 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα με μεγάλους παίκτες στη σύνθεσή τους, όπως ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Νίκος Σαργκάνης και ο Τάσος Μητρόπουλος!

Συνολικά, στα έξι χρόνια που ο Νταϊφάς ήταν στο θώκο, ο Ολυμπιακος πήρε πέντε πρωταθλήματα και ένα νταμπλ, ενώ ο τίτλος που κατακτήθηκε το 1982 ειδικά έγραψε ιστορία, αφού ο σύλλογος με μειονέκτημα πέντε βαθμών (με σύστημα τότε 2-1-0) από τον Παναθηναϊκό κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στα μπαράζ που έγιναν στον Βόλο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/3) εξέδωσαν για το θάνατο του Σταύρου Νταϊφά συλλυπητήριες ανακοινώσεις τόσο ο ποδοσφαιρικός όσο και ο μπασκετικός Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θρηνεί για το χαμό του Σταύρου Νταϊφά. H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού, του Σταύρου Νταϊφά. Η ζωή του και η διαδρομή του θα είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος για όλους».

Και αυτή της ΚΑΕ: «Ένας μεγάλος Ολυμπιακός, ένας ιστορικός πρόεδρος του Θρύλου έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά μας. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Σταύρου Νταϊφά».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR